Badkamer sanitair

Douchecabine


Een douchecabine is een van de meest gebruikte sanitair onderdelen in een badkamer. Sterker nog, het is eigenlijk niet meer weg te denken uit een moderne badkamer. Voordat je een douchecabine (online) wilt kopen, moet je wel letten op een aantal punten. Er zijn heel veel verschillende soorten douchecabines. Je hebt bijvoorbeeld basic douchecabines die je al voor tweehonderd euro kunt kopen, maar wil je een luxe versie, dan kan de prijs oplopen tot boven de duizend euro. Hierbij moet je letten op het formaat, de vorm (vierkant, rechthoekig, rond, hoek) en de opties (sommigen hebben bijvoorbeeld massagestralen, grote douchekop, ingebouwde radio, etc.). Je kan het zo gek niet bedenken.

Douchecabine

Douchecabine met of zonder douchebak

Zo kan je onderscheid maken tussen een douchecabine met douchebak of een douchecabine zonder douchebak. Een douchecabine met douchebak spreekt voor zich. Deze kan je als het ware kant en klaar op de vloer in de badkamer zetten. Bij een douchecabine zonder douchebak sta je gewoon op de vloer met glazen schermen aan de zijkanten. Sommige mensen noemen dit ook wel een inloopdouche met een deur.

Douchecabine deur

Een ander belangrijk punt waar je op moet letten bij het kopen van een douchecabine, is de deur. Denk bijvoorbeeld goed na of je een deur wilt hebben die je naar binnen of naar buiten wilt openslaan. Hierbij is het formaat van je badkamer natuurlijk erg belangrijk. Soms is een douchecabine schuifdeur misschien de ideale oplossing.

Douchecabine

Luxe douchecabine.

Douchecabine

Douchecabine

Douchecabine met bad combinatie

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply