Woonkamer

Kleine woonkamer


Eergisteren hebben we jullie geïnspireerd met ideeën, inspiratie en tips voor het inrichten van een kleine slaapkamer. Vandaag willen we hetzelfde doen, maar dan voor een kleine woonkamer. Een woonkamer is natuurlijk wel een hele andere ruimte dan een slaapkamer. Dus je hebt met hele andere problemen te maken. In een kleine woonkamer hoef je weliswaar geen bed te plaatsen, maar daarvoor komen een bank, een salontafel, TV meubel en soms zelfs een eettafel ervoor terug. Je moet in een woonkamer dus veel meer rekening houden met meerdere meubels.

Kleine woonkamer tips

Kleine woonkamer inrichten

Mensen vinden het vaak lastig om kleine ruimtes in te richten. Vooral als het gaat om het inrichten van een kleine woonkamer. De woonkamer is namelijk de belangrijkste ruimte in huis, waar je veel tijd in doorbrengt, maar ook jouw gasten ontvangt. Dat moet er dus op en top eruit zien. Als je een kleine woonkamer hebt, dan moet je eerst bedenken wat je allemaal echt nodig hebt. De basismeubels zijn eigenlijk de meubels die ik hierboven had opgenoemd en de rest is eigenlijk meer nice to have. Vervolgens moet je deze meubels inrichten in je kleine woonkamer.

Kleine woonkamer tips

Tips voor kleine woonkamer

Het is makkelijker gezegd dan gedaan om alleen de basismeubels te gebruiken. Vaak is het erg verleidelijk om toch nog dat bijzettafeltje van de Loods 5 of of die mooie dressoir van de IKEA neer te zetten. Als je dit doet, is de kans groot dat je woonkamer te druk en vol raakt. En hier gaat het mis. Om je goed op weg te helpen hebben wij hieronder een aantal handige tips voor je op een rijtje gezet voor het inrichten van je kleine woonkamer.

Kleine woonkamer tips

Kleine woonkamer tip 1 – Lichte kleuren

Net zoals in je kleine slaapkamer of eigenlijk in elke kleine ruimte, is het aan te raden om lichte kleuren te gebruiken. Lichte kleuren maken je kleine woonkamer optisch groter. Vooral voor grote oppervlakken zoals je vloer, muur en plafond. Gebruik bij voorkeur wit, maar heel lichtgrijs of lichtbeige zijn in principe ook prima.

Kleine woonkamer tips

Kleine woonkamer tip 2 – Gebruik maximaal 1 kleur in verschillende tinten

Gebruik bij het inrichten van je woonkamer 1 kleur in verschillende tinten voor de grote meubels. Als je bijvoorbeeld een beige bank hebt, neem dan geen rode salontafel. Dit maakt je kleine woonkamer onrustig. In plaats van een andere kleur zou je bijvoorbeeld bruin kunnen nemen. Natuurlijk is het ok als je wat kleurtjes neemt voor je woonaccessoires zoals gekleurde kussens en kleedjes. Maar doe dat ook met eenheid. Neem dus geen verschillende kleuren kussens.

Kleine woonkamer tips

Kleine woonkamer tip 3 – Opbergmogelijkheden

Zorg ervoor dat je spullen opgeborgen worden in je kleine woonkamer. Rommel zorgt ervoor dat je kleine woonkamer nog kleiner wordt. Als het opgeruimd en netjes is, oogt het al veel rustiger.

Kleine woonkamer tips

Kleine woonkamer ideeën

Ook voor de kleine woonkamer hebben we aantal foto’s voor je gevonden die super leuk zijn ingericht. Bekijk ze rustig en laat je inspireren door de mooie woonkamer ideeën.

Kleine woonkamer

Kleine woonkamer

Kleine woonkamer

Kleine woonkamer

Kleine woonkamer

Kleine woonkamer

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply