Search and Hit Enter

100x Badkamers voorbeelden

Op zoek naar leuke ideeën voor de inrichting van jouw badkamer? Laat je inspireren door de mooiste badkamers voorbeelden in verschillende stijlen, maten en kleuren.

Ben je van plan om je badkamer te verbouwen? Of ga je de badkamer inrichten in je nieuwe woning? Vandaag willen we jullie inspireren met de mooiste badkamers voorbeelden in verschillende stijlen. Je kan veel lezen over tips en adviezen, maar foto’s zeggen vaak veel meer. Met deze badkamers voorbeelden kan je de sfeer ook meteen proeven en bepalen welke sfeer jou het meest aanspreekt. Op basis daarvan kies je de materialen, kleuren, meubels en accessoires voor de inrichting van jouw droombadkamer. We hebben zoveel mogelijk verschillende stijlen voor je verzameld en hopelijk zitten er badkamers voorbeelden, inspiratie foto’s, leuke ideeën en handige tips, waar jullie wat aan hebben!

Het hebben van een kleine badkamer hoeft niet te betekenen dat je inlevert op stijl of functionaliteit. Sterker nog, met de juiste ontwerpkeuzes en creatieve benaderingen, kan zelfs de meest compacte ruimte transformeren tot een stijlvol en praktisch toevluchtsoord. Op deze pagina delen we een verscheidenheid aan inspirerende voorbeelden en tips voor het inrichten van kleine badkamers. Of je nu op zoek bent naar slimme opbergsolutions, de illusie van ruimte wilt creëren of gewoon wat frisse decoratie-ideeën nodig hebt, je zult hier zeker iets vinden dat bij jouw smaak en behoeften past. Duik erin en ontdek hoe je jouw kleine badkamer kunt optimaliseren!


Slimme vouwdeur voor kleine smalle badkamer

Ruime brede ruimtes in huis zijn altijd fijn, maar helaas hebben heel veel mensen ook vaak te maken met kleine smalle ruimtes. Het is altijd een uitdaging om een smalle ruimte zowel praktisch als esthetisch mooi in te richten. Dat geldt voor een woonkamer, een slaapkamer, een keuken, maar vooral ook voor een smalle badkamer. Dit betekent echter niet dat dit onmogelijk is. Ook kleine smalle badkamers kunnen super leuk en praktisch ingericht zijn. Deze smalle badkamer is daar een heel mooi voorbeeld van. Kijk snel verder en laat ons weten wat je van dit ontwerp vindt!

Smalle badkamermeubel met dubbele waskommen in kleine smalle badkamer

Dit is de badkamer van het Lambeth Marsh House project. Een heel bijzonder project van Fraher Architects, die in Londen een prachtige woning heeft herontworpen en ingericht. De woning heeft jaren lang leeg gestaan. Het concept en de uitdaging van de architecten was om alle verdiepingen nieuw leven in te blazen, met respect voor het erfgoed van dit monumentale gebouw en het herstellen van enkele van de verloren historische details. Materialiteit was erg belangrijk om te helpen bij het produceren van een gevoelig hedendaags ontwerp dat hun benadering van natuurbehoud ondersteunt.

Op de begane grond zijn de woonkamer en de keuken ingericht. De privéruimtes met de slaapkamers en de badkamer vind je op de bovenverdieping. In dit soort oude woningen in Londen, heb je vaak te maken met smalle ruimtes. En deze badkamer is ingericht in zo’n smalle ruimte. Oorspronkelijk had deze ruimte zelfs geen raam, waardoor het ook erg donker was. Daarom hebben ze een dakraam gebouwd in het schuine dak, zodat de nieuwe badkamer voorzien wordt van natuurlijk daglicht. Altijd fijn!

Omdat je niet heel veel ruimte hebt in de badkamer, hebben ze gekozen voor een hele bijzondere vouwdeur. Hierdoor heb je dus niet heel veel ruimte nodig bij het openen en dichtdoen van de deur.

Als je binnenkomt, vind je aan de linkerkant een ruime inloopdouche met een op maat gemaakte glazen douchewand. Aan de rechterkant vind je de wastafels. Dat stukje is vrij smal. Daarom hebben ze de badmeubel op maat laten maken. Het is een smalle hoge kast geworden, met mooie houten deuren en een strak wit wastafelblad, waar dubbele granieten waskommen op geplaatst zijn. Dit hebben ze gecombineerd met een inbouwkraan, die strak in de betegelde achterwand gebouwd is, en twee stoere ronde spiegels daarboven.

Bad en inloopdouche in smalle badkamer

De badmeubel loopt helemaal door naar de achterkant van de badkamer, waar het bad is ingericht. De houten deuren van de meubel lopen over op dezelfde wandtegels als de achterwand. In het stukje tussen het bad en de meubel is bovendien een modern toilet gemonteerd.

De badkamer is lekker licht gehouden. Zowel de tegels op de vloer als aan de muren zijn licht en super stijlvol. Voor de vloer is er gekozen voor mooie marmeren visgraat tegels, terwijl de wanden betegeld zijn met mini rechthoekige marmeren tegeltjes.

Bron: Fraher.co | Fotografie: Jack Hobhouse


Stoere praktische badkamer in een klein appartement van 42m2

Dit is de super mooie kleine badkamer van een klein appartement van slechts 42m2, dat op een hele bijzondere en stijlvolle manier is ingericht door interieur- en architectenbureau Beau Faire. Hoewel het slechts 42m2 groot is, lijkt het veel groter dan het in werkelijkheid is. Dit is vooral te danken aan de speelse indeling in de leefruimte. Daar heb je namelijk te maken met een vide, waar de slaapkamer is ingericht, en waar je vanuit de woonkamer uitzicht op hebt. De woonkamer heeft daar een enorm hoog plafond en super hoge karakteristieke raampartijen. En ook de badkamer mag er zéker wezen!

Stoere praktische badkamer in een klein appartement van 42m2

De badkamer is ingericht op de bovenverdieping. Hier is het plafond duidelijk een stuk lager, maar de badkamer is wel voorzien van een grote raam. Een raam is altijd handig voor de badkamer.

De ontwerpers hebben de badkamer erg praktisch en logisch ingedeeld. Je komt hier binnen middels een stoere zwarte stalen deur met veel glas. Aan de linkerkant kom je als eerst de wastafel tegen. Een moderne strakke witte wandwastafel, gecombineerd met een strakke zwarte inbouwkraan en een ronde designspiegel daarboven.

Stoere praktische badkamer in een klein appartement van 42m2

Bij het raam is een ligbad geplaatst, gescheiden door een dikke vaste scheidingswand van de inloopdouche. In de scheidingswand is een handige nis gecreëerd, die ingericht is met wandplanken. Handig voor kleine spullen zoals flesjes of zeep. Bij de inloopdouche is een hele stoere zwarte handdoekenrek geplaatst, passend bij de zwarte stalen deur, de zwarte kranen van de wastafel en het bad.

Stoere praktische badkamer in een klein appartement van 42m2

De gehele badkamer is betegeld met stoere lichtgrijze betonlook tegels. Grote vierkante tegels, die ervoor zorgen dat de badkamer een moderne, strakke en minimalistische uitstraling heeft. De vloer, de wanden en ook het bad zijn daarmee betegeld. Een slimme keuze voor een kleine badkamer als deze.

Stoere praktische badkamer in een klein appartement van 42m2

Bron: Beau-faire.com | Fotografie: ©Manon Renier @Victor Grandgeorge


Badkamer met marmer, zwart en koper

Marmer is een veelgebruikte materiaalsoort die op verschillende manieren in het interieur gebruikt kan worden. Als keukenblad, als keuken achterwand, als tafelblad, noem maar op. Het geeft je interieur een hele chique en luxe uitstraling. Ook koper kom je regelmatig tegen in interieurs. Vooral de laatste jaren is koper helemaal hot. Koperen wandbekleding, blootgestelde koperen buizen, koperen kranen, etc.

We hebben deze mooie kleine badkamer gevonden op de website van Zweedse makelaar Bjurfors.se. Zij hadden een super mooi appartement in de verkoop van 117m1 gelegen in Malmö. Het gehele appartement is tot in de kleinste details super strak afgewerkt en stijlvol ingericht. In de keuken met kookeiland speelt marmer al de hoofdrol, in de vorm van het keukenblad en de keuken achterwand. En ook in de badkamer heeft marmer een hele belangrijke rol. Sterker zelfs, je zou het gerust kunnen omschrijven als een marmeren badkamer.

Marmeren wandtegels in kleine badkamer

Zowel de vloer als de muren in deze badkamer zijn bekleed met Carrara witte marmeren tegels. Zelfs de planken van de open vaste kast is bekleed met hetzelfde marmer. Zoals altijd, zorgt het marmer voor een hele chique en luxe sfeer, ook in deze badkamer.

Zwarte badkamermeubel met bronzen poten, waskom en marmeren blad
Het marmer hebben ze gecombineerd met stoere zwarte elementen en stijlvolle bronzen en koperen accenten. Zwart komt terug de badkamermeubel. En ook die is gecombineerd met stoere bronzen pootjes, een chique bronzen waskom en een witte marmeren blad. Ook het hangtoilet en het bijbehorende bedieningspaneel zijn stoer zwart.

Inloopdouche in kleine badkamer met koperen douche en leidingen

Badkamerleidingen wil je meestal achter de muren verwerken en verbergen, zodat ze niet in het zicht zijn, maar de koperen leidingen maken deze badkamer juist erg stoer, vooral in combinatie met het marmer en de zwarte accenten. De inloopdouche is voorzien van een geblindeerde douchewand, een koperen doucheset met grote regendouche en een met marmer betegeld hoekplankje. Zelfs de shampoo en douchegel flesjes zijn koper!


In een stijlvol appartement uit Stockholm, waar alles tot in de kleinste details perfect is afgewerkt, hebben we onderstaande badkamer gevonden. Het is een karakteristiek appartement, dat voorzien is van mooie originele details. En in december 2015 is het volledig van top tot teen gerenoveerd. Een nieuwe vloer, een nieuwe keuken, de muren zijn opnieuw gestuukt en geschilderd, nieuwe leidingen, noem maar op. En uiteraard is ook de badkamer volledig verbouwd. Hieronder zien jullie het inspirerende resultaat!

Zoals gezegd, is het een vrij kleine badkamer met een oppervlakte van ongeveer 5,2m2. Hierdoor was het niet mogelijk om een bad én een aparte douche te nemen. In plaats daarvan hebben ze gekozen voor een ruime inloopdouche met een luxe regendoucheset. Aan de muur tegenover de douche, is een mooie chromen designradiator gemonteerd, die ook als handdoekenrek gebruikt kan worden.

Als je badkamer binnenloopt, loop je tegen de wastafel aan, die aan de linkerkant middels een glazen douchewand gescheiden is van de inloopdouche, terwijl aan de rechterkant het hangtoilet is opgehangen.

Spiegel op maat in kleine badkamer

Brede wastafel met dubbele kranen in kleine badkamer

Omdat het een kleine badkamer is, hebben de ontwerpers gekozen voor een echte witte badkamer. Witte wandtegels, een brede witte wastafel met klassieke chromen poten en een wit toilet. Op de vloer vind je prachtige witte marmeren zeshoekige hexagon tegels. Deze tegels geven de badkamer een chique klassieke look.

De brede wastafel is voorzien van dubbele inbouwkranen naast elkaar. En daarboven is een brede op maat gemaakte spiegel gemonteerd, die van de glazen douchewand tot aan de muur loopt.

Strakke witte inbouwkast in kleine badkamer

Naast de praktische indeling, is de badkamer ook voorzien van veel kastruimte. Aan de rechtermuur is namelijk een inbouwkast gerealiseerd. Een grote op maat gemaakte inbouwkast, die van de vloer helemaal tot aan het plafond loopt. De strakke witte deuren passen perfect bij de minimalistische witte stijl van de badkamer.


Kleine badkamer chique badkamer mét bad

Ook deze badkamer heeft een oppervlak van maximaal 5m2. Ondanks de beperkte ruimte, is er tóch gekozen voor een bad. Omdat er niet genoeg ruimte is, was het niet mogelijk om een bad én een aparte douche te nemen, daarom hebben ze die twee gecombineerd. Het is niet ideaal, maar op deze manier is een bad én een douche in ieder geval wel mogelijk. Naast de bad en douche combinatie is het hangtoilet gemonteerd, en daarnaast vind je een brede badkamermeubel.

Kleine badkamer chique badkamer mét bad

Hoewel de bad en douche combinatie niet ideaal is, hebben ze de badkamer wel heel erg chique ingericht. Voor de vloer is er ge kozen voor prachtige lichtgrijze marmeren tegels. In een iets donkerdere variant tegels, hebben ze de muur bij het bad betegeld. Dit hebben ze gecombineerd met klassieke witte metrotegels.

Kleine badkamer chique badkamer mét bad

De badkamermeubel ziet er ook super mooi uit. Een brede indigoblauwe badkamermeubel, die afgewerkt is met een stoere betonnen blad. Op de meubel is een geweldige gouden wastafel geplaatst met een bijpassende gouden kraan. Goud vind je bovendien op meerdere plekken terug in de badkamer. De meubel is voorzien van ronde gouden deurknoppen bijvoorbeeld, de grote gouden douchekop of het gouden bedieningspaneel voor het toilet. En de muur boven het toilet en de wastafel is ook afgewerkt met een chique gouden rand.


Minimalistisch modern badkamerontwerp voor een kleine badkamer

Deze moderne kleine badkamer is onderdeel van het Odessa Flat project van Mooseberry Design Group. De Oekraïense architecten hebben in Odessa een modern appartement ingericht. Het interieurontwerp kenmerkt zich met rauwe materialen zoals natuurlijk hout en betonstuc. De architecten hebben bovendien gekozen voor een vrij donker kleurenpalet, bestaande uit voornamelijk grijs. Dat geldt voor de woonkamer, de slaapkamer, de keuken, en dus ook voor de kleine badkamer.

In de kleine badkamer vind je een combinatie van grote donkergrijze vloertegels en wandtegels. Door dezelfde soort tegels te nemen voor de vloer en de wanden, is er een strakke minimalistische sfeer ontstaan. Dit hebben ze net als in de rest van het interieur afgewisseld met mooie warme houten accenten zoals de houten muurbekleding en het houten plankje op het muurtje van het inbouwreservoir.

Er is een grote douchecabine ingericht, die voorzien is van glazen wanden en deur. Aan de ene kant van de douchecabine vind je het hangtoilet, terwijl de strakke compacte wastafel aan de andere kant is gemonteerd.

De badkamer is door de combinatie van donkergrijze wandtegels en vloertegels vrij donker. Verlichting in de badkamer is erg belangrijk, maar in deze donkere badkamer is het dus nóg belangrijker. Als basisverlichting, hebben ze hier gekozen voor moderne spotjes, die strak in het plafond zijn verwerkt. Deze spotjes zijn bijvoorbeeld verkrijgbaar bij grote bouwmarkten zoals Praxis, Karwei en Gamma, maar bijvoorbeeld bij Lampdirect kan je natuurlijk ook online verlichting bestellen.

Naast de strakke plafondspotjes, hebben ze boven de wastafel ook een hanglamp opgehangen. Opvallend is dat ze gekozen hebben voor de roze variant van de Muuto hanglamp. Het roze geeft de badkamer een speels tintje.

Ruime douchebad met glazen wand in moderne badkamer

Houten inbouwkast in moderne badkamer

Strakke zwarte deur en donkere wandtegels in moderne badkamer


Kleine driehoekige badkamer van een stoere loft woning uit Barcelona

Vierkante en rechthoekige badkamers zijn het makkelijkst in te richten. Driehoekige badkamers daarentegen zijn iets meer een uitdaging. Je hebt namelijk hoeken waar je niet heel veel mee kan. Vandaag willen we jullie inspireren met een driehoekige badkamer uit een klein appartement uit Barcelona. Een voormalige garage uit Barcelona, die in 2015 volledig verbouwd is tot een kleine stoere loft woning met een woonoppervlak van 64m2. De interieur architecten van architectenbureau SIRËE hebben het gehele ontwerp gerealiseerd. Hieronder zie je het mooie resultaat van de kleine driehoekige badkamer.

Hoewel het een kleine badkamer is, hebben de interieur architecten er iets moois van gemaakt. Naast een ruime douchecabine, vind je er ook een toilet en een kleine zwevende wastafel. En hoe klein het raampje ook is, voor een kleine badkamer als deze, is het wel erg waardevol. Niet alleen voor het licht, maar vooral ook omdat je het open kunt zetten.

Kleine driehoekige badkamer van een stoere loft woning uit Barcelona

Op de vloer is er gekozen voor stijlvolle Portugese tegels met een sierlijk groen en wit patroon. Dit is gecombineerd met witte metrotegels aan de muren. In de inloopdouche lopen de metrotegels helemaal tot aan het plafond, terwijl daarbuiten de tegels gecombineerd zijn met stucwerk. Wat erg chique is, is dat de randen afgewerkt zijn met een goud randje. Hoe klein zulke details ook zijn, ze maken wel het verschil.

Wat ook erg slim is, is dat ze ervoor gekozen hebben om een op maat gemaakte spiegel te monteren aan de muur boven de wastafel. Deze grote brede spiegel maakt de kleine badkamer optisch groter.

Kleine driehoekige badkamer van een stoere loft woning uit Barcelona

Kleine driehoekige badkamer van een stoere loft woning uit Barcelona

Bron: Micasarevista.com


Klassiek moderne badkamer in een klein appartement van 36m2

Klassiek en modern zijn twee stijlen die eigenlijk loodrecht tegenover elkaar staan, maar in de wereld van interieur & design juist ook een hele bijzondere combinatie vormen. Dat zie je ook terugkomen in de badkamer waar we vandaag een kijkje in gaan nemen. Je zou het niet zeggen als je de foto’s bekijkt, maar het is de badkamer van een super klein appartement uit Londen met een woonoppervlak van slechts 36m2. Inspirerend!

Ben & Susanne hebben het kleine appartement via een veiling aangekocht. Met behulp van de interieurarchitecten en ontwerpers van architectenbureau ‘Architecture for London’ hebben ze het karakteristieke pand omgebouwd tot een klein droomappartement. Veel karakteristieke details zijn behouden, en zijn gecombineerd met stijlvolle en moderne designelementen.

Kleine witte wastafel in kleine badkamer

De badkamer is klein, maar wel slim, praktisch ingericht en erg stijlvol ingericht. Door dezelfde tegels te nemen voor de vloer en de wanden, vergroot je de ruimte in de kleine badkamer. In dit geval is er gekozen voor mooie visgraat tegels met een donkergrijze marmer look. Zowel het marmer als het visgraat legpatroon passen perfect bij de karakteristieke sfeer van het pand.

En tóch is het ook een hele moderne badkamer. Alles is natuurlijk en strak afgewerkt, maar ook het sanitair is erg modern. Je vindt er een vrijstaand bad op bijzondere gele ronde pootjes, waar ook in gedoucht kan worden. In plaats van een ‘normale douchekop’, hebben ze een luxe regendouche aan het plafond gemonteerd. En om ervoor te zorgen dat de spetters beperkt blijven, is er ook een opvouwbare glazen douchewand aanwezig.

Vrijstaand bad op pootjes op visgraat tegelvloer

Naast de douche in bad combinatie, vind je in deze badkamer ook een eenvoudige moderne wastafel, een modern hangtoilet en twee grote spiegels. De spiegels zorgen er ook voor dat de badkamer ruimtelijker wordt.

Bron: Micasarevista.com | Fotografie: Simon Maxwell


Chique ontwerp voor een kleine badkamer van 5m2

Interieurontwerpster Maureen Karsenty heeft in Parijs een interieurontwerp gemaakt voor een klein appartement met een woonoppervlak van slechts 45m2. Het gehele appartement heeft een nieuw interieur gekregen, inclusief de woonkamer, de slaapkamer, de keuken en ook de badkamer. Hieronder zien jullie het resultaat van die badkamer.

Bij een klein appartement hoort natuurlijk ook een kleine badkamer. Dit neemt echter niet weg dat het een hele fijne badkamer kan zijn. De Franse interieurontwerpster heeft het ontwerp eenvoudig gehouden, maar met een selectie van mooie materialen, heeft wist ze de badkamer tóch heel stijlvol en chique in te richten.

De badkamer is hooguit 5m2 groot. De vierkante ruimte is voor de helft ingericht met de inloopdouche, terwijl de badmeubel met wastafel en spiegel zich bevinden in de andere helft van de badkamer. Voor de vloer is er gekozen voor chique carrara witte marmeren tegels en de wanden zijn betegeld met kleine stijlvolle witte zeshoekige hexagon tegeltjes.

De inloopdouche kan volledig over de gehele breedte afgesloten worden met een glazen schuifdeur. Binnen in de inloopdouche vind je een grote inbouw regendouche en een bijbehorende handdouche. Aan de rechtermuur is een nisje gecreëerd voor spullen zoals shampoo en douchegel.

Direct naast de inloopdouche is de zwevende badmeubel aan de muur gemonteerd. Een moderne badmeubel met stijlvolle blauwe ladekasten en inbouwwastafel. Ook daar is er gekozen voor een inbouwkraan met daarboven een eenvoudige vierkante wandspiegel. De stoere hanglamp maakt deze kleine badkamer helemaal af.

Moderne inbouwkraan aan wand met hexagontegeltjes

Met hexagontegeltjes betegeld nisje in inloopdouche

Fotografie: Pau Bowyer


Smalle frisse compacte badkamer

Ondanks dat deze badkamer smal en klein is, is het tóch een hele fijne badkamer. Dit is mede door de compacte praktische indeling, maar ook de materiaalkeuze speelt hierin zéker een belangrijke rol. Alle wanden zijn betegeld met minimalistische vierkante witte wandtegels. Deze maken het mogelijk om een iets drukkere vloer te nemen. Ze hebben gekozen voor mooie patroontegels met een mooi zwart wit bloemenpatroon. Een vloer die de badkamer maakt.

In het eerste gedeelte van de badkamer vind je de witte badkamermeubel die afgewerkt is met een betonnen werkblad. Daarop zijn twee witte waskommen geplaatst. Het beton komt ook terug in de vorm van drie smalle wandplanken boven het toilet. Helemaal achterin de badkamer vind je de inloopdouche, voorzien van een smalle glazen douchewand en een luxe regendouche set.

Dubbele witte waskommen in kleine badkamer

Mooie patroontegels op de vloer in kleine badkamer


Mooie praktische badkamer van klein appartement van 29m2

Interieurontwerpers Andrew en Alain Timonina zijn specialisten op het gebied van kleine appartementen. Naast een praktische indeling en inrichtingen, zorgen zij er altijd voor om een stijl te creëren die niet alleen esthetisch mooi eruit ziet, maar ook passend bij de klant. Vandaag gaan we een badkamer laten zien, die het ontwerpersduo heeft ontworpen. Een badkamer van een super klein appartement uit St. Petersburg met een woonoppervlak van nog geen 30m2.

Vanwege de beperkte oppervlakte, is ook de badkamer vrij klein. Maar daar wisten de ontwerpers wel raad mee. Door een praktische indeling en zorgvuldige selectie van de juiste materialen en kleuren, hebben zij ervoor gezorgd dat de ruimte optimaal wordt benut. Het is niet alleen praktisch ingericht, de badkamer oogt optisch een stuk ruimer dan het in werkelijkheid is.

Bij binnenkomst heb je aan de rechterkant de vrij ruime inloopdouche, recht voor je het toilet met daarnaast de badkamermeubel en bijbehorende wastafel en spiegel. Er is gekozen voor een combinatie van twee soorten tegels. Het grootste gedeelte van de badkamer, de vloer en de wanden, zijn betegeld met stoere grijze betonlook tegels. Alleen de muur waar de badkamermeubel aan gemonteerd is en de vloer en één wand van de inloopdouche, zijn betegeld met stijlvolle tegels met een bloemenpatroon. Deze compenseren de kille stoere look van de grijze betontegels.

Boven het toilet is een inbouwkast gemaakt. Super handig voor het opbergen van handdoeken en voorradden zoals shampoo, douchegel en tandpasta. Aan het plafond zijn een viertal moderne plafondspotjes gemonteerd. En boven de wastafel zijn ook nog een aantal stoere eenvoudige industriële hanglampen opgehangen voor extra licht in de badkamer.

Praktische indeling kleine badkamer

Strakke inbouwkast boven zwevend toilet in kleine badkamer


Een ideale badkamer heeft een ligbad en een aparte douche. Vanwege de beperkte ruimte in een kleine badkamer, is het bijna altijd het een of het ander, nooit beiden. In deze kleine souterrain badkamer is er gekozen voor zowel een ligbad als een grote open douche met dubbele douchekoppen. Super nice!

Je hebt hier hooguit een oppervlak van zes vierkante meter. Om het optisch zo groot mogelijk te laten lijken, hebben ze hier gekozen voor zowel een minimalistische en praktische indeling als minimalistische stijl. Alle wanden en de vloer zijn betegeld met grote stoere grijze betonlook tegels, zodat het geheel een fijne rustige uitstraling heeft. Door het inrichten van een open douche, zonder wand of deur, is er bovendien gekozen voor een meer open inrichting.

Kleine badkamer inrichting van 6m2


Kleine open badkamer

Deze kleine badkamer is ontworpen door de interieurarchitecten van Archisbang, die in Italië een klein appartement hebben ontworpen. De badkamer bevindt zich in het midden van het appartement, tussen de woonkamer met open keuken en de open slaapkamer. Tegenover de badkamer vind je het toilet, die middels matglazen deuren gesloten kan worden. Net als de slaapkamer en de woonkamer is er ook gekozen om de badkamer open te laten. Een uitstekend idee, gezien de kleine ruimte. Hierdoor lijkt de badkamer een stuk groter en ruimtelijker. De muur in de inloopdouche bestaat uit een glazen deur, die ervoor zorgt dat de badkamer nóg transparanter is. Hiermee kan je bovendien direct in de inloopdouche stappen vanuit de slaapkamer.

Kleine open badkamer met houten vloer

Glazen wand tussen badkamer en slaapkamer


Kleine moderne stoere badkamer

Deze kleine badkamer is ontworpen door Italiaanse interieur ontwerpster Chiara Ferrari , die in Londen een stoer appartement heeft ontworpen. Het is een voormalig pakhuis, die helemaal opnieuw is gerenoveerd. Veel karakteristieke details zijn nog bewaard gebleven zoals de stoere industriële raampartijen. Deze badkamer behoort tot de master bedroom.

De kleine badkamer is heel smal, maar toch wel redelijk lang. Er was dus eigenlijk niet heel veel keuze over de indeling en inrichting. Bij binnenkomst zie je aan de linkerkant de badkamermeubel met de wastafel en spiegel. Aan de rechterkant zie je achtereenvolgens de bidet, het hangtoilet en de inloopdouche.

Wat hier in de badkamer nog overgebleven is van het pakhuis, is de originele bakstenen muur. Deze hebben ze gecombineerd met kleine matzwarte tegels, zowel op de vloer als aan de muren. Deze combinatie geeft de badkamer een moderne stoere uitstraling.

Slaapkamer suite met grote kledingkast op maat tot het plafond

Zwarte tegels gecombineerd met bakstenen muur in moderne kleine badkamer


Kleine badkamer van Scandic Grand Central hotel

Dit is de super leuke kleine badkamer van het Scandic Grand Central hotel in Stockholm. Een supermooi designhotel met een ideale locatie naast het centraal station. De badkamer was hooguit 4m2. Er zit een inloopdouche in met een glazen douchewand, een wastafel en een zwevend toilet. That’s it, maar het ziet er zo comfortabel en perfect ingericht uit. Met zwart witte tegels op de vloer en kleine witte rechthoekige wandtegeltjes. Zwart is gebruikt als accentkleur van de kleine badkamer, die in kleine accessoires en elementen terugkomt. Denk aan de zwarte spiegel, de dopjes van de zeepdispensers, de Fohn, noem maar op. Super chique gedaan.

Kleine badkamer van Scandic Grand Central hotel


Kleine Bohemian badkamer

Deze kleine bohemian badkamer hebben we gevonden op Houzz. Een ontwerp van architecten en ontwerpbureau Incorporated uit New York. Vanwege de beperkte ruimte was er geen plek meer voor een bad, maar de kleine badkamer heeft wel een grote inloopdouche, een wastafel en een toilet.

Opvallend zijn de verschillende gebruikte materialen. Voor de wand zijn bijvoorbeeld langwerpige smalle zwarte tegels gebruikt, terwijl de inloopdouche volledig bekleed is met marmer. Het leukste zijn de Marokkaanse tegeltjes. Deze zie je terug in de achterwand van de wastafel, die helemaal doorloopt tot de helft van de vloer. Op die manier wordt het wastafel gedeelte een beetje afgebakend en heeft de badkamer een Bohemian stijl gekregen.

Boven de wastafel hangt een industriële spiegelwandkast en de mooie wandlamp. Onder de wastafel is eventueel ook nog plek voor een wasmand.


Kleine badkamer van IKEA

Deze kleine badkamer hebben we gevonden bij IKEA. Eigenlijk hoefde ik dat niet te zeggen, want aan de inrichting, indeling en stijl, kon je al zien dat het typisch een IKEA badkamer is. De badkamer heeft met een lengte en breedte van 2.5m een oppervlakte van ongeveer 7 vierkante meter. Redelijk klein dus. Aangezien je IKEA tóch wel een specialist is op het gebied van het inrichten van kleine ruimtes, was het voor hen uiteraard geen probleem om ook deze badkamer in te richten.

Ondanks de kleine ruimte, is deze kleine badkamer tóch voorzien van een inloopdouche, een moderne zwevend toilet, een wastafel en vooral heel erg veel opbergmogelijkheden. Wat zij slim hebben gedaan is om de badkamer licht in te richten. Dit zorgt al gauw voor dat de badkamer minder benauwd en krap overkomt. Alleen het muurtje van de inloopdouche is betegeld met kleine rode mozaïek tegeltjes. Deze zorgen wel voor wat kleur en dynamiek in deze badkamer.

Het is niet ideaal, maar soms kan het niet anders dan je wasmachine een plekje te geven in de badkamer. Dat hebben ze hier ook gedaan, maar wel op een erg slimme manier. Met de LILLÅNGEN kast van IKEA is het mogelijk om de wasmachine precies te plaatsen onder deze kast. Daarboven zijn handige kasten aanwezig om badkamer benodigdheden op te bergen. Daarnaast zijn kasten aanwezig voor de vuile was met ronde gaten die in de deurtjes verwerkt zijn. Op die manier is het makkelijk om de kleding erdoorheen te halen, zonder dat je de deurtjes op hoeft te doen.

Wastafel plankje van IKEA

Wasmachine kast in kleine IKEA badkamer


Kleine smalle badkamer ontworpen door architect Christopher Polly

Deze smalle lange badkamer is ontworpen door architect Christopher Polly. Een onderdeel van een bijzondere woning gelegen in Sydney. Bijzonder vanwege de langwerpige vorm van het ontwerp, wat ervoor zorgt dat ook de badkamer smal, maar ook vrij diep is. Iets waar zéker rekening mee gehouden moet worden bij de inrichting. Met een inloopdouche aan het eind, een zwevend toilet in het midden en de wastafel op pootjes in het begin heeft de architect dit uitstekend opgelost.

Het is altijd fijn om natuurlijk zonlicht te hebben in een badkamer. Nu heeft deze badkamer niet alleen een kleine raam aan de buitenmuur, het is zelfs voorzien van een grote dakraam. Zo groot dat je het zelfs bijna een serre kunt noemen. Deze grote dakraam zorgt ervoor dat de het zonlicht tot diep in de badkamer kan dringen. Heerlijk om mee wakker te worden.

Voor zowel de vloer als de linkermuur van de badkamer is er gekozen voor mooie tegels met een vrolijk patroon in de kleuren wit en lichtblauw. Terwijl aan de linkerkant de designradiator van chroom is opgehangen, vind je aan de rechterkant het toilet en de wastafel. De rechtermuur is aan de bovenkant bovendien helemaal bekleed met een spiegel. Net daaronder is een brede inham gecreëerd om kleine badspullen op te bergen. Crèmes, tandenborstel, tandpasta, make up, noem maar op, kun je er dus allemaal in kwijt. Handig!

Groot dakraam in smalle badkamer


Kleine badkamer met bad in douche, toilet en wastafel

De onderstaande kleine badkamer is ontworpen en ingericht door Wagner Studio Architecture uit New York. Het is onderdeel van een verbouwing van een klein appartement gelegen in de Upper West Side. En door de beperkte ruimte zijn er verschillende oplossingen uitgevoerd om de ruimte te besparen, waardoor er in de kleine badkamer tóch plaats is voor een zwevend toilet, badmeubel met wastafel en een grote ligbad inclusief regendouche.

De kleine badkamer bevat een aantal handige ideeën die iedereen gemakkelijk toe kan passen. Zo is er boven het zwevend toilet twee niches gemaakt die plaats bieden voor bijvoorbeeld het opbergen van badspullen of handdoeken. De ingebouwde spiegelkast is een bekende keuze voor kleine badkamers en dat geldt ook voor de douche en bad in één oplossing. De muren van de kleine badkamer zijn licht gehouden. Deze weerkaatsen het licht waardoor je het gevoel hebt dat de kleine badkamer tóch niet zo klein is.


Kleine smalle badkamer van 3m2

Deze kleine badkamer is een perfect voorbeeld met een ruimte die we vaak terugzien in Nederland. Het is heel erg smal met ongeveer een breedte van een meter, maar de lengte compenseert het wel een beetje. Het is een kleine smalle, maar lange badkamer. Een badkamer die lastig in te richten is, maar door de lengte wel perspectief heeft. Hier laten ze zien hoe je met slimme creatieve oplossingen en ideeën tot een mooi ontwerp en inrichting kan komen. Wij zijn benieuwd naar jullie ideeën en meningen!

Er is één ding in deze kleine badkamer die de hoofdrol opeist. We hebben het natuurlijk over de heerlijke inloopdouche. De douche vind je helemaal achterin de badkamer, waarvan de muren van de badkamer ook gelijk de muren vormt van de douche. En het is voorzien van een heerlijke luxe stortdouche die prachtig in het plafond is verwerkt. Bij binnenkomst van de badkamer kom je eerst de wastafel tegen, die meer op een fonteintje lijkt, die wordt gevolgd door het toilet. Daarboven is een grote spiegel aan de wand opgehangen. Deze spiegel zorgt ervoor dat de kleine badkamer optisch iets groter lijkt.

Een ander goed idee voor deze kleine badkamer is de keuze van de tegels voor zowel de vloer als de wanden. De linker- en rechtermuur zijn volledig betegeld met witte langwerpige tegels tegels, terwijl de vloertegels juist breed zijn. De langwerpige witte tegels maken de badkamer dieper en de brede vloertegels zorgen ervoor dat de kleine badkamer breder lijkt.


Kleine badkamer met witte en grijze tegels

Deze kleine badkamer is gerealiseerd door Nerland Building & Restoration uit San Fransisco. De badkamer is misschien vijf, hooguit zes vierkante meter, maar het is toch voorzien van een ligbad met een regendouche, een toilet en een wastafel. Dat is toch best wel knap gedaan. De kleine badkamer heeft bovendien te maken met een deur die naar binnen wordt geopend. Je moet dus rekening houden dat je ook ruimte overhoudt om de deur open en dicht te kunnen doen.


Spa badkamer klein appartement in Berlijn

Deze badkamer is onderdeel van een super klein appartement gelegen in het centrum van Berlijn. Het gebouw is afkomstig uit 1880, maar in 2010 is het volledig gerenoveerd. Samen met het appartement hadden ze ook de badkamer helemaal verbouwd. Hoewel het appartement niet heel groot is, is heeft de badkamer nog wel een redelijke oppervlak. Weliswaar smal, maar wel heel lang. Dit bood perspectief voor de interieur ontwerpers van Mela & Vanamo die verantwoordelijk voor het ontwerp was. Een leuke uitdaging! Hieronder zie je het mooie resultaat.

De badkamer is ontworpen om een spa achtige sfeer te creëren. Als eerst kom je het luxe zwevend toilet tegen. In het midden staat de bijzondere badkamermeubel van hout met daarop geplaatst een mooie witte waskom en een grote klassieke spiegel. De kraan is super mooi afgewerkt in de badkamerwand. Helemaal achterin de badkamer vind je de heerlijke douche met een grote stortdouche. Dat mocht natuurlijk niet ontbreken in een spa badkamer. Maar de echte sfeer wordt bepaald door de grote grijze tegels van Impronta Ceramiche, waarbij één muur volledig bekleed is met Bisazza glas mozaïek.

Boomstam wastafelmeubel met waskom en gouden spiegel

Fotografie: Teemulehmusruusu.com


Smalle badkamer met bakstenen muur

Deze smalle badkamer is nog geen twee meter breed, maar door de enorme lengte van 5.70 heeft het toch een oppervlak van bijna elf vierkante meter. Dit heeft het ook mogelijk gemaakt om al een heerlijke ligbad, aparte douche, zwevend toilet en een dubbele wastafel te plaatsen.

Het meest bijzondere element van de lange badkamer wordt gevormd door de onbewerkte bakstenen muur. Dit geeft de badkamer een beetje een industriële loft uitstraling. Een uitstraling die past bij de rest van het herenhuis. Deze industriële muur wordt hier gecombineerd met simpele witte en grijze tegels, die naar mijn mening afbreuk doen aan de badkamer.


Kleine badkamer met hoekbad en toilet

Deze kleine badkamer is ingericht met een hoekbad met douche en een toilet. Daartussenin is een wastafelmeubel op maat gemaakt van beton. Houtlook vloertegels zijn gecombineerd met witte wandtegels, terwijl groen als accentkleur is gebruikt. Naast groene handdoeken, is er bijvoorbeeld ook kunstgras gelegd in het nisje boven het hangtoilet.

Zwevend toilet in kleine badkamer Hoekbad met douche in kleine badkamer


Kleine badkamer met matglazen deur voor inloopdouche

Deze badkamer hebben we gevonden op de website van de Zweedse Makelaar Alvhem. Het appartement is gelegen in de wijk Linnéstaden van Göteborg. Een mooi appartement met grote open en lichte kamers. De badkamer zelf is niet erg groot. Met een oppervlakte van ongeveer vier vierkante meter zou je het zelfs een kleine badkamer kunnen noemen. Met een inloopdouche, toilet en een badkamermeubel is de ruimte wel optimaal benut.

De badkamer is net als de rest van het interieur vrij basic. Er is gekozen voor een zwarte glansvloer van kleine vierkante tegeltjes. Voor de wanden zijn witte rechthoekige tegels gelegd. Het achterste gedeelte van de badkamer is een inham, die perfect wordt gebruikt als inloopdouche. Een inloopdouche voorzien van een grote regendouche waar je heerlijk kan ontspannen. Deze kan bovendien afgesloten worden met een matglazen deur, hoewel dit niet echt nodig is vanwege de diepte van de inloopdouche. De badmeubel is ook vrij basic. Strak hoogglans wit, voorzien van twee grote lades om spullen op te bergen, een rechthoekige wastafel en een spiegel.


Mooie kleine badkamer

Deze is weliswaar een hele kleine badkamer, maar wat wel fijn is, is dat het plafond lekker hoog is. Hierdoor voelt het een stuk ruimtelijker aan, en lijkt de badkamer groter. Het bad is gecombineerd met een douche. En in de muur van de douche is een grote nis gecreëerd, waar spullen op geplaatst kan worden. Wat ook een goed idee is, is dat wastafelplanken over de hele breedte van de badkamer lopen, waarmee extra opbergruimte is gecreëerd.


Kleine badkamers voorbeelden ensuite

Oorspronkelijk was deze badkamer niet alleen klein, maar het was ook donker. Daarom hebben de bewoners gekozen om het zo licht mogelijk in te richten. Niet alleen met lichte kleuren, maar door het plaatsen van een dakraam boven de inloopdouche, wordt de badkamer ook voorzien van natuurlijke lichtinval.


Kleine badkamers voorbeelden glazen schuifdeur

In plaats van een bad en douche, hebben ze in deze super mooie kleine badkamer gekozen voor een ruime inloopdouche. Deze vind je aan de achterkant van de badkamer en loopt over de hele breedte. Er is een grote glazen douchewand geplaatst, waar een handige glazen schuifdeur in verwerkt is. Op die manier hoef je ook geen rekening te houden met ruimte om de deur te openen.


Kleine badkamers voorbeelden luxe

Dat een badkamer klein is, betekent het niet dat het niet luxe kan zijn. Dit ontwerp bewijst dat een kleine badkamer wel degelijk luxe kan zijn. Mooie grijze tegels op de vloer en wanden, houtlook tegels in de inloopdouche, een luxe dikke glazen deur, een regendouche die strak in het plafond is verwerkt, een brede wastafel, strakke spotjes… allemaal elementen die bijdragen aan de luxe uitstraling.


Opbergruimte is belangrijk in de badkamer, vooral in een kleine badkamer. Als je spullen niet op een normale manier kunt opbergen, zal de badkamer namelijk nóg kleiner en rommeliger lijken. In deze kleine badkamer hebben ze de ruimte boven het toilet goed benut, door er een op maat gemaakte kast te plaatsen. Het ziet er ook nog eens super mooi uit.

Kleine badkamers voorbeelden opbergruimte


Kleine badkamers voorbeelden ruime inloopdouche

Deze badkamer is klein, maar het is wel ingericht met een hele ruime en luxe inloopdouche. De vloer, de wanden en het plafond zijn volledig betegeld met prachtige lichte vierkante natuurstenen tegeltjes. En in de douche is een brede nis in de muur verwerkt waar spullen in geplaatst kunnen worden. De houten op maat gemaakte badkamermeubel past er ook perfect bij.


Kleine badkamers voorbeelden vrijstaand bad

Veel mensen denken dat het niet mogelijk om zowel een bad en een aparte douche te plaatsen in een kleine badkamer. De vorm van de ruimte en de indeling bepalen echter of het wel of niet mogelijk is. In deze kleine badkamer vind je aan de linkerkant een vrijstaand bad, aan de rechterkant een inloopdouche, en daartussen vind je ook nog eens dubbele wastafels.


Kleine badkamers voorbeelden zwart wit

Voor dit ontwerp is er gekozen voor een moderne minimalistische stijl. Zowel de vloer als de wanden zijn volledig betegeld met hele kleine witte mozaïek tegeltjes. Dit is gecombineerd met stoere zwarte accenten, zoals het zwarte toilet, de zwarte handdoekenrek, de zwarte regendouche en de zwarte stang van de douchegordijn.


Kleine badkamers voorbeelden zwarte details

Ook in deze kleine badkamer is er gekozen om het bad te combineren met douche. Wat erg bijzonder is, is dat het heel erg op een inloopdouche lijkt, omdat het volledig afgesloten is met glazen wanden en een bijpassende glazen deur. Naast een zwarte handdouche is er zelfs een grote ronde regendouche in het plafond verwerkt.


Kleine smalle badkamers voorbeelden

Een kleine badkamer inrichten is al best een uitdaging. Het wordt nóg lastiger als het ook nog eens een hele smalle badkamer. In deze kleine smalle badkamer hebben ze daarom gekozen om een badkamermeubel op maat te laten maken, die mooi in het kozijn is verwerkt en minder diep is dan normaal. Super nice!


No Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *