Search and Hit Enter

Urban jungle in je badkamer

Ben jij een echte plant mom of dad? Dan dacht je er ongetwijfeld al aan om de urban jungle in je woonkamer ook door te trekken tot de kleinste kamertjes van je woning. Het maakt niet uit hoe klein, groot, donker of vochtig je badkamer is, met deze tips breng je deze ruimte tot leven.

urban jungle badkamer inrichten

Perfecte plantjes

Een cactus of vetplant in de badkamer? Die hebben de grootste overlevingskans zou je denken, want dat zijn de taaiste gewassen. Helaas, niet in de badkamer want dit is de vochtigste plek van het huis. Ja hoor, zelfs met een gloednieuwe ventilator. De meeste hebben ook geen sterke lichtinval. Daarom kies je best gewassen die niet veel licht nodig hebben en graag in een vochtige omgeving staan. Zoals de graslelie, monstera of de lepelplant. Deze laatste is afkomstig uit het regenwoud en is dus heel wat nattigheid gewoon. Pluspunt, je hoeft de plantjes niet zelf te wateren, want ze nemen het vocht gewoon op uit de lucht.

urban jungle badkamer

Ultieme plek

Wie veel plaats heeft, kan makkelijk een heuse tropische binnentuin creëren. Heb je een kleine badkamer? Dan moet je wat creatiever zijn. In je badkamer naast de wastafel of op de vensterbank past sowieso al een beetje groen. Maar wat dacht je van een hangplant? De hedera bijvoorbeeld, beter bekend als klimop, groeit enorm snel en vraagt weinig licht en onderhoud. Tip: in een zelfgemaakt macramé houdertje en een haak, kan je deze plant simpelweg aan je plafond hangen. Let op, geen enkele plant kan overleven in een badkamer zonder natuurlijk licht. Als je geen venster hebt, ga je dus best voor een namaakplant. Altijd groen en vraagt niks meer dan een occasionele afstofbeurt.

urban jungle badkamer hangplant

Meer dan groen

Graag een beetje afwisseling van al dat groen? Een orchidee blijkt ook de ideale badkamerplant te zijn. Past bijvoorbeeld mooi aan het raam of op het uitstulpje achter de wc. Direct zonlicht verdraagt tere kamerplant helaas niet. Wat veel mensen niet weten is dat je deze bloem best in een doorzichtige pot houdt. De wortels doen namelijk aan fotosynthese, in tegenstelling tot de meeste andere planten waar enkel de blaadjes dit proces doorlopen. Hiervoor heeft de orchidee natuurlijk licht nodig. De bromelia daarentegen is niet zo’n moeilijke klant. Deze persistente plant brengt onder alle omstandigheden een fleurige paars-roze toets in jouw badkamerinterieur!

urban jungle badkamer orchidee

Bekijk ook:
100x Badkamers voorbeelden
10x Slaapkamer planten
Verticale tuin

No Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *