Search and Hit Enter

Landelijk interieur inrichten? 15x Ideeën!

Wil je jouw huis inrichten met een warm en knus landelijk interieur, maar je hebt geen idee hoe je moet beginnen? Dan zit je hier aan het juiste adres. Wij hebben namelijk een aantal super leuke ideeën, handige tips en mooie inspiratie voorbeelden voor je op een rijtje gezet, voor het toepassen van die stijlvolle landelijke interieurstijl!

landelijk interieur ideeen
landelijk interieur – sfeervolle landelijke woonkamer met open haard

Landelijke interieurs zijn super populair – Een stijl waar het vooral gaat om die warme, knusse rustieke sfeer, geïnspireerd op het landelijk wonen in woonboerderijen en rustieke landhuizen. Je hoeft natuurlijk niet echt landelijk te hoeven wonen als je deze stijl in jouw huis wilt toepassen. Een landelijk interieur kan in elk soort huis toegepast worden. Of je nu op het platteland woont, midden in de stad of in een gezinsvriendelijke buitenwijk. Benieuwd hoe je jouw interieur kunt op diezelfde maner kan inrichten? Bekijk snel onze leuke ideeën, handige tips en mooie inspiratie voorbeelden.

1. Houten kapstokken

Houten kapstokken zijn helemaal hot! Niet alleen om jassen en kleding mee op te hangen in de hal, in de slaapkamer of inloopkast – Je kunt het ook heel leuk in andere ruimtes in huis gebruiken. In de badkamer kan je het bijvoorbeeld gebruiken voor het ophangen van handdoeken, terwijl het in de keuken een heel leuk idee is voor het ophangen van keukengerei. Wat ook super leuk is, is om meerdere houten kapstokken naast elkaar te monteren, zodat het lijkt op één grote rek.

landelijk interieur ideeen houten kapstokken keuken
In deze super mooie landelijke keuken van deVOL Kitchen zijn houten kapstokken aan de keuken achterwand gemonteerd voor het ophangen van keukengerei en pannen. Ziet het er niet super gezellig uit?!

Shop the look

2. Gezellige eettafel

Een eettafel heeft als belangrijkste functie om eraan te eten. Maar omdat bij het landelijk wonen vooral draait om gezelligheid met vrienden en familie, speelt een eettafel een nog belangrijkere rol. Een grote gezellige eettafel zorgt ervoor dat iedereen zich kan verzamelen. Om te zorgen dat je er ook comfortabel aan kunt zitten, mogen comfortabele stoelen uiteraard niet ontbreken. Kies voor houten eetkamerstoelen, die je eventueel leuk kunt combineren met een grote houten bank. En vergeet vooral de tafeldecoratie niet. Een grote vaas met bloemen of een mooie plant kan wonderen doen!

landelijk interieur ideeen gezellige eettafel
Deze landelijke keuken ziet er super fris uit, met de mooie landelijke eettafel met houten werkblad en babyblauwe spijlenstoelen. De grote vaas met de groene takken maakt het geheel compleet!

Shop the look

3. Metalen bed

Materialen spelen een belangrijke rol in een landelijk interieur. Hout is een absolute musthave, maar metaal mag ook niet ontbreken. En hout en metaal zijn natuurlijk een gouden combinatie. Als je metaal op een prominente manier een plekje wilt geven in de slaapkamer, dan kan je denken aan een stoer metalen bed. Het ziet er eenvoudig uit, maar is tegelijkertijd ook super stoer.

landelijk interieur ideeen metalen bed
Deze slaapkamer ademt de rustieke landelijke sfeer met een houten vloer, een wit geverfde houten wand, een bijpassende lichtgrijze deur en een metalen bed. Het houten bankje aan het voeteneinde past er ook heel goed bij!

4. Vintage vondsten

Creëer het gevoel van een rustieke landelijke boerderij met mooie vintage vondsten. Dit kunnen grote statement meubelen zijn zoals een vintage boekenkast of dressoir, maar je kunt ook denken aan kleine vintage spullen waarmee je die rustieke landelijke sfeer kunt toevoegen in een ruimte. Voor elke kamer in huis is er wel iets leuks te vinden. Neem eens een kijkje bij rommelmarkten, vlooienmarkten, kringloopwinkels en leuke vintage winkels.

landelijk interieur ideeen vintage vondsten
Een lichte landelijke keuken met witte kasten. Op het werkblad vind je verschillende mooie vintage objecten, zoals het kleine medicijnkastje en de drie koperen potten.

5. Houten wandbekleding

Met houten wandbekleding kan je een wand, en daarmee heel de ruimte, heel veel karakter geven. Het past perfect in een sfeervol landelijk interieur. Dat hebben we hierboven al laten zien in de slaapkamer met het stoere zwarte metalen bed. In nieuwbouwwoningen is houten wandbekleding een heel goed idee, om de landelijke sfeer toe te voegen. Een prima alternatief voor strak gestuukte wanden of behang. Je hoeft overigens niet alle muren te bekleden, je kunt ook kiezen voor een mooie accentmuur met houten wandbekleding, gecombineerd met gestuukte muren. Het leuke is dat je de houten wandbekleding in een mooie kleur kunt verven.

landelijk interieur ideeen nieuwbouwwoning houten wandbekleding
In deze Zweedse nieuwbouwwoning hebben ze een houten plafond en vloertegels gecombineerd met witte houten wandbekleding, waarmee een rustieke landelijke sfeer is gecreëerd.

6. Houten wandbekleding

In bovenstaande woonkamer hebben ze ook een mooie zwarte houtkachel geïnstalleerd, naast de TV. Een open haard of een houtkachel is altijd een goed idee, ongeacht je interieurstijl. Maar voor die ultieme knusse en warme sfeer mag een houtkachel of een open haard eigenlijk niet ontbreken. Heb je niet de mogelijkheid om het afvoerkanaal te installeren, bijvoorbeeld omdat je een nieuwbouwwoning hebt, dan kan je ook denken aan een elektrische haard. Tegenwoordig zijn er moderne elektrische haarden en kachels verkrijgbaar, die je bijna niet kunt onderscheiden van houtkachels.

landelijk interieur ideeen open haard
In deze gezellige landelijke woonkamer hebben ze de muur van de open haard gestuukt met stoere betonstuc, en gecombineerd met grijs geverfde wandplanken.

7. Haardhout opslag

Als je een echte open haard of houtkachel hebt, dan heb je natuurlijk ook haardhout nodig om het te kunnen verbranden. En het haardhout moet je dus ergens opbergen in huis. Niet dat het erg is, want stapels haardhout ziet er ook gewoon super gezellig uit. Het voegt enorm veel sfeer en warmte toe aan een interieur. Ook als je een elektrische haard of kachel hebt, of zelfs helemaal geen, dan is het nog steeds een leuk idee om haardhout als decoratie te gebruiken.

landelijk interieur stapels haardhout opslag
In deze super mooie Scandinavisch landelijke woonkamer hebben ze stapels haardhout gewoon op de vloer geplaatst, naast de open haard. Loving it!

8. Houten wandplanken

Wandplanken zijn ideaal om opbergruimte te creëren aan de muur. Het ziet er bovendien super mooi uit met leuke spullen erop. Denk bijvoorbeeld aan boeken, beeldjes, fotolijstjes of elk andere vorm van leuke verzamelingen. Voor de uitstraling van een landelijk interieur kies je natuurlijk voor rustieke houten wandplanken.

landelijk interieur ideeen houten wandplanken
In deze stijlvolle landelijke woonkamer, hebben ze een grote boekenkast wand gemaakt. De grote nis is ingericht met meerdere brede rustieke houten planken boven elkaar. De planken zijn bovendien perfect gestyled met mooie boeken, kaarsen, keramiek en beeldjes.

9. Leren details

We hebben het gehad over hout en metaal, maar in een landelijk interieur is het ook heel mooi om leren details te gebruiken. Vooral vintage cognac bruin leer staat prachtig in combinatie met zowel hout als metaal. Het leer voegt iets chics en luxe toe aan het interieur.

landelijk interieur leren accenten
Deze zithoek is super stijlvol ingericht met onder andere een grote vierkante houten eettafel met een stalen onderstel en prachtige lounge chairs van hout en cognac bruin leer.

Shop the look

10. Vrijstaand bad op pootjes

We hebben tot nu toe vooral hel veel leuke ideeën laten zien om de landelijke interieurstijl te creëren in de slaapkamer, woonkamer en keuken. Maar landelijke badkamers zijn ook super mooi. Wil je ook een landelijke badkamer inrichten? Wat dacht je van een vrijstaand bad op pootjes? Vrijstaande baden op pootjes zijn verkrijgbaar in heel veel verschillende soorten, maten en kleuren. Het kan dé blikvanger worden in jouw badkamer!

landelijk interieur vrijstaand bad op pootjes
In de landelijke badkamer van een georgisaanse woonboerderij hebben ze een klassiek wit bad op zwarte pootjes geplaatst. Prachtig!

11. Landelijke badkamerspiegel

Een badkamer zonder spiegel is niet compleet. Ondanks dat spiegels verkrijgbaar zijn in heel veel verschillende soorten, maten en kleuren, kan het best een uitdaging zijn om een model te vinden die in een landelijke badkamer past. Natuurlijk kan je kiezen voor een ‘normale’ spiegel, maar als je iets langer doorzoekt, dan vind je misschien wel de perfecte landelijke badkamerspiegel. Een klein detail met grootse impact!

landelijk interieur spiegel landelijke badkamer
In deze moody badkamer met grijze wandbekleding hebben ze een geweldig leuke landelijke badkamerspiegel opgehangen boven de wastafel, met uitklapbare spiegeldeurtjes!

Shop the look

12. Unieke wastafel

Ook als het gaat om de wastafel in de badkamer kan je hele leuke dingen doen. In plaats van de standaard witte wastafel of waskom, zijn er voor een landelijke badkamer heel veel andere leuke opties. Denk bijvoorbeeld aan een staande landelijke wastafel, een grote gegalvaniseerde wastafels die je aan de muur monteert, of wastafels met een gekleurde buitenzijde.

landelijke interieur landelijke wastafel badkamer
In deze landelijke zolderbadkamer hebben ze een vrijstaand bad op pootjes gecombineerd met een hele chique witte staande wastafel van keramiek!

13. Klepbank

In landelijke interieurs is functionaliteit erg belangrijk. Je vindt zelden iets in en landelijk interieur wat geen functie heeft. Een heel mooi voorbeeld wat functionaliteit combineert met esthetiek is de klepbank. Een super leuk idee voor aan de eettafel, die je kunt combineren met normale eetkamerstoelen. Wat handig is, is dat je allerlei spullen in de klepbank kunt opbergen, zoals tafeldoeken, placemets, servies, noem maar op. Klepbanken zijn ook een leuk idee voor de hal. Je kunt erop zitten om schoenen aan te trekken, terwijl je er ook accessoires zoals sjaals en mutsen in kunt opbergen.

landelijk interieur klepbank hal
In deze ruime landelijke hal hebben ze een super mooie klepbank op maat laten maken in een L-vorm. De wand kapstok past er perfect bij.

14. Boerderijstijl schuifdeur

In oude woonboerderijen worden vaak grote rustieke schuifdeuren gebruikt. Dit ziet er niet alleen super mooi en stoer uit, een schuifdeur heet ook als voordeel dat je er heel veel ruimte mee kunt besparen. Ideaal bijvoorbeeld voor een kleine keuken, kleine slaapkamer of kleine badkamer. Met een houten schuifdeur voeg je bovendien heel veel warmte toe aan een ruimte, vooral als je strak gestuukte muren hebt.

landelijk interieur boerderijstijl schuifdeur
De rustieke houten schuifdeur biedt een mooi contrast ten op zichte van de witte vloer, muur en plafond.

15. Pannenrek in de keuken

Helemaal bovenaan deze pagina hebben we laten zien dat je pannen aan een houten kapstok kunt ophangen in de keuken. Hoewel dat een heel leuk idee is, zijn er nog andere manieren om de pannen op te hangen. In een landelijke keuken is het bijvoorbeeld super leuk om een speciale rek te monteren boven het fornuis of eiland. Op die manier heb je bij het koken meteen alle pannen bij de hand!

landelijk interieur pannenrek in keuken
Een sfeervolle keuken, waar een stoere zwarte stalen pannenrek is gemonteerd boven het zwarte fornuis. De mooie koperen pannen mogen natuurlijk gezien worden!

Shop the look

No Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *