Badkamer sanitair

10 x Dubbele douche


Een dubbele douche in de badkamer, lijkt dat je niet heerlijk? Je bent niet de enige, er zijn namelijk heel veel mensen die de wens hebben om een dubbele douche in de badkamer te maken. Op die manier kan je namelijk twee douches tegelijk gebruiken. Ken je het probleem dat je in de ochtend of avond onder de douche wilt, maar even geduld moet hebben omdat je partner eronder staat? Je kan er niet bij staan, vaak omdat het veel te klein is en één van de twee of zelfs beiden kou moet leiden. Met twee douches naast elkaar heb je dat probleem dus niet meer!

Dubbele douche

Wil je ook een dubbele douche in jouw grote of kleine badkamer? Dat is mogelijk, maar er zijn wel een aantal dingen waar je op moet letten. Zo heb je genoeg ruimte nodig in de douche. En wat nóg belangrijker is, is dat het überhaupt mogelijk is om een dubbele douche te maken.

Doorloopdouche met dubbele douchekop

Ruimte voor een dubbele douche

Een belangrijke reden om een dubbele douche in de badkamer te nemen, is dat je met z’n tweeën tegelijk kunt douchen. Dan is het natuurlijk wel belangrijk dat je de ruimte hebt om met twee personen tegelijk te kunnen douchen. Dit betekent niet perse dat het niet mogelijk is om twee douches te maken in een kleine douche van 70 x 70 cm, 70 x 60 cm, 70 x 80 cm of 80 x 80 cm, maar als je echt comfortabel samen wilt douchen, dan is het aan te raden om een ruime inloopdouche te creëren met het formaat 150 x 100 cm, 160 x 100 cm of zelfs 170 x 100 cm.

Dubbele stortdouche uit plafond

Twee regendouches in plafond

Dubbele douche naast elkaar of tegenover elkaar

Er zijn twee mogelijkheden voor het maken van een dubbele douche. Je kunt twee douchekoppen naast elkaar maken. Let hierbij wel op de afstand. Zorg ervoor dat deze niet te dicht bij elkaar staan, want dan sta je ook te dicht op elkaar. Maar als de twee douches té ver uit elkaar staan, dan is het weer niet gezellig. Dit geldt zowel voor de dubbele douche in de wand als een dubbele regendouche in het plafond. Een afstand van 60 – 100 cm is een mooie afstand. Een andere optie is om twee douchekoppen tegen over elkaar te maken. Dan heb je minder met de afstand te maken.

Twee douches tegenover elkaar

Inloopdouche met twee douchekoppen

Dubbele douche aansluiting

Om het überhaupt mogelijk te maken om met twee personen tegelijk te kunnen douchen en gebruik te maken van de dubbele douche in de badkamer, is het belangrijk dat je het op de juiste manier gaan aansluiten. Je hebt namelijk te maken met factoren als waterdruk, afvoer en de warmte van het water. Een normale CV combiketel is bijvoorbeeld niet voldoende. Er zijn verschillende mogelijkheden om dit mogelijk te maken. Zo zou je bijvoorbeeld een soloketel met een gasgestookte boiler kunnen combineren, waardoor warm water wordt gegarandeerd als je tegelijk aan het douchen bent. Wij raden om om advies in te winnen bij een installateur of een specialist.

Twee douchekoppen naast elkaar

Dubbele douche in plafond

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply