Badkamer

100x Badkamers voorbeelden


Badkamers voorbeelden

Ben je van plan om je badkamer te verbouwen? Of ga je de badkamer inrichten in je nieuwe woning?Vandaag willen we jullie inspireren met de mooiste badkamers voorbeelden in verschillende stijlen. Je kan veel lezen over tips en adviezen, maar foto’s zeggen vaak veel meer. Met deze badkamers voorbeelden kan je de sfeer ook meteen proeven en bepalen welke sfeer jou het meest aanspreekt. Op basis daarvan kies je de materialen, kleuren, meubels en accessoires voor de inrichting van jouw droombadkamer. We hebben zoveel mogelijk verschillende stijlen voor je verzameld en hopelijk zitten er badkamers voorbeelden, inspiratie foto’s, leuke ideeën en handige tips, waar jullie wat aan hebben!

Kleine badkamers voorbeelden

Kleine badkamers zijn altijd interessant. Interessant in de zin van hoe mensen hun kleine badkamer inricht zodat de ruimte optimaal wordt benut. Je wilt natuurlijk altijd zoveel mogelijk hebben in je badkamer. Zoveel mogelijk luxe. Een bad, een inloopdouche, dubbele wastafel en als het kan ook nog een extra toilet. Maar juist met een kleine badkamer is dit niet altijd mogelijk. Heel veel mensen vinden dit lastig en vinden het toch handig om eerst voorbeelden te zien van andere kleine badkamers. Klik op kleine badkamer voor nóg meer voorbeelden en ideeën.

1. Deze is weliswaar een hele kleine badkamer, maar wat wel fijn is, is dat het plafond lekker hoog is. Hierdoor voelt het een stuk ruimtelijker aan, en lijkt de badkamer groter. Het bad is gecombineerd met een douche. En in de muur van de douche is een grote nis gecreëerd, waar spullen op geplaatst kan worden. Wat ook een goed idee is, is dat wastafelplanken over de hele breedte van de badkamer lopen, waarmee extra opbergruimte is gecreëerd.

Mooie kleine badkamer

2. Oorspronkelijk was deze badkamer niet alleen klein, maar het was ook donker. Daarom hebben de bewoners gekozen om het zo licht mogelijk in te richten. Niet alleen met lichte kleuren, maar door het plaatsen van een dakraam boven de inloopdouche, wordt de badkamer ook voorzien van natuurlijke lichtinval.

Kleine badkamers voorbeelden ensuite

3. In plaats van een bad en douche, hebben ze in deze super mooie kleine badkamer gekozen voor een ruime inloopdouche. Deze vind je aan de achterkant van de badkamer en loopt over de hele breedte. Er is een grote glazen douchewand geplaatst, waar een handige glazen schuifdeur in verwerkt is. Op die manier hoef je ook geen rekening te houden met ruimte om de deur te openen.

Kleine badkamers voorbeelden glazen schuifdeur

4. Dat een badkamer klein is, betekent het niet dat het niet luxe kan zijn. Dit ontwerp bewijst dat een kleine badkamer wel degelijk luxe kan zijn. Mooie grijze tegels op de vloer en wanden, houtlook tegels in de inloopdouche, een luxe dikke glazen deur, een regendouche die strak in het plafond is verwerkt, een brede wastafel, strakke spotjes… allemaal elementen die bijdragen aan de luxe uitstraling.

Kleine badkamers voorbeelden luxe

5. Opbergruimte is belangrijk in de badkamer, vooral in een kleine badkamer. Als je spullen niet op een normale manier kunt opbergen, zal de badkamer namelijk nóg kleiner en rommeliger lijken. In deze kleine badkamer hebben ze de ruimte boven het toilet goed benut, door er een op maat gemaakte kast te plaatsen. Het ziet er ook nog eens super mooi uit.

Kleine badkamers voorbeelden opbergruimte

6. Deze badkamer is klein, maar het is wel ingericht met een hele ruime en luxe inloopdouche. De vloer, de wanden en het plafond zijn volledig betegeld met prachtige lichte vierkante natuurstenen tegeltjes. En in de douche is een brede nis in de muur verwerkt waar spullen in geplaatst kunnen worden. De houten op maat gemaakte badkamermeubel past er ook perfect bij.

Kleine badkamers voorbeelden ruime inloopdouche

7. Veel mensen denken dat het niet mogelijk om zowel een bad en een aparte douche te plaatsen in een kleine badkamer. De vorm van de ruimte en de indeling bepalen echter of het wel of niet mogelijk is. In deze kleine badkamer vind je aan de linkerkant een vrijstaand bad, aan de rechterkant een inloopdouche, en daartussen vind je ook nog eens dubbele wastafels.

Kleine badkamers voorbeelden vrijstaand bad

8. Voor dit ontwerp is er gekozen voor een moderne minimalistische stijl. Zowel de vloer als de wanden zijn volledig betegeld met hele kleine witte mozaïek tegeltjes. Dit is gecombineerd met stoere zwarte accenten, zoals het zwarte toilet, de zwarte handdoekenrek, de zwarte regendouche en de zwarte stang van de douchegordijn.

Kleine badkamers voorbeelden zwart wit

9. Ook in deze kleine badkamer is er gekozen om het bad te combineren met douche. Wat erg bijzonder is, is dat het heel erg op een inloopdouche lijkt, omdat het volledig afgesloten is met glazen wanden en een bijpassende glazen deur. Naast een zwarte handdouche is er zelfs een grote ronde regendouche in het plafond verwerkt.

Kleine badkamers voorbeelden zwarte details

10. Een kleine badkamer inrichten is al best een uitdaging. Het wordt nóg lastiger als het ook nog eens een hele smalle badkamer. In deze kleine smalle badkamer hebben ze daarom gekozen om een badkamermeubel op maat te laten maken, die mooi in het kozijn is verwerkt en minder diep is dan normaal. Super nice!

Kleine smalle badkamers voorbeelden

Leestip27x Kleine badkamer met bad en douche

Badkamers voorbeelden zonder bad

Als je badkamer groot genoeg is, dan is het altijd wel fijn om een bad te hebben. Het meest ideale is natuurlijk om een bad en een aparte douche te hebben, maar soms moet je concessies doen. Door bijvoorbeeld het bad en de douche te combineren, of gewoon om helemaal geen bad te nemen. Sommigen weten van zichzelf dat ze nooit in bad gaan, dus dan gaan ze ook voor een badkamer zonder bad. In een badkamer zonder bad, speelt de douche meestal de hoofdrol. Hieronder hebben we een aantal hele mooie badkamers zonder bad voor je op een rijtje gezet.

11. Deze badkamer is eigenlijk groot genoeg om zowel een bad en een douche te nemen. Het is echter een badkamer zonder bad geworden. In plaats van een bad, hebben ze gekozen voor een ruime inloopdouche, een kast en een wastafel. Tegenover de wastafel vind je de grote designradiator aan de muur.

Badkamers voorbeelden zonder bad

12. Hieronder nog een mooi voorbeeld van een badkamer zonder bad. Er is een luxe smalle inloopdouche ingericht, met daarnaast een toilet en een wastafel. Deze twee laatste zijn gemonteerd aan dezelfde muur. Boven de muur kunnen spullen geplaatst worden, en daarboven vind je bovendien een grote spiegelkast.

Badkamers voorbeelden zonder bad

13. Hieronder zie je een populaire opstelling van een kleine badkamer zonder bad. De douche bevindt zich bij het raam, gevolgd door het toilet en de badkamermeubel met wastafel. Het past precies!

Badkamers voorbeelden zonder bad

14. Deze badkamer zonder bad heeft een iets andere opstelling gekregen omdat het minder diep is. De inloopdouche is aan de linkerkant ingericht, de badkamermeubel aan de rechterkant met de dubbele wastafels, en daartussen vind je het toilet. Past ook precies!

Badkamers voorbeelden zonder bad

15. We hebben al laten zien dat je ook bewust voor een badkamer zonder bad kunt kiezen. Niet omdat je de ruimte niet hebt, maar omdat je misschien weet dat je nooit in bad gaat. Hieronder zie je een hele ruime badkamer zonder bad. Er is wel een hele ruime inloopdouche ingericht, er is een grote op maat gemaakte badkamermeubel met brede betonnen wastafel geplaatst inclusief grote wandspiegel, en een modern zwart toilet.

Badkamers voorbeelden zonder bad

16. In een smalle badkamer is het best lastig om een bad erin te krijgen. Een bad wat minder dan 160 centimeter breed is, zal niet comfortabel zijn. Als je badkamer minder dan 160 centimeter breed is, kan je dus beter geen bad nemen. Tenzij je natuurlijk een hele lange badkamer hebt. In deze mooie badkamer vind je een inloopdouche, een bidet en een toilet, en dubbele wastafels.

Badkamers voorbeelden zonder bad

17. Deze badkamer zonder bad is erg praktisch ingedeeld. Als je binnenkomt, dan vind je een brede badkamermeubel aan de muur recht voor je. En aan de linkerkant vind je de ruime inloopdouche, die je middels de glazen deur kunt betreden. Met mooie materialen hebben ze het super interessant gemaakt.

Badkamers voorbeelden zonder bad

18. Hieronder vind je een mooi voorbeeld van een mooie strakke designbadkamer. Er is geen ruimte voor een bad, maar je vind er wel ook luxe inloopdouche, die middels een geblindeerde stalen douchewand van glas gescheiden is van de op maat gemaakte badkamermeubel en wastafel.

Badkamers voorbeelden zonder bad

19. Ook hier geven ze de voorkeur aan een badkamer zonder bad, terwijl er eigenlijk wel de ruimte voor is. Door geen bad te nemen voelt het allemaal net iets ruimtelijker aan. Je kan bijvoorbeeld een net grotere inloopdouche en badkamermeubel nemen. Daarnaast heb je ook iets meer loopruimte.

Badkamers voorbeelden zonder bad

20. Door het bad weg te laten in deze badkamer, was er ruimte om een grote wasmachine kast te plaatsen. Sterker zelfs, ze hebben een grote op maat gemaakte wasmachine kast gebouwd, die helemaal tot aan het plafond loopt.

Badkamers voorbeelden zonder bad

Badkamers voorbeelden met inloopdouche

Hierboven hebben we al een aantal voorbeelden laten zien van badkamers met een inloopdouche. Je kunt echter pas van een echte inloopdouche kunnen spreken, als de vloer van de douche op hetzelfde niveau is als de vloer van de badkamer. Vaak is er bovendien geen drempel aanwezig, zodat je eenvoudig in de douche kunt lopen. Sommige inloopdouches zijn volledig open, maar om te voorkomen dat het water buiten de douche komt, kan je er natuurlijk ook iets voor plaatsen. Denk aan een douchegordijn, een glazen douchewand of een deur.

21. Deze kleine badkamer heeft een minimalistische uitstraling gekregen, doordat de muren, het plafond en de muren bekleed zijn met lichtgrijze betonstuc. Het nisje is de perfecte plek voor de inloopdouche, die afgesloten is met een glazen deur. In het plafond van de inloopdouche zijn strakke inbouwspots verwerkt.

badkamers voorbeelden met inloopdouche betonstuc

22. In deze luxe badkamer is een hele ruime inloopdouche gecreëerd. De mooie terrazzo vloer loopt naadloos door in de inloopdouche. Wat ook mooi is, is dat het volledig afgesloten is met een op maat gemaakte douchewand en bijpassende deur. De muren van de badkamer zijn strak gestuukt, terwijl de muren in de inloopdouche betegeld zijn met zwarte mozaïek tegeltjes.

badkamers voorbeelden met inloopdouche glazen wanden

23. Tadelakt is een soort Marokkaanse betonstuc die erg populair zijn voor vloeren en wanden in badkamers. In deze hammam badkamer zie je hoe mooi tadelakt is, waarmee de hele inloopdouche is bekleed. Niet alleen de vloer en de wanden, maar ook het plafond.

badkamers voorbeelden met inloopdouche hammam

24. Aan het einde van deze grote inloopkast vind je een hele mooie inloopdouche. Het is natuurlijk wel volledig afgesloten, middels een op maat gemaakte glazen wand met stalen kozijnen. Hierdoor kan je vanuit de inloopkast ook mooi in de inloopdouche kijken. Het is dan ook een mooi uitzicht!

badkamers voorbeelden met inloopdouche inloopkast

25. In deze mooie moderne badkamer hebben ze de inloopdouche ingericht naast het bad. Het ziet er mooi uit, maar praktisch gezien is het niet een heel goed idee. Op deze manier wordt het bad en de randen helemaal nat na elke douchebeurt.

badkamers voorbeelden met inloopdouche naast bad

26. Dit is een mooi voorbeeld van een echte inloopdouche. De super leuke patchwork tegels met sierlijke zwart witte patronen in de badkamer, lopen naadloos door in de inloopdouche. Het is ook volledig open gelaten. De inloopdouche is diep en ruim genoeg, waardoor je niet bang hoeft te zijn dat het water eruit kan lopen.

badkamers voorbeelden met inloopdouche patchwork tegels

27. Deze inloopdouche is super bijzonder, omdat het twee openingen heeft. Je kunt zowel aan de linkerkant als de rechterkant in en uit de douche lopen. De grote glazen wand is prachtig, die helemaal tot aan het plafond loopt. En ook de tegels met de bloemen binnen in de douche zien er super mooi uit.

badkamers voorbeelden met inloopdouche met twee openingen

28. Deze badkamer naast de inloopkast ziet er prachtig uit. Zowel de vloer als de muren in de inloopdouche zijn betegeld met hele stijlvolle visgraat tegels. Glazen wanden en deuren vormen de kaders van de douche. Er is bovendien een groot raam aanwezig.

badkamers voorbeelden met inloopdouche met visgraat tegels

29. Als je in deze chique badkamer binnen loopt, vind je meteen de inloopdouche aan je rechterhand. Je moet wel een stukje verder lopen om in de douche te kunnen lopen, omdat er een glazen douchewand aanwezig is. Op de vloer vind je mooie patroontegels, gecombineerd met zwarte metrotegels. De gouden details maken de klassiek chique look van deze badkamer af.

badkamers voorbeelden met inloopdouche zwart en goud

30. In deze kleine badkamer is een hele smalle inloopdouche ingericht. Er is een muurtje geplaatst, waar spullen op geplaatst kunnen worden. Daarom was het ook nodig om een op maat gemaakte douchewand te plaatsen.

badkamers voorbeelden met smalle inloopdouche

Badkamers voorbeelden met Mozaïek

Mozaïek tegels bestaan al eeuwenlang. De eerste geglazuurde mozaïek tegels werden 1500 voor Christus gevonden. Vooral de Grieken en de Romeinen waren er een grote fan van. En nog steeds zijn de kleine tegeltjes erg populair, die je regelmatig ziet op de vloeren en wanden van toiletten, keukens en badkamers. Het leuke van Mozaïek tegels is dat je er heel veel mee kan. Onderstaande badkamers voorbeelden laten zien wat voor mogelijkheden er zijn.

31. Als je aan mozaïek denkt, dan heb je waarschijnlijk niet zo’n badkamer in gedachte. Dit bewijst dat mozaïek super veelzijdig is. Met zwarte en witte mozaiek tegeltjes is een soort vlechtwerk gecreëerd aan de muren en de vloer. De stoere bakstenen muren vormen een geweldig contrast.

Badkamers voorbeelden mozaïek tegels bakstenen

32. In deze badkamer is er gekozen voor blauwe mozaiektegeltjes. Babyblauwe tegeltjes die de badkamer een frisse uitstraling geven. De muren zijn niet volledig betegeld, maar zijn gecombineerd met strak gestuukte witte gedeeltes aan de bovenkant en het plafond.

Badkamers voorbeelden mozaïek tegels blauw

33. In dit voorbeeld vind je de combinatie van mozaïek tegeltjes en grote vierkante tegels. Daarmee is ook een licht en donker contrast gecreëerd, omdat de mozaiektegeltjes donker zijn, terwijl de grote vierkante tegels strak wit zijn.

Badkamers voorbeelden mozaïek tegels combinatie

34. Deze badkamer vind je helemaal helemaal geweldig, of je vindt het juist helemaal niets. Er zijn hele mooie ronde organische vormen gebruikt, zoals in de ronde muren en de ronde wastafel. Zowel de muren als de wastafel zijn betegeld met mooie natuurstenen mozaïek tegels.

Badkamers voorbeelden mozaïek tegels curve

35. Deze badkamer ziet er heel anders uit dan bovenstaand ontwerp. Hier zijn de muren en de vloer volledig betegeld met lichtgrijze vierkante mozaiektegeltjes. Het resultaat is een lichte, moderne badkamer.

Badkamers voorbeelden mozaïek tegels lichtgrijs

36. In dit ontwerp zijn er weer natuurstenen mozaïek tegeltjes gebruikt. Alle tegeltjes zijn weliswaar wit, maar hebben allemaal een unieke vorm. Geen enkel tegeltje is hetzelfde, en samen vormen ze een mooi kunstwerk.

Badkamers voorbeelden mozaïek tegels natuur

37. De mini mozaïek tegeltjes waarmee de muren betegeld zijn in deze badkamer hebben een parel-achtige uitstraling, die voor een luxe uitstraling zorgen. Ook de plank waar de wastafel op geplaatst is, is betegeld met diezelfde mooie tegeltjes. De grijze natuurstenen vloertegels passen er bovendien erg mooi bij.

Badkamers voorbeelden mozaïek tegels parel

38. Wil je een kleurrijke badkamer? Wellicht spreken de mozaïek tegeltjes in deze badkamer je aan. De muren en de vloer in deze badkamer zijn betegeld met mozaïek tegeltjes met alle kleuren van de regenboog. En ook hier zijn de wastafels met diezelfde tegeltjes betegeld.

Badkamers voorbeelden mozaïek tegels regenboog

39. Vind je het net iets te druk om zowel de vloer en de volledig muren te bekleden met mozaïek tegeltjes? Dan kan het een goed idee zijn om alleen een gedeelte van de muren te betegelen. In dit badkamer voorbeeld zijn de muren buiten de douche alleen aan de onderkant betegeld. De bovenkant van de muren zijn strak gestuukt en wit geschilderd. zoals je ziet is het een stuk rustiger.

Badkamers voorbeelden mozaïek tegels scandinavisch

40. Is niets te gek voor jou? Dan kan je natuurlijk voor een volledige zwarte badkamer kiezen, volledig betegeld met mozaiektegeltjes. Wat wel weer heel grappig is, is dat de badkamermeubel alle kleuren van de regenboog bevat.

Badkamers voorbeelden mozaïek tegels zwart

Luxe badkamers voorbeelden

Iedereen wilt een luxe badkamer hebben. Maar wat is een luxe badkamer eigenlijk? Dat is namelijk voor iedereen anders. Een luxe badkamer kan te maken hebben met de stijl. Dus je kan een luxe uitstraling creëren door bepaalde luxe materialen te gebruiken. Daarnaast kan luxe ook te maken hebben met de voorzieningen in de badkamer. Een vrijstaand bad, een ruime inloopdouche en dubbele wastafels zorgen er ook voor dat je badkamer luxe is.

41. Prosvirin Design hebben deze super mooie luxe badkamer ontworpen met een bali thema. De vloer is betegeld met luxe tegels, gecombineerd met natuurstenen tegels en luxe houten wandbekleding. Let ook op de kleine details, zoals de strak afgewerkte nisjes en de ledverlichting aan het plafond. Super mooi en luxe!

Luxe badkamers voorbeelden bali thema

42. De tegels in deze badkamer vormen de basis van de luxe uitstraling, die een natuurlijke warme kleur hebben. Dit hebben ze aangevuld met luxe afwerkingen, zoals de op maat gemaakte badkamermeubel, de geblindeerde glazen deur en de zwarte designradiator die helemaal tot het plafond lopen.

Luxe badkamers voorbeelden warme tegels

43. Dit is de luxe badkamer van Casa Cook, het prachtige designhotel op het Griekse eiland Kos. Er zijn vooral hele mooie natuurlijke materialen en kleuren gebruik, waardoor het super zen aanvoelt. Love it!

Luxe badkamers voorbeelden casa cook

44. Grote grijze tegels, marmeren werkbladen, dubbele wastafels, grote op maat gemaakte spiegelwand, strakke spotjes… allemaal elementen die passen bij een luxe badkamer. Maar wat het meest bijzondere is in deze badkamer, is het verzonken bad. En kijk eens naar die mega grote spiegel.

Luxe badkamers voorbeelden grijs

Leestip: Grote spiegelwand in de badkamer

45. Hoe ruim kan een badkamer zijn? Zo ruim dus! In deze luxe badkamer is niet alleen een luxe inloopdouche gecreëerd, ook het toilet en de bidet hebben een eigen aparte ruimte gekregen. En in het open gedeelte van de badkamer vind je een luxe zwevende badkamermeubel met dubbele wastafels, een grote wandspiegel met verlichting en een vrijstaand bad.

Luxe badkamers voorbeelden lake house

46. De ontwerpers van interieur- en architectenstudio ONI hebben deze luxe badkamer ensuite ontworpen. Ze hebben gebruik gemaakt van grote luxe marmeren tegels, waarmee de vloer en de wanden zijn betegeld. De grote muur aan de rechterkant is is bekleed met houten wandbekleding, hetzelfde hout als de deur en het hout waarmee de badkamermeubel is gemaakt. De twee diepe witte waskommen zeggen genoeg over het luxe gehalte van het ontwerp.

Luxe badkamers voorbeelden luxe loft

47. Marmeren vloertegels en kleine mozaïek tegeltjes vormen de combinatie in het ontwerp van deze luxe badkamer. Chromen details benadrukken de luxe uitstraling, terwijl er met houten accenten meer sfeer en warmte is gecreëerd.

Luxe badkamers voorbeelden marmer mozaïek tegels

48. Carrara wit marmer vormend e basis in deze badkamer, in de vorm van vloer- en wandtegels. Maar het zijn vooral de taupe gekleurde onderdelen die deze badkamer maken. Het ovalen vrijstaand bad, de bidet en het toilet, en de luxe badkamermeubel en maken zien er schitterend uit. Ook de grote ronde spiegel is een kunstwerk an sich.

Luxe badkamers voorbeelden taupe marmer

49. Grote strakke grijze tegels vind je op de vloer en de wanden van deze badkamer. Maar er is ook een grote muur die volledig bekleed is met carrara wit marmer. Er is een ruime inloopdouche ingericht, met daarnaast een op maat gemaakte houten badkamermeubel met dubbele wastafels, en bij de marmeren muur vind je een luxe ovaal vrijstaand bad.

Luxe badkamers voorbeelden vrijstaand bad

50. Ook in deze luxe badkamer is er gekozen voor carrara wit marmer. De vrij ruime badkamer is gescheiden middels een hoge scheidingswand, waar aan de ene kant een vrijstaand bad is geplaatst, terwijl de andere kant ingericht is als inloopdouche. Helemaal links vind je de badkamermeubel met dubbele wastafels.

Luxe badkamers voorbeelden wit marmer

Moderne badkamers voorbeelden

De badkamer is in de loop der jaren sterk veranderd. Vooral als je kijkt naar wat mensen in de badkamer doen. Vroeger was het echt een ruimte om je te wassen, terwijl de moderne badkamer tegenwoordig meer een ontspanningsruimte is. Een moderne badkamer heeft dus niet alleen te maken met het materiaal en smaak, maar het gaat hier vaak ook om luxe. Het heeft ook met de functie te maken. Met de goede combinatie tussen deze aspecten krijg je een echte droombadkamer. Hieronder zie je enkele moderne badkamers voorbeelden.

51. Een heel mooi voorbeeld van een echte moderne badkamer. Enerzijds kan je spreken van een moderne stijl, met strakke lijnen. Anderzijds is de badkamer ook ingericht met moderne gemakken. Er is een ruime inloopdouche ingericht mt een mooie glazen wand tot aan het plafond, een apart vrijstaand bad en een grote zwevende houten badkamermeubel.

Moderne badkamers voorbeelden betonlook tegels

52. Het ontwerp van deze badkamer doet een beetje denken aan bovengenoemde badkamer. Ook dit is een hele moderne badkamer met betonlook tegels op de vloer. Deze zijn gecombineerd met naadloze betonstuc wanden. En ook hier vind je een vrijstaand bad, een aparte douche en een houten badkamermeubel. Welke vinden jullie mooier?

Moderne badkamers voorbeelden betonstuc

53. Deze badkamer heeft iets bijzonders. Naast de stoere betonlook tegels op de vloer en aan de wanden, is er namelijk ook een grote muur die volledig bekleed is met cognac leren wandbekleding. Het leer geeft de badkamer ook meteen een luxe uitstraling, vooral omdat er ook een kleine televisie aan gemonteerd is. Zo zit je nog langer op de WC!

Moderne badkamers voorbeelden leren wandbekleding

54. De ontwerpers van deze moderne badkamer hebben gekozen voor een mix van verschillende materialen. Het grootste gedeelte is betegeld met grote vierkante donkergrijze tegels, maar voor het gedeelte waar de inloopdouche en het vrijstaand bad zijn ingericht is er gekozen voor chique carrara witte marmeren tegels en houtlook tegels.

Moderne badkamers voorbeelden marmer en houtlook tegels

55. Voor dit ontwerp zijn de ontwerpers gegaan voor modern meets stoer. De badkamer is voorzien van stoere betonnen balken en pilaren. Wat heel tof is gedaan, is dat er verlichting is verwerkt achter de betonnen balk aan het plafond. Passend bij de stoere look zijn donkere antraciet tegels gekozen.

Moderne badkamers voorbeelden stoer

56. Ben jij een liefhebber van modern, strak en minimalistisch? Aan deze kenmerken voldoet deze mooie badkamer. Op de vloer vind je betonnen tegels, terwijl de muren bekleed zijn met strakke wandpanelen in een hele stijlvolle terracotta kleur. De op maat gemaakte badkamermeubel, waar de wastafel in verwerkt is, en de zijkant van het bad zijn met dezelfde strakke panelen bekleed.

Moderne badkamers voorbeelden strakke wandpanelen

57. Deze badkamer is van hetzelfde appartement als badkamer nummer 53. Dat kan je zien aan de betonnen balken aan het plafond. Hoewel deze badkamer ook modern is, is het tóch een heel ander ontwerp. Hier is er namelijk gekozen voor leuke visgraattegels in de kleuren bruin, blauw, groen en turquoise. De muren zijn op een asymmetrische manier betegeld, waardoor de badkamer ook een speelse uitstraling heeft gekregen.

Moderne badkamers voorbeelden visgraattegels

58. Als je het hebt over een echte strakke moderne badkamer, dan komt daar waarschijnlijk heel dichtbij onderstaand ontwerp. De vloer is betegeld met kleine vierkante matzwarte mozaïek tegeltjes, die ook zijn gebruikt voor de zijkant van het bad en de muur boven het bad. De met carrara wit marmeren tegels aan de wanden zijn aan de ene kant gecombineerd met strakke zwarte inbouwkasten, en aan de andere kant met een op maat gemaakte spiegelwandkast. Passend bij het zwart wit ontwerp, is er ook gekozen voor een zwarte stalen badkamermeubel, een zwart bedieningspaneel voor het toilet, zwarte inbouwkranen boven de wastafels en een zwarte douche.

59. Deze badkamer heeft een hele speelse indeling gekregen. Omdat het vrij ruim is, hebben de ontwerpers gekozen om de badkamer op te delen in verschillende zones. Dit hebben ze gedaan middels een scheidingswand midden in de badkamer, waar aan de ene kant de moderne zwevende badkamermeubel aan gemonteerd is, terwijl de inloopdouche aan de andere kant van de muur is ingericht. Tegenover de badkamermeubel vind je een modern vrijstaand bad.

60. Aan het einde van een ruime luxe inloopkast, vind je een mooie geblindeerde glazen schuifdeur die toegang biet tot de moderne luxe badkamer ensuite. De houten vloer loopt door, waar het gecombineerd wordt met strakke witte wanden. De zwevende houten badkamermeubel ziet er prachtig uit, vooral in combinatie met de twee luxe waskommen, zwarte kranen en dubbele ovalen spiegels.

Design badkamers voorbeelden

Vaak worden moderne badkamers met design badkamers vergeleken. Maar het zijn eigenlijk twee verschillende termen. Design badkamers hebben in tegenstelling tot de moderne badkamer wel meer te maken met de stijl. Een design badkamer worden echte mooie moderne materialen gebruikt. Een designradiator bijvoorbeeld is een echte must in een design badkamer. Met de voorbeelden hieronder zie je wat we bedoelen.

61. De badkamer lijkt smal, maar dat komt vooral omdat het heel lang is. En het is een echte design badkamer. De buitenwand bestaat alleen maar uit ramen, terwijl de binnenkant volledig uit beton bestaat. De echte betonnen tegels staan super mooi bij het wit, wat hier terugkomt in een ovaal wit vrijstaand bad en een super mooie strakke witte badkamermeubel met dubbele geïntegreerde wastafels. De wandlamp en de ledlampen aan de rand van het plafond maken de design badkamer af.

Design badkamers voorbeelden beton

62. Ook hier kan je spreken van een echte design badkamer. Wat erg fijn is aan deze badkamer is dat er een groot dakraam aanwezig is die de badkamer super licht maakt, zonder dat het ten kost gaat van de privacy. De betonlook afwerking op de vloer en op de wanden staan supe rmooi bij de kastanje houten wandafwerking. En bij een design badkamer hoort natuurlijk ook een vrijstaand design bad.

Design badkamers voorbeelden dakraam

63. De designlook in deze kleine badkamer is gecreëerd met behulp van hele bijzondere tegels op de grote wand. De meeste wanden en de vloer zijn betegeld met lichtgrijze tegels, maar voor de grote muur is er gekozen voor hele bijzondere witte diamanttegels. Het is de blikvanger geworden van deze design badkamer.

Design badkamers voorbeelden diamant tegels

64. De meeste mensen kiezen voor een lichte badkamer, met onderstaande badkamer bewijst dat donker ook heel mooi kan zijn. Sterker zelfs, door alles in het donker te nemen, heeft de badkamer een hoog designgehalte gekregen. Alles ziet er super strak uit, vandaar dat het juist zo leuk is dat de wastafel van natuursteen is.

Design badkamers voorbeelden donker

65. Dit ontwerp vinden we ook heel bijzonder. De warme houten vloer loopt over op de houten wand in de inloopdouche. Maar de grote blikvanger wordt gevormd door de gekleurde muur aan de linkerkant. Het plafond is strak zwart geschilderd, waar moderne design spotjes aan gemonteerd zijn. De zwarte designradiator maakt het plaatje compleet.

Design badkamers voorbeelden hout

66. Hieronder zie je een super moderne, bijna futuristische badkamer. Dit is natuurlijk te danken aan de blauwe ledverlichting onder de zwevende badkamermeubel. Alhoewel de rest ook erg modern is.

Design badkamers voorbeelden led verlichting

67. Wow, dat is wat we dachten toen we deze design badkamer voor het eerst zagen. De gekozen natuurlijke kleuren zorgen voor heel veel sfeer en warmte, en dat wordt nog eens verwerkt door de verlichting. Strakke luxe inbouwspots in het plafond zijn gecombineerd met wandlampen. En de verlichting van de moderne spiegel is ook super sfeervol.

Design badkamers voorbeelden luxe warm

68. Ook in deze badkamer ziet de verlichting er geweldig uit Aan het plafond met de bruin geschilderde houten balken zijn opbouwspotjes gemonteerd. Maar de blikvanger wordt hier gevormd door de vloer. Er is gekozen voor een warme houten vloer, met aan de randen super mooie ledverlichting.

Design badkamers voorbeelden warm led

69. Houd je meer van zachte lichte kleuren? Dan zal je deze badkamer helemaal geweldig vinden. De lichtgrijze marmeren tegels op de vloer en aan de wanden bij het bad zijn al super leuk, maar de zachte lichtblauwe wanden in de rest van de badkamer en de zachtroze accenten zijn nog veel leuker. Dat kan je niet ontkennen, toch?!

Design badkamers voorbeelden zachte kleuren

70. Geometrische patronen zijn een trend die we de afgelopen jaren in veelvoud hebben gezien. In het ontwerp van deze badkamer zijn geometrische vormen gecreëerd aan de wanden, waarbij wandtegels gecombineerd zijn met betonstuc. De geometrische lijnen zie je ook bij de spiegel en de moderne zwevende badkamermeubel met het zalmroze blad.

Design badkamers voorbeelden geometrische vormen

Landelijke badkamers voorbeelden

Heb je een landelijk interieur, dan hoort daar natuurlijk ook een landelijke badkamer bij. In een rustieke landelijke badkamer werk je met natuurlijke materialen en kleuren. In plaats van moderne strakke lijnen, kom je vooral organische vormen tegen die op verschillende manieren terug kunnen komen in het ontwerp. Denk aan vloeren en wanden, maar ook meubels, spiegels, baden en wastafels.

71. Rieten manden kunnen op heel veel verschillende manieren in huis gebruikt worden. In deze super leuke badkamer worden de rieten manden gebruikt als wasmanden, geplaatst onder de vaste wastafelmeubel. Het riet geeft de badkamer bovendien een mooie landelijke uitstraling, net als de rustieke houten ladder die als handdoekenrek wordt gebruikt.

Landelijke badkamers voorbeelden gevlochten manden

72. Landelijk luxe. Zo zou je de stijl van deze badkamer kunnen omschrijven. Het is ingericht met luxe gemakken zoals een vrijstaand bad en dubbele wastafels, en alle details hebben een landelijke sfeer. De mooie visgraat tegels, de houten badkamermeubel, het vrijstaand bad, de zwarte kozijnen. De kroonluchter boven het bad past er perfect bij.

Landelijke badkamers voorbeelden houten badkamermeubel

73. Hieronder zie je een echte rustieke landelijke badkamer, met originele stenen muren, mooie rode vloertegels en een prachtig rustiek houten plafond met houten balken. De rode houten raamluiken passen mooi bij de landelijke stijl, net als de gestuukte scheidingswand. Maar de echte blikvanger wordt gevormd door het prachtige koperen bad.

Landelijke badkamers voorbeelden koperen bad

74. Wil je een echte landelijke sfeer creëren in jouw badkamer, dan zou je houten lambrisering kunnen overwegen. In deze mooie landelijke badkamer kan je zien hoe mooi het is. Er is gekozen voor vrij hoge houten lambrisering, geschilderd in een mooie gebroken witte kleurtint. De zwart witte ruitentegels en het vrijstaand bad op pootjes passen er natuurlijk ook heel mooi bij.

Landelijke badkamers voorbeelden lambrisering

75. Ook in deze badkamer is er gekozen van houten lambrisering, die deze strakke moderne badkamer een landelijk tintje geeft. De lichtblauw-grijze tegels hebben een hele frisse uitstraling, die gecombineerd zijn met strak gestuukte witte wanden. Wat opvalt is dat het er heerlijk licht is, wat te danken is aan het raam boven het raam en het kleine dakraampje.

Landelijke badkamers voorbeelden modern

76. Ziet dit er niet als als de perfecte landelijke inloopdouche? Cremé wit gekalkte wanden en de landelijke grijze stenen tegels vormen een hele mooie combinatie. Super stoer dat daar een zwarte douche bij is gekozen.

Landelijke badkamers voorbeelden natuurstenen vloer

77. De wanden en de vloeren stelen de show in deze landelijke badkamer. De stenen muur is origineel, maar de tegels op de vloer zijn wel nieuw. In het grootste gedeelte vind je prachtige lichte vierkante tegels, terwijl er voor de inloopdouche natuurstenen mozaïek tegels zijn gekozen.

Landelijke badkamers voorbeelden stenen muur

78. Betontuc zie je vaak terug in industriële interieurs, maar het past ook heel mooi in landelijke interieurs. Dat zie je. mooi in deze landelijke badkamer, waar niet alleen de vloer, maar ook de wanden een betonlook hebben gekregen. De grote diepe natuurstenen wastafel is de perfecte toevoeging.

Landelijke badkamers voorbeelden stenen wastafel

79. In deze badkamer zijn alle muren bekleed met houten wandbekleding. Links vind je naturel houten planken, terwijl de planken aan de rechterkant mooi wit zijn. De badkamer is ingericht met moderne gemakken zoals een hele ruime inloopdouche, een landelijk vrijstaand bad en dubbele wastafels geïntegreerd in landelijke houten badkamermeubels met een wit marmeren blad.

Landelijke badkamers voorbeelden vrijstaand bad

80. Voor dit landelijk badkamerontwerp hebben de ontwerpers gekozen voor vooral heel veel wit. Strakke witte muren, een wit plafond en wit geverfde houten planken op de vloer. Met diezelfde witte planken is het bad ook bekleed. De créme witte vouwgordijnen staan er heel mooi bij, net als het houten krukje en de leuke groene plantjes.

Landelijke badkamers voorbeelden wit

Minimalistische badkamers voorbeelden

Ben jij van de less is more, en houd je van minimalistische interieurs? Hieronder hebben we een aantal mooie minimalistische badkamers voorbeelden geplaatst. Zoals je ziet, zijn het allemaal minimalistische ontwerpen, zonder dat ze saai of te steriel zijn. Minimalistische hoeft ook niet altijd wit te betekenen. Ook met andere kleuren kan je een minimalistische badkamer inrichten.

81. Veel mensen denk minimalistische badkamers altijd wit zijn. Dat is natuurlijk niet waar. In een minimalistische badkamer gaat het om less is more, wat je heel goed kan zien in deze badkamer. De vloer, de wanden en het plafond zijn allemaal afgewerkt met een stoere grijze naadloze betonstuc. De houten details, die terugkomen in de spiegel, het krukje en de houten de ladder geven de badkamer iets meer sfeer en warmte.

Minimalistische badkamers voorbeelden betonstuc

82. In deze minimalistische badkamer is er gekozen voor de combinatie van grijze tegels die in een mooie Hongaarse punt patroon zijn gelegd. Dit hebbne ze gecombineerd met leuke witte metrotegels met een reliëf.

Minimalistische badkamers voorbeelden dakraam

83. Aan deze kant van een mooie moderne minimalistische badkamer zie je de inloopouche, het toilet en de bidet. Het zijn twee aparte ruimtes die afgesloten zijn met mooie bronsgekleurde glazen wanden en deuren.

Minimalistische badkamers voorbeelden gekleurd glas

84. Wat een geweldig mooie badkamer is dit. De vloer en de wanden zijn strak afgewerkt met subtiel grijze betonstuc, gecombineerd met een strak wit plafond. De chique details maken deze minimalistische badkamer prachtig. De gouden douche bijvoorbeeld en de gouden wastafelkranen, de smalle op maat gemaakte badkamer en de led verlichting die mooi aan de randen van het plafond zijn verwerkt.

Minimalistische badkamers voorbeelden gouden details

85. Het ontwerp van deze minimalistische badkamer komt heel dichtbij het algemene beeld van minimalistische badkamers. Witte vloer, witte wanden en een wit plafond. Tóch komt het niet saai en steriel over, wat te danken is aan de mooie houten badkamermeubel en de kleine styling accessoires. Klik hier om de rest van de badkamer te zien.

Minimalistische badkamers voorbeelden houten badkamermeubel

86. Roze en zwart vormen de mooie kleurencombinatie in deze prachtige badkamer. De zwarte lijnen geven deze strakke minimalistische badkamer ook een klassiek tintje.

Minimalistische badkamers voorbeelden roze

87. Taupe gekleurde kalksteen vloer en wanden vormen de basis in deze prachtige minimalistische badkamer. De inloopdouche is achter het muurtje ingericht, en onder het dakraam is het vrijstaand bad geplaatst.

Minimalistische badkamers voorbeelden taupe

88. Hier is gekozen voor een lichte houten vloer, terwijl de rest van de badkamer overheerst wordt door zwart wit.

Minimalistische badkamers voorbeelden witte mozaïek tegels

89. Hier nog een heel mooi voorbeeld van een minimalistische zwart wit badkamer. De basis is strak wit, net als. het toilet en de wastafel-badkamer-combinatie. De zwarte details komen terug in het stalen frame van de glazen douchewand, de douche, de kranen, de handdoekenrek en het bedieningspaneel van het toilet.

Minimalistische badkamers voorbeelden witte tegels

90. Een echte designhoek in een zwart witte minimalistische badkamer. Boven het moderne vrijstaand bad vind je niet alleen de zwarte kraan en handdouche, maar er is ook een stoere zwarte wandrek gemonteerd.

Minimalistische badkamers voorbeelden zwart wit

Industriële badkamers voorbeelden

Ben je juist van een stoere badkamer? We hebben hieronder ook een aantal hele stoere industriële badkamers voorbeelden gevonden. Materiaal speelt in deze stijl een nóg belangrijke rol. Staal mag bijvoorbeeld niet ontbreken in een industriële badkamer, en hout wordt ook heel vaak gebruikt. In onderstaande voorbeelden kan je zien hoe je deze materialen in het ontwerp terug kan laten komen.

91. Stoer, dat is het eerst wat je denkt als je deze industriële badkamer ziet. De bakstenen muur vormt een heel stoer contrast met de eenvoudige witte tegels op de vloer en aan de wanden. De bad-douche-combinatie is niet ideaal, maar de zwarte regendouche en de glazen douchewand maken heel veel goed. Dat geldt ook voor de stoere badkamermeubel met het houten blad, de dubbel waskommen en de zwarte inbouwkranen. De industriële hanglamp maakt de industriële badkamer helemaal af.

Industrieel badkamer ontwerp

92. Ook hier vind je de combinatie van bakstenen en zwarte accenten. Hier hebben ze echter gekozen voor stoer betonlook tegels.

industriele badkamers voorbeelden bakstenen muur

93. Betonstuc zien we vaker terug, niet alleen in industriële badkamers, maar bijvoorbeeld ook in landelijke badkamers. Wat deze badkamer écht bijzonder maakt is het stoere dak van verzonken golfplaten. Super industrieel!

industriele badkamers voorbeelden golfplaat plafond

94. Deze badkamer heeft een vintage industriële stijl gekregen. De witte metrotegels en de donkere voegen passen heel leuk bij de vintage houten vloer. En hoewel de witte planken aan het plafond meer landelijk zijn, zorgen de zwarte kozijnen dat het toch echt een vintage industriële badkamer is.  En de industriële hanglamp en wastafel dragen uiteraard ook een steentje bij.

industriele badkamers voorbeelden industriële details

95. Durf je het niet aan om te kiezen voor een houten vloer in de badkamer? Tegenwoordig zijn er ook hele mooie houtlook tegels, die je bijna niet van echt hout kan onderscheiden. Ze hebben het in deze badkamer gecombineerd met betonstuc wanden. De zwarte Jack Daniels ton, waar de wastafel in verwerkt is, is natuurlijk geweldig.

industriele badkamers voorbeelden industriële ton wastafel

96. De basis van deze badkamer is heel basic, met een betonnen vloer, wit gestuukte wanden en witte metrotegels. Het zijn de oranje accenten die deze badkamer heel interessant maken. De gouden kraan, de gouden sifon, de gouden douche… geweldig!

industriele badkamers voorbeelden oranje details

97. Zwarte kozijnen zijn super populair. Dat hebben ze in deze super stoere badkamer terug laten komen, door de originele wand en deur te vervangen door een melkglazen wand met stalen kozijnen. De zwarte douche past daar super stoer bij.

industriele badkamers voorbeelden stalen kozijnen

98. Vind je industrieel een beetje te gewoontjes? Dan heb je deze industriële badkamer nog niet gezien, die alles behalve gewoontjes is. De douche en het toilet bevinden zich in een aparte ‘kamer’ die volledig betegeld is met rode tegels. Het plafond met de zwarte stalen balken is bekleed met OSB platen. En ook hier hebben ze gekozen voor een stoere industriële ton als wastafelmeubel. In het geel!

industriele badkamers voorbeelden stoer

99. Deze badkamer heeft meer een klassieke industriële look. De betonnen vloer, de houten balken en de witte metrotegels zijn leuke details, maar je vindt in dit ontwerp ook een aantal hele bijzondere items. Het vrijstaand bad op pootjes is daar een mooi voorbeeld van, net als de vintage houten wastafelmeubel en de grote glazen wand met zwarte stalen kozijnen.

industriele badkamers voorbeelden stoere kraan

100. Underlayment is helemaal hot. In dit industrieel badkamerontwerp is underlayment gebruikt voor het bekleden van het plafond, een gedeelte van de wand en de zwevende badkamermeubel. Door het underlayment te combineren met een luxe afwerking, komt het niet ‘goedkoop’ over. De glazen douchewand die helemaal tot het plafond loopt, de zwarte kozijnen en de strak gepolijste betonvloer zijn daar mooie voorbeelden van.

industriele badkamers voorbeelden underlayment

Bronnen: Homease en Huis-inrichten.com

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply