Search and Hit Enter

10x Dubbele douche

Wil je een dubbele douche in je badkamer? Op deze pagina vind je alle informatie die je nodig hebt om die fijne douche met dubbele douchekop voor twee personen te creëren. Wat heb je nodig? Hoeveel water verbruik je? Hoe groot moet de douchecabine of inloopdouche zijn? En natuurlijk hebben we ook de mooiste inspiratie voorbeelden van verschillende badkamers met een dubbele douche.

Dubbele douche

Waarom een dubbele douche?

Een dubbele douche in de badkamer, lijkt dat je niet heerlijk? Je bent niet de enige, er zijn namelijk heel veel mensen die de wens hebben om een dubbele douche in de badkamer te maken. Op die manier kan je namelijk met twee personen tegelijk douchen. Ken je het probleem dat je in de ochtend of avond onder de douche wilt, maar even geduld moet hebben omdat je partner eronder staat? Je kan er niet bij staan, vaak omdat het veel te klein is en één van de twee of zelfs beiden kou moet leiden. Met een dubbele douchekop naast elkaar of tegenover elkaar heb je dat probleem dus niet meer. Het installeren van een dubbele douche is bovendien een geweldige manier om je badkamer een luxe spa-gevoel te geven.

Wil je ook een dubbele douche in jouw grote of kleine badkamer? Dat is mogelijk, maar er zijn wel een aantal dingen waar je op moet letten. Zo heb je genoeg ruimte nodig in de douche. En wat nóg belangrijker is, is dat het überhaupt mogelijk is om een dubbele douche te maken.

Lees onze praktische tips, en laat je inspireren door de mooie badkamers voorbeelden.

Doorloopdouche met dubbele douchekop

Hoe groot is een tweepersoons douche?

Een belangrijke reden om een dubbele douche in de badkamer te nemen, is dat je met z’n tweeën tegelijk kunt douchen. Dan is het natuurlijk wel belangrijk dat je de ruimte hebt om met twee personen tegelijk te kunnen douchen. Dit betekent niet perse dat het niet mogelijk is om twee douches te maken in een kleine douche van 70 x 70 cm, 70 x 60 cm, 70 x 80 cm of 80 x 80 cm, maar als je echt comfortabel samen wilt douchen, dan is het aan te raden om een ruime inloopdouche te creëren met het formaat 150 x 100 cm, 160 x 100 cm of zelfs 170 x 100 cm.

Dubbele stortdouche uit plafond

Twee regendouches in plafond

Dubbele douche naast elkaar of tegenover elkaar

Er zijn twee mogelijkheden voor het maken van een dubbele douche. Je kunt een dubbele douchekop naast elkaar installeren. Let hierbij wel op de afstand. Zorg ervoor dat deze niet te dicht bij elkaar staan, want dan sta je ook te dicht op elkaar. Maar als de dubbele douchekoppen té ver uit elkaar staan, dan is het weer niet gezellig. Dit geldt zowel voor de dubbele douche in de wand als een dubbele regendouche in het plafond. Een afstand van 60 – 100 cm is een mooie afstand. Een andere optie is om een douche te creëren met twee douchekoppen tegen over elkaar. Dan heb je minder met de afstand te maken.

Twee douches tegenover elkaar

Inloopdouche met twee douchekoppen

Dubbele douche aansluiting

Om het überhaupt mogelijk te maken om met twee personen tegelijk te kunnen douchen en gebruik te maken van de dubbele douche in de badkamer, is het belangrijk dat je het op de juiste manier gaan aansluiten. Je hebt namelijk te maken met factoren als waterdruk, afvoer en de warmte van het water. Een normale CV combiketel is bijvoorbeeld niet voldoende. Er zijn verschillende mogelijkheden om dit mogelijk te maken. Zo zou je bijvoorbeeld een soloketel met een gasgestookte boiler kunnen combineren, waardoor warm water wordt gegarandeerd als je tegelijk aan het douchen bent. Wij raden om om advies in te winnen bij een installateur of een specialist.

Waar moet je op letten bij het kopen en installeren van een dubbele douchekop?

 • Compatibiliteit: zorg ervoor dat de dubbele douchekop compatibel is met je sanitair en douchesysteem. Sommige douchekoppen hebben mogelijk extra hardware of aanpassingen nodig om goed te werken.
 • Waterdruk: Houd bij het kiezen van een dubbele douchekop rekening met de waterdruk in huis. Sommige modellen werken misschien niet goed met een lage waterdruk, terwijl andere misschien te krachtig zijn voor bepaalde douchesystemen. Hieronder kan je lezen hoe je de waterdruk kunt verhogen in de badkamer.
 • Afvoer: als je een dubbele douchekop gebruikt, dan verbruik je ook meer water. Daarbij is het belangrijk dat je afvoer het water snel genoeg kan afvoeren. Kies daarom voor een grote douchegoot in plaats van een klein doucheputje.
 • Stijl en ontwerp: denk na over de stijl en het ontwerp van je douche met een dubbele douchekop en of deze past bij het ontwerp van je badkamer.
 • Kosten: vergelijk de kosten van verschillende modellen en merken om de beste optie voor je budget te vinden.
 • Installatiegemak: sommige dubbele douchekoppen zijn eenvoudig zelf te installeren, terwijl andere een professionele installatie vereisen. Houd hier rekening mee bij het kiezen van een model.
 • Onderhoud: Denk aan het onderhoud dat nodig is voor de dubbele douchekop, zoals het schoonmaken en indien nodig vervangen van onderdelen.

Shop douchekoppen voor je dubbele douche

Shop douchegoten voor je dubbele douche

Twee douchekoppen naast elkaar

Hoe kan je de waterdruk voor je douche verhogen?

Een dubbele douche is alleen comfortabel als er genoeg druk op staat. Er zijn een aantal manieren om de waterdruk voor de badkamer te controleren en eventueel te verhogen:

 1. Controleer de waterdruk van het hele huis: Als de waterdruk in het hele huis laag is, kan dit ook de waterdruk van de douche beïnvloeden. Je kunt dit testen door een andere kraan in huis te openen terwijl je de douche gebruikt. Als de waterdruk van de andere kraan ook laag is, is de oorzaak waarschijnlijk een probleem met de waterleidingen van het hele huis. In dat geval moet je contact opnemen met een loodgieter om het probleem op te lossen.
 2. Controleer de drukregelaar: Sommige huizen hebben een drukregelaar die de waterdruk van het hele huis regelt. Als deze te laag is afgesteld, kan dit de waterdruk van de douche beïnvloeden. Je kunt de drukregelaar controleren door de klep op de leiding naar de douche te openen en te kijken of er een kleine kraan of een schroef zit. Als dat het geval is, kan je deze draaien om de waterdruk te verhogen. Let op: raadpleeg een professioneel als je niet zeker weet hoe je de drukregelaar moet aanpassen.
 3. Controleer de kraan op de douche: Soms kan de waterdruk van de douche ook worden beïnvloed door de kraan zelf. Controleer of de kraan helemaal open is en of er geen verstoppingen zijn. Als de kraan niet helemaal open kan worden gedraaid, kan dit de waterdruk beperken. In dit geval moet je de kraan laten repareren of vervangen.
 4. Installeer een drukverhogende pomp: Als de bovenstaande stappen niet helpen, kan het installeren van een drukverhogende pomp de waterdruk van de douche verhogen. Dit is een apparaat, ook wel hydrofoorpomp genoemd, dat de waterdruk in de leidingen van het hele huis verhoogt, wat ook de waterdruk van de douche zal verhogen. Raadpleeg een professioneel voor advies over het installeren van een drukverhogende pomp.

Wat voor CV ketel heb je nodig?

Omdat een dubbele douche meer water verbruikt, 2x zoveel, is het belangrijk dat je CV ketel genoeg vermogen hebt. Alleen dan ben je gegarandeerd van een stabiele temperatuur van het water en genoeg waterdruk. Hoewel een CW 4 of CW 5 ook kunnen werken bij een dubbele douchekop, is een CW6 veruit het krachtigst. Deze is voorzien van een voorraadboiler en wordt er meer liter water per minuut verward.  Daarnaast is een CW 6 ook stukken energiezuiniger dan een CW 4 of CW 5 ketel. Hieronder vind je de voordelen van een CW 6 ketel:

 • Lagere energiekosten: CW6-ketels zijn zeer energiezuinig en hebben de laagste energiekosten van alle cv-ketels. Als u van plan bent om te besparen op je energiekosten, kan een CW6-ketel een goede keuze zijn.
 • Milieuvriendelijk: CW6-ketels zijn milieuvriendelijker dan lagere CW-klassen, omdat ze minder energie verbruiken. Als je op zoek bent naar een manier om uw ecologische voetafdruk te verkleinen, kan een CW6-ketel een goede keuze zijn.

Houd er wel rekening mee dat CW6-ketels vaak duurder zijn dan lagere CW-klassen, dus het kan zijn dat je moet investeren in een duurdere ketel om te profiteren van de voordelen van een CW6-ketel. Als je twijfelt over welke cv-ketel het beste is voor jouw situatie, raadpleeg dan een professioneel. Zij kunnen je helpen om een cv-ketel te kiezen die aan je specifieke behoeften voldoet en die binnen jouw budget past.

Dubbele douche in plafond

No Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *