Search and Hit Enter

20x Scheidingswand inspiratie

Ben je op zoek naar een leuk idee voor een creatieve scheidingswand? Of je nu een grote ruimte wilt indelen of gewoon een vleugje originaliteit aan je interieur wilt toevoegen, onze inspirerende roomdivider voorbeelden bieden praktische en stijlvolle oplossingen voor elk huis. Van laagdrempelige doe-het-zelf projecten tot unieke maatwerk oplossingen – laat je inspireren om je ruimte te transformeren op een manier die bij jou past.

In de moderne woning is het scheiden van ruimtes niet alleen een kwestie van functionaliteit, maar ook een kans om creativiteit en persoonlijkheid in je huis te brengen. Of je nu in een ruim appartement of een knusse studio woont, het slim indelen van je ruimte kan een wereld van verschil maken.

In dit artikel laten we tien unieke en inspirerende ideeën zien voor roomdividers. Deze zijn niet alleen praktisch, maar voegen ook een esthetisch element toe aan elk interieur. Van innovatieve doe-het-zelf projecten tot unieke maatwerk scheidingswanden – We laten je zien hoe dat een creatieve roomdivider veel meer is dan alleen een eenvoudig kamerscherm.

1. Stalen scheidingswand met glas

In dit eenkamerappartement is een elegante oplossing gevonden om een aparte slaapruimte te creëren zonder in te boeten aan de openheid en lichtheid van de ruimte. Dit is bereikt door het plaatsen van een stalen scheidingswand met glas. Het slanke, zwarte stalen frame van de wand geeft een stoere, industriële uitstraling die naadloos aansluit bij de karakteristieke bakstenen muur van het appartement.

Het glas in de scheidingswand zorgt ervoor dat natuurlijk licht vrij door de ruimte kan stromen, waardoor het geheel licht en ruimtelijk blijft. Dit is essentieel in een klein appartement, waar elke vierkante meter telt. Het resultaat is een knusse, maar toch luchtige slaapkamer die visueel verbonden blijft met de rest van het appartement.

Om de functionaliteit en het comfort van de slaapkamer te verhogen, zijn er gordijnen aan de binnenkant van de scheidingswand aangebracht. Deze gordijnen bieden niet alleen de nodige privacy, maar blokkeren ook het licht wanneer dat gewenst is, bijvoorbeeld voor een goede nachtrust. Deze toevoeging maakt de slaapruimte nog intiemer en persoonlijker, terwijl de esthetiek van het geheel behouden blijft.

stalen scheidingswand met glas tussen slaapkamer woonkamer

2. Gestuukte scheidingswand met houten latten

In de ruime slaapkamer van dit huis is een unieke scheidingswand geplaatst om een aparte werkplek te creëren zonder het open en luchtige gevoel van de kamer te verliezen. In plaats van een traditionele, volledig dichte muur, is er gekozen voor een innovatieve combinatie van een halve muur en verticale houten latten aan de bovenkant.

De onderste helft van de wand biedt de nodige afscheiding en privacy voor zowel de slaapruimte als de werkplek. De halve muur zorgt ervoor dat beide ruimtes afgebakend zijn, maar toch een gevoel van eenheid behouden. Bovenop deze muur zijn verticale houten latten aangebracht die tot aan het plafond reiken. Deze houten latten zijn zo geplaatst dat ze ruimte tussen elkaar laten, waardoor ze het licht en de lucht doorlaten.

Dit ontwerp zorgt ervoor dat de werkplek profiteert van voldoende natuurlijke lichtinval, wat essentieel is voor een comfortabele en stimulerende werkomgeving. Tegelijkertijd blijft het gevoel van ruimtelijkheid in de slaapkamer behouden. De houten latten voegen een warme, natuurlijke sfeer toe aan de ruimte en vormen een stijlvol contrast met andere elementen in de kamer. Het resultaat is een functionele, esthetisch aantrekkelijke scheiding die zowel privacy als openheid biedt, perfect afgestemd op de behoeften van een moderne leefruimte.

scheidingswand houten latten gestuukte muur werkplek slaapkamer

3. Gordijnen als scheidingswand

In dit studio-appartement is een eenvoudige, maar effectieve oplossing gevonden om het slaapgedeelte af te scheiden van de rest van de ruimte: het ophangen van een gordijn. Dit is een betaalbare optie die toch een grote impact heeft op zowel de functionaliteit als de esthetiek van het appartement.

Het gordijn dient als een visuele barrière, waardoor het lijkt alsof er een aparte kamer is gecreëerd. Dit is ideaal voor het definiëren van een slaapgedeelte in een open studio zonder de noodzaak van een vaste constructie. Een bijkomend voordeel is dat het gordijn het slaapgedeelte donker kan houden, wat bijdraagt aan een betere nachtrust.

Overdag kunnen de gordijnen volledig geopend worden, waardoor de studio weer één grote, samenhangende ruimte wordt. Dit zorgt ervoor dat het appartement ruimtelijk en licht blijft aanvoelen, essentieel voor het creëren van een open en uitnodigende sfeer. Het gebruik van gordijnen als roomdivider is een slimme manier om flexibiliteit en functionaliteit te combineren met stijl, waardoor het appartement zich aanpast aan de wisselende behoeften en activiteiten van de dag.

scheidingswand gordijnen tussen slaapkamer woonkamer

4. Glazen scheidingswand

In dit compacte appartement van 29m2 is op inventieve wijze een aparte slaapkamer gecreëerd door het plaatsen van een moderne glazen scheidingswand. Deze scheidingswand combineert zowel een vast gedeelte als een praktische glazen schuifwand, waardoor de ruimte flexibel ingedeeld en gebruikt kan worden.

Het decoratieve effect van deze wand is fantastisch. Het transparante glas zorgt ervoor dat natuurlijk licht door de gehele woning kan stromen, wat bijdraagt aan een gevoel van ruimtelijkheid en helderheid. Deze keuze voor glas is bijzonder effectief in een klein appartement, waar elk element dat bijdraagt aan het gevoel van openheid en licht van grote waarde is.

De combinatie van het vaste en het schuifbare gedeelte biedt niet alleen visuele aantrekkelijkheid, maar ook praktische voordelen. Het schuifbare gedeelte maakt het mogelijk de slaapkamer gemakkelijk af te sluiten voor privacy of open te laten voor een meer open en geïntegreerde leefruimte. Dit ontwerp is een uitstekend voorbeeld van hoe moderne architectuur en interieurdesign kunnen worden ingezet om zelfs in de kleinste ruimtes een gevoel van luxe en comfort te creëren.

glazen scheidingswand

5. Stalen scheidingswand met kast

In deze slim ontworpen multifunctionele familie slaapkamer, die ook als kantoor dient, is een glazen scheidingswand gecombineerd met opbergruimte. Achter het bed van de ouders is een handige opbergmogelijkheid gecreëerd, wat zowel esthetisch als functioneel is.

De glazen wand creëert een visuele afscheiding tussen het slaapgedeelte van de ouders en dat van de kinderen, zonder dat de ruimtes daadwerkelijk van elkaar gescheiden zijn. Dit ontwerp zorgt voor een open gevoel in de kamer, terwijl het toch duidelijke zones creëert voor slapen en werken.

Het gebruik van glas zorgt voor een moderne, stoere uitstraling en laat natuurlijk licht door beide delen van de kamer stromen. Tegelijkertijd biedt de ingebouwde opbergruimte achter het bed een praktische oplossing voor het opslaan van kleding, beddengoed of andere benodigdheden. Dit innovatieve ontwerp toont aan hoe functionaliteit en stijl hand in hand kunnen gaan, vooral in een gezinsvriendelijke setting waar ruimte optimaal benut moet worden.

6. Kledingkast scheidingswand

Het in Oost-Londen gevestigde ontwerpatelier Studiomama heeft een inventieve kast ontworpen, genaamd Metamorphic, uitgevoerd in zachte pasteltinten. Deze kast onderscheidt zich door een set grote deuren die uitgevouwen kunnen worden tot een scheidingswand.

De kast is uitgerust met een kledingroede om kleding aan op te hangen, lades in verschillende maten, en een set deuren die zich ontplooien tot een scherm. Dit ontwerp illustreert op een creatieve manier hoe roomdividers, gemaakt van meubelstukken, ingezet kunnen worden als innovatieve oplossing voor het creëren van privéruimtes in open interieurs.

De Metamorphic kast toont aan hoe functionaliteit en esthetiek gecombineerd kunnen worden. De transformerende deuren van de kast bieden niet alleen opbergruimte, maar ook de mogelijkheid om een discrete, private hoek te vormen in een anders open ruimte. Dit ontwerp is een slimme oplossing voor diegenen die in een open-plan woning wonen en op zoek zijn naar flexibele manieren om hun ruimte in te delen en te personaliseren.

Leestip: 12x Scheidingswand kast inspiratie

Fotografie: Elsa Young & Dennis Peterson

kledingkast scheidingswand

7. Geometrische roomdivider kast


In dit moderne, luxe appartement, ontworpen door interieurontwerper Maayan Zusman, is een unieke scheidingswand gecreëerd als onderdeel van een ingrijpende renovatie. De ontwerper begon met het verwijderen van binnenmuren, waardoor de leefruimte werd geopend en een open keuken en ontvangstruimte ontstonden.

Speciaal voor dit appartement zijn verschillende items ontworpen, waaronder een geometrische boekenkast als roomdivider, gemaakt van zwart staal en hout. Deze stijlvolle scheidingswand is gebruikt om het eetgedeelte van de woonkamer te onderscheiden.

De combinatie van zwart staal en hout geeft de boekenkast een chique en moderne uitstraling, die perfect past bij het luxe interieur van het appartement. De geometrische vormen voegen een artistiek element toe en creëren een interessant visueel contrast in de ruimte. Deze roomdivider is niet alleen functioneel als opbergruimte voor boeken en decoratieve items, maar dient ook als een subtiele scheiding tussen twee woonzones, zonder dat het open gevoel van de ruimte verloren gaat. Dit ontwerp van Maayan Zusman laat zien hoe functionaliteit en esthetiek naadloos kunnen samengaan in interieurontwerp.

geometrische roomdivider kast

8. Geometrische roomdivider kast

In deze ruimte is een grote, strakke witte scheidingswand geplaatst die op een unieke manier de ruimte verdeelt. De wand is met voetstukken tussen de vloer en de houten balken aan het plafond gespannen, wat zorgt voor een zwevend effect. Dit ontwerp kenmerkt zich door de openingen aan zowel de boven- als onderzijde, waardoor de ruimte een luchtige uitstraling behoudt ondanks de aanwezigheid van de grote wand.

Aan de ene zijde van de scheidingswand is de televisie opgehangen, wat zorgt voor een moderne, functionele touch. De TV wordt op deze manier een centraal punt in de ruimte, perfect voor ontspanning of entertainment. Aan de andere zijde van de wand is een prachtige gallery wall gecreëerd. Deze muur is versierd met een eclectische mix van lijsten, die samen een visueel boeiend en persoonlijk verhaal vertellen. De verscheidenheid aan lijsten en kunstwerken zorgt voor een dynamische en artistieke sfeer in de kamer.

De combinatie van de minimalistische witte wand met de rijk gedecoreerde gallery wall aan de ene kant en de strakke televisie-opstelling aan de andere kant, maakt deze scheidingswand tot een opvallend en multifunctioneel element in de ruimte. Het design is niet alleen praktisch, maar draagt ook bij aan de esthetische waarde van het interieur.

scheidingswand gallery wall

9. TV meubel scheidingswand


In het modern ingerichte appartement Casa Tide, ontworpen door In56 en gelegen nabij de kustlijn, is een indrukwekkende scheidingswand te vinden die de open en lichte leefruimte op een slimme manier verdeelt. Deze leefruimte is opgedeeld in twee zones – een dag- en een nachtgedeelte. Het daggedeelte bestaat uit een kantoor, een ruime hal en een gecombineerde woonkamer, keuken en eetkamer.

Om een subtiele scheiding aan te brengen tussen de woon- en eetruimte heeft Momocca een Adara dressoir met gegroefde deuren toegevoegd. Dit dressoir fungeert niet alleen als stijlvol meubelstuk, maar ook als een effectieve scheidingswand. Het creëert een visuele afscheiding, terwijl het open karakter van de ruimte behouden blijft.

Hoewel het appartement een open leefruimte heeft, zijn er toch visuele scheidingen gecreëerd die de verschillende functies binnen de ruimte accentueren. Tussen de zithoek en de eethoek is bijvoorbeeld een fraai TV-meubel geplaatst, dat zowel esthetisch als functioneel dienstdoet als scheidingswand. Dit zorgt voor een geordende en harmonieuze indeling, terwijl het geheel open en uitnodigend blijft. Dit ontwerp benadrukt hoe strategisch geplaatste meubelstukken kunnen bijdragen aan de functionaliteit en esthetiek van een moderne leefruimte.

Fotografie: Birdebost Photos

tv meubel scheidingswand

10. Cinewall scheidingswand

In dit moderne appartement in Milaan, ontworpen in 2016 door Studio Tenca & Associati, is een unieke scheidingswand gecreëerd tussen de woonkamer en de eethoek. Deze wand is ontworpen als een zwevende cinewall, waarin zowel een TV als een sfeerhaard zijn geïntegreerd. Het design van de cinewall combineert esthetiek en luxe met functionaliteit, waarbij het dient als een stijlvolle scheidingswand.

De sfeerhaard, ingebed in de cinewall, is uitgerust met veiligheidsglas. Dit glas draagt bij aan het behoud van een licht en ruimtelijk gevoel in de ruimte, een belangrijk aspect in modern interieurdesign. De transparantie van het glas zorgt ervoor dat het vuur van de haard vanuit beide zijden van de wand zichtbaar en te genieten is, wat een unieke sfeer en warmte toevoegt aan zowel de woon- als eetruimte.

Deze combinatie van de TV en sfeerhaard in één cinewall maakt het een centraal punt in de ruimte, waarbij het niet alleen dient als een praktische scheiding, maar ook als een stijlvol element dat het interieur verrijkt. Het is een perfect voorbeeld van hoe moderne ontwerpkeuzes kunnen bijdragen aan zowel de functionaliteit als de esthetische uitstraling van een ruimte.

Fotografie: Riccardo Gasperoni

cinewall glazen open haard

11. Vouwdeuren

In het moderne appartement Blackbox, ontworpen door Studio Tenca & Associati, is een bijzondere scheidingswand toegepast om de keuken van de woonkamer met eethoek te scheiden. De ontwerpers hebben gekozen voor strakke zwarte vouwdeuren, die zowel functionaliteit als stijl aan de ruimte toevoegen.

Wanneer de vouwdeuren gesloten zijn, vormen ze een grote, strakke zwarte muur. Dit zorgt voor een minimalistische en moderne uitstraling, passend bij het stijlvolle interieur van het appartement. Het effen zwarte oppervlak van de deuren biedt een visueel sterke en gedurfde scheiding tussen de twee ruimtes, wat bijdraagt aan een gevoel van orde en distinctie.

Het grote voordeel van deze vouwdeuren is de flexibiliteit die ze bieden. Ze kunnen volledig worden geopend, waardoor een open keukenconcept ontstaat. Dit zorgt voor een naadloze overgang tussen de keuken en de woonkamer, ideaal voor momenten waarop men een ruimere en meer verbonden leefruimte wil creëren. Of het nu gaat om het ontvangen van gasten of het genieten van het dagelijks leven, deze dynamische scheidingswand biedt de bewoners van Blackbox de mogelijkheid om hun ruimte naar wens aan te passen. Het gebruik van vouwdeuren als scheidingswand is een slimme en stijlvolle oplossing die zowel privacy als openheid in één ontwerp verenigt.

Fotografie: Riccardo Gasperoni

scheidingswand zwarte vouwdeuren keuken woonkamer

12. Glazen schuifdeuren

Sim-Plex Design Studio heeft in Hong Kong een appartement ontworpen voor een stel dat samenwoont met hun papegaai, een bejaarde ouder en haar kat. Om de interactie tussen de papegaai, die soms uit zijn kooi komt, en de kat te beheren, hebben de ontwerpers drie schuifdeuren van matglas geïnstalleerd. Deze deuren sluiten de woonkamer af, zodat de papegaai veilig buiten zijn kooi kan zijn zonder het pad van de kat te kruisen.

De woonkamer bevindt zich op een verhoogd houten platform, wat ook helpt om de kans te verkleinen dat de kat snel naar het gebied van de papegaai beweegt. De matglazen schuifdeuren die de woonkamer afscheiden, dienen ook om privacy te creëren voor de menselijke bewoners van het appartement.

Wanneer de deuren gesloten zijn, worden de master slaapkamer en woonkamer, en de slaapkamer en eetkamer van Teri’s moeder, twee verschillende zones. “Wanneer het stel privacy nodig heeft of de papegaai komt eruit, kunnen ze de schuifdeuren sluiten,” legde Lam uit. “Tijdens het dineren of familiebijeenkomsten kunnen de schuifdeuren worden geopend om een grote ruimte te vormen.”

Deze oplossing biedt een slimme en stijlvolle manier om de ruimte aan te passen aan de verschillende behoeften van zowel de huisdieren als de bewoners, waarbij functionaliteit en esthetiek hand in hand gaan.

houten kozijnen glazen schuifdeuren

13. Japans geïnspireerde roomdivider van berken multiplex

In een appartement in Oslo, ontworpen door architect Johan Tran, zijn Scandinavische en Japanse invloeden gecombineerd. Een door Japan geïnspireerde schuifdeur, gemaakt van berken multiplex, fungeert als een flexibele roomdivider.

De schuifdeur scheidt de verschillende ruimtes en vormt het hart van de woonkamer. Deze Japanse geïnspireerde schuifdeuren zijn volledig flexibel als kamerverdeler. Bij het ontvangen van gasten kunnen ze volledig gesloten worden, en voor volledige privacy is er een gordijn beschikbaar. Ook de keuken kan afgesloten worden, wat handig is voor geluidsisolatie tijdens het koken of voor het verbergen van rommel op drukke dagen.

Van de slaapkamer tot de woonkamer zorgt de schuifdeur voor veel natuurlijk licht, zelfs wanneer deze gedeeltelijk gesloten is. Er is een dagbed voor ontspannende momenten na een lange werkdag. De werkruimte is verlicht met LED-verlichting op de muur/plafond. Het bureau is gemaakt van berken multiplex en biedt veel opbergruimte.

In de afgesloten slaapkamer kan volledige privacy worden gewaarborgd. Er zijn geluid- en lichtdichte gordijnen beschikbaar. Deze houten schuifwanden bieden een stijlvolle en praktische oplossing voor het flexibel indelen van ruimtes, met behoud van een open en lichte sfeer in het appartement.

Fotografie: Vu Le

japans geïnspireerde vouwdeur berken multiplex

14. Smalle scheidingswandkast tussen woonkamer en keuken

In het renovatieproject Apartment RGM 46 in Lissabon, ontworpen door DC.AD – Duarte Caldas Architectural Design, is een unieke scheidingswandkast geplaatst om de woonkamer van de open keuken te scheiden. Deze scheidingswandkast is zorgvuldig ontworpen om de ruimtelijkheid en lichtinval in het appartement te behouden.

De kast heeft een open karakter, wat betekent dat, hoewel het als een scheidingswand fungeert, het licht vrijelijk door beide ruimtes kan stromen. Dit helpt om een gevoel van openheid en ruimtelijkheid te behouden, wat vooral belangrijk is in kleinere appartementen.

Aan de zijde van de woonkamer is de bank tegen deze wand geplaatst. Dit creëert een gezellige en uitnodigende zithoek, waarbij de kast dient als een natuurlijke achtergrond. Aan de zijde van de keuken biedt de kast extra opbergruimte, wat essentieel is voor het praktisch en efficiënt inrichten van de keuken.

Fotografie: Francisco Nogueira

scheidingswandkast woonkamer keuken

15. Smalle scheidingswandkast tussen woonkamer en keuken

De Hangende Roomdivider Facet van Bloomming is een uiterst veelzijdig ruimteverdelingssysteem dat het mogelijk maakt om te spelen met licht en schaduw. Het bestaat uit draaibare diamantvormige elementen waarmee prachtige patronen gecreëerd kunnen worden.

Het aanpassen van deze hangende roomdivider is eenvoudig. Je kunt de kleur en grootte naar wens kiezen en, eenmaal geïnstalleerd, het patroon wijzigen en de mate van transparantie aanpassen. Facet van Bloomming bestaat uit een modulair systeem en is verkrijgbaar in 116 verschillende maten. Het kan gebruikt worden als scheidingswand in een ruimte of voor een raam in plaats van jaloezieën.

Facet is ontworpen als een duurzaam product. Het bestaat uit hoogwaardige, spuitgegoten materialen die sterk en duurzaam zijn, wat de levensduur van het product waarborgt. Het slimme kliksysteem maakt het niet alleen eenvoudig om deze roomdivider te monteren, maar ook om deze moeiteloos te demonteren. Het gehele scherm kan uit elkaar gehaald worden, waarbij alle verschillende materialen gescheiden worden. Dit maakt volledige recycling of hergebruik van specifieke onderdelen mogelijk. Facet is brandvertragend, UV-bestendig en antistatisch. Hier verkrijgbaar.

hangende geometrische roomdivider bloomming

16. Scheidingswand met planten

Deze charmante doe-het-zelf scheidingswand, te vinden bij Bosch, is een perfecte combinatie van functionaliteit en natuurlijke schoonheid. Bosch heeft een handleiding ontworpen voor het maken van een houten rek dat niet alleen praktische opbergruimte aan de onderkant biedt, maar ook een speciaal rek om hangplanten op te plaatsen en aan te hangen.

Dit rek is ideaal voor het creëren van een natuurlijke, levendige scheidingswand in elke ruimte. De onderste planken kunnen worden gebruikt voor het opbergen van boeken, decoratieve objecten of andere benodigdheden, terwijl het bovenste gedeelte transformeert in een groene oase. Hier kunnen diverse hangplanten geplaatst worden, wat zorgt voor een frisse en natuurlijke uitstraling.

Het design van deze scheidingswand is niet alleen praktisch, maar brengt ook een stukje natuur binnenshuis. Het is een uitstekende manier om een ruimte te verdelen en tegelijkertijd de luchtkwaliteit en het algemene welzijn te verbeteren. Het houten frame voegt een warm en rustiek element toe aan het interieur, terwijl de hangende planten voor een levendige en ontspannende sfeer zorgen. Dit DIY-project van Bosch is een mooie toevoeging voor iedereen die op zoek is naar een unieke en natuurlijke manier om hun ruimte in te delen.

scheidingswand met planten

17. Scheidingswand met planten

Chelsea en Logan van de blog Making Manzanita hebben een eenvoudige en effectieve DIY scheidingswand gecreëerd met houten kratten, ideaal voor een studio-appartement. Deze aanpak helpt om afzonderlijke gebieden in de ruimte te definiëren, wat de indruk geeft dat de ruimte groter en doelbewuster is.

Een van de manieren om dit te bereiken, is door een scheidingswand rond het bed te plaatsen. Dit biedt niet alleen privacy, maar helpt ook om de ruimte af te bakenen. Houten kratten zijn een fantastische keuze voor het creëren van extra opslagruimte in huis. Ze zijn betaalbaar en worden volledig gemonteerd geleverd, dus er zijn geen bouw- of DIY-vaardigheden nodig!

De kratten kunnen op verschillende manieren worden gestapeld of naast elkaar worden geplaatst om een scheidingswand te vormen. Door hun open structuur zorgen ze voor een luchtig gevoel, terwijl ze tegelijkertijd functionele opbergruimte bieden. De natuurlijke houtlook geeft een warme en rustieke uitstraling aan de ruimte, passend bij diverse interieurstijlen.

diy scheidingswand houten kratten

18. Industriële scheidingswandkast

In het kleine appartement in São Paulo, ontworpen door architect Rafael Zalc, is een industriële scheidingswandkast geplaatst die de woonkamer van de slaapkamer scheidt. Dit appartement, met een woonoppervlakte van slechts 50m2, weerspiegelt Zalc’s imago: jong, multifunctioneel en vol goede ideeën. Samen met zijn voormalige partner Mona Singal van ontwerpstudio Rua 141, heeft hij een creatieve oplossing gevonden voor de beperkte ruimte.

De roomdivider is ontworpen als een multifunctioneel meubelstuk dat zowel als boekenkast als TV-meubel dient. In de kast is niet alleen plaats voor de televisie, maar ook voor andere mooie spullen zoals boeken en hangplanten. De industriële stijl van de kast draagt bij aan een moderne en stijlvolle uitstraling van het appartement.

Deze kast dient niet alleen als praktische opslagruimte, maar ook als een subtiele scheidingswand die de verschillende leefruimtes op een slimme manier van elkaar scheidt. Door de combinatie van functionaliteit en design, zorgt de scheidingswandkast voor een optimaal gebruik van de beschikbare ruimte in het kleine appartement. Het is een perfect voorbeeld van hoe goed doordacht design kan bijdragen aan het creëren van een comfortabele en aantrekkelijke woonomgeving in een beperkte ruimte.

Fotografie: Romulo Fialdini

industriele scheidingswandkast woonkamer slaapkamer

19. Strakke sfeerhaard scheidingswand

In een open leefruimte ontworpen door interieur- en architectenstudio Need Design, is een strakke scheidingswand geplaatst die zowel functioneel als esthetisch een hoogtepunt vormt. In deze scheidingswand is een moderne haard verwerkt, wat de ruimte een unieke en warme uitstraling geeft.

Het veiligheidsglas van de haard maakt het mogelijk om vanuit zowel de eethoek als de zithoek van de woonkamer van het vuur te genieten. Dit zorgt voor een gezellige sfeer in beide delen van de ruimte en creëert een visuele verbinding tussen de twee gebieden.

Het ontwerp van de scheidingswand is bijzonder doordacht: deze loopt tot de helft van de kamer, terwijl de andere helft open is gelaten. Dit ontwerpkeuze behoudt de ruimtelijkheid en het licht in de kamer, waardoor het open karakter van de leefruimte intact blijft. Het resultaat is een perfecte balans tussen afzondering en openheid, waarbij de haard een centraal en sfeervol element in de ruimte vormt. Deze scheidingswand is een uitstekend voorbeeld van hoe een functioneel element ook als een stijlvolle toevoeging aan het interieur kan dienen.

strakke scheidingwand haard woonkamer eetkamer

20. Strakke sfeerhaard scheidingswand


In een luxe appartement in Bel-Air, ingericht door het interieurontwerpbureau Ample Design, bevindt zich een indrukwekkende inloopkast die tot één van onze favorieten behoort. De slaapkamer is ruim genoeg om een aparte, volwaardige inloopkast te huisvesten. Echter, de ontwerpers hebben gekozen voor een meer geïntegreerde aanpak door het creëren van een inloopkast die naadloos overgaat in de slaapkamer.

Dit is gerealiseerd met een grote glazen scheidingswand en stalen deuren. De transparantie van het glas zorgt ervoor dat je vanuit de slaapkamer een duidelijk zicht hebt op de inloopkast. Zelfs de kasten binnen de inloopkast zijn van glas, wat bijdraagt aan een open en ruimtelijke uitstraling.

De zwarte stalen frames en kozijnen van de scheidingswand en deuren voegen een stoer en industrieel tintje toe aan het geheel. Deze keuze contrasteert mooi met de luxueuze inrichting van de slaapkamer en zorgt voor een uniek interieuraccent. De inloopkast is hiermee niet alleen een functionele ruimte voor kledingopslag, maar ook een stijlvol element dat bijdraagt aan de algehele uitstraling en sfeer van de slaapkamer. Dit ontwerp van Ample Design is een perfect voorbeeld van hoe functionaliteit en esthetiek op een harmonieuze manier samenkomen in luxe interieurontwerp.

No Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *