Kleine badkamer

6 Tips om een kleine badkamer praktisch in te richten


Het inrichten van een kleine badkamer is geen gemakkelijke karwei. Welke elementen plaats je en hoe maak je optimaal gebruik van de beschikbare ruimte zonder in te leveren op comfort? Wij geven je een aantal praktische tips die helpen bij de inrichting van de badkamer.

kleine badkamer praktisch inrichten tips

Gebruik lichte en neutrale kleuren

Het is verstandig om gebruik te maken van lichte en neutrale kleuren in een kleine badkamer. Donkere en felle tinten laten de ruimte namelijk kleiner lijken. Hou naast de vloer en wanden ook de meubels zo licht mogelijk. Als je toch graag felle kleuren wilt toepassen in de badkamer, laat ze dan terugkomen in details. Denk bijvoorbeeld aan felgekleurde handdoeken en een bijpassende badmat.

Interieurontwerpster Maureen Karsenty heeft deze kleine badkamer ontworpen met zowel witte vloer- als wandtegels.

Interieurontwerpster Maureen Karsenty heeft deze kleine badkamer ontworpen met zowel witte vloer- als wandtegels. Klik hier voor meer foto’s.

Ga voor grote tegels

Naast de kleur is ook het formaat van tegels erg belangrijk. In een compacte badkamer zijn grote tegels zonder motief de beste keuze. Deze geven de badkamer een rustige en ruimtelijke look-and-feel. Kleine tegels beschikken over veel voegen, waardoor ze een drukke uitstraling hebben. Voor een accentmuur zijn kleine tegels echter wel ideaal.

De ontwerpers van  interieur- en architectenbureau Beau Faire kozen voor grote betonlook tegels voor deze kleine badkamer. Klik hier voor meer foto's.

De ontwerpers van interieur- en architectenbureau Beau Faire kozen voor grote betonlook tegels voor deze kleine badkamer. Klik hier voor meer foto’s.

Kies zwevende meubels

Maak gebruik van hangende objecten. Zwevende meubels komen niet tot de grond en lijken minder plaats in te nemen. Dit komt doordat de vloer niet onderbroken wordt en de lijnen mooi doorlopen. Hierdoor oogt de badkamer optisch groter. Daarnaast maak je de vloer onder de hangende objecten makkelijker schoon. Ook een hangend toilet is hier perfect voor.

kleine witte badkamer zwevende badkamermeubel hout

Mooie kleine witte badkamer met een zwevende houten badkamermeubel. Klik hier voor meer foto’s.

Koop een ruimtebesparend bad

In een kleine badkamer is het vaak afwegen welke elementen je wil plaatsen. Meestal wordt er wegens gebrek aan ruimte enkel een douche genomen. Wil je toch een bad kopen? Neem dan een hoekbad. Dit ruimtebesparende model wordt in de hoek geplaatst en neemt daardoor minder plaats in beslag. Een douchebad is de geschikte oplossing wanneer je badkamer te klein is voor een douche en bad. Hier kan je zowel in douchen als badderen.

kleine badkamer chique badkamer met bad

In deze kleine badkamer hebben ze de douche en het bad gecombineerd. Klik hier voor meer foto’s.

Plaats een glazen douchewand

Een inloopdouche met glazen wand maakt de badkamer ruimtelijker. Door de transparantie van de douchewand lijkt de ruimte een stuk groter. Wil je toch wat privacy? Ga dan voor een glazen wand met een matte strook. Douchegordijnen, tussenwanden of ondoorzichtige douchecabines beperken het zicht en zorgen ervoor dat de badkamer kleiner oogt.

kleine badkamer glazen douchewand deur

De inloopdouche in deze kleine badkamer kan afgesloten worden met de glazen douchewand en bijbehorende deur. Klik hier voor meer foto’s.

Maak tactisch gebruik van spiegels

Ook met spiegels kan je een ruimer gevoel creëren in de badkamer. Maak er daarom tactisch gebruik van. Hoe groter de spiegel, hoe groter het effect. Bovendien reflecteren ze het licht in de ruimte. Spiegels op meerdere plekken werkt ook perfect, maar zorg er dan wel voor dat ze niet recht tegenover elkaar hangen.

kleine badkamer grote spiegelwand

In deze smalle kleine badkamer hebben ze een naast een spiegel boven de wastafel, ook een grote spiegelwand gecreëerd, die de badkamer optisch groter maakt. Klik hier voor meer foto’s.

Bekijk ook:
27x Kleine badkamer met bad en douche
Kleine badkamer inrichting van 6m2
Verbouwing kleine badkamer

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply