Search and Hit Enter

Deze open badkamer en suite is strak en modern

Sommigen vinden open badkamers helemaal niets, en voor sommigen is het een echte woondroom. Het heeft natuurlijk ook iets bijzonders, iets luxe. Iets wat je normaal gesproken eigenlijk alleen in luxe hotels zou tegengekomen. Maar dat is natuurlijk niet waar. Ook thuis kan je heel goed een open badkamer creëren in de slaapkamer. Vandaag willen we een heel mooi voorbeeld laten zien, die ontworpen en ingericht is door de interieurontwerpers van L’Atelier Delphine Carrère.

Deze open badkamer en suite is strak en modern

Badkamer in slaapkamer

De Franse interieurontwerpers hebben in 2014 een prachtige luxe woning ontworpen. Zowel intern als extern zijn radicaal verbouwd en herontworpen. De stijl kan je omschrijven als strak, modern en luxe. En dat is ook de perfecte omschrijving van deze badkamer en suite. Het is een grote slaapkamer, dus er is ruimte genoeg. De vraag was alleen op welke manier je de badkamer en suite wilt integreren in de slaapkamer. Ga je voor een volledige open badkamer of is het juist fijn om die twee ruimtes tóch meer te scheiden van elkaar? Uiteindelijk kozen ze voor de tweede optie. En ze hebben dit op een hele strakke en stijlvolle manier toegepast.

Deze open badkamer en suite is strak en modern

Houten vloer en betonstuc vloer

De badkamer is ingericht op een hoger niveau. Dit was niet alleen praktisch voor de leidingen, die onder de vloer verwerkt konden worden, maar de verhoging is ook een soort grens tussen de badkamer en de slaapkamer. In de slaapkamer ligt een sfeervolle warme houten vloer, terwijl de vloer in de badkamer bewerkt is met strakke lichtgrijze betonstuc. Ook de muren zijn bewerkt met hetzelfde stoere materiaal.

Badkamermeubel als scheidingswand

Naast de ophoging en het verschil in de vloer, is er nog iets bijzonders bedacht. Er is namelijk een soort scheidingswand gecreëerd, die op de grens van de badkamer en slaapkamer is geplaatst. Aan de slaapkamer kant is het gewoon een strakke muur, maar aan de badkamerkant zijn de badkamermeubel en de wastafels er tegenaan geplaatst.

Deze open badkamer en suite is strak en modern

Luxe inloopdouche

De grote blikvanger van de badkamer wordt echter gevormd door iets anders, namelijk de luxe inloopdouche. Deze is voorzien van een grote op maat gemaakte glazen wand tot aan het plafond, een houten ondervloer, én een mooie luxe regendoucheset.

Bron: Atelierdc.com

No Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *