Keuken

Genieten van je zelf geïnstalleerde keuken!


Ofwel kijk je vol ongeduld uit naar de dag dat je je keuken kunt renoveren ofwel lijkt het een berg werk waar je tegenop ziet. Eén ding staat vast: je keuken kun je zelf ook verbouwen. Hoe begin je er aan? Onze tips helpen je op weg.

genieten van je zelf geinstalleerde keuken

Plannen

Je kunt online met verschillende tools een plan voor je keuken tekenen maar doe eerst voldoende research. Ga op zoek naar foto’s en inspirerende ideeën om je eigen keuken vorm te geven. Alle afbeeldingen en ideeën kun je verzamelen in een moodboard. Dit is de perfecte methode om van start te gaan!
Een goed uitgedokterd plan vormt de basis van elke praktische keuken. Denk aan de hoogte van het werkblad zodat je straks comfortabel groenten kunt snijden en koken. Vergeet ook niet om voldoende kastruimte te voorzien. Integreer ook voldoende lades in je keuken. Ze zijn niet alleen erg praktisch om kookpotten weg te bergen maar blinken ook uit in gebruiksgemak en ergonomie. Gedaan met bukken en op de knieën zitten om te vinden wat je zoekt!

Afbreken

Het uitbreken van de keuken is misschien iets om tegenop te zien maar valt op zich nog wel best mee. Zorg vooral dat je over het juiste materiaal beschikt om alle kasten los te vijzen. Een werkbroek voor dames met zakjes om je gereedschappen weg te bergen, is vaak geen overbodige luxe bij het verbouwen van je keuken.

Voor sommige klussen roep je beter even wat hulp in, zoals het tillen van een werkblad of het uitbreken van de koelkast, grote kasten of de vaatwasser. Hierbij is het advies vooral als je toch zou overwegen om alles er alleen uit te sleuren: denk aan je rug!

Opbouwen

Eens je een kale ruimte hebt, kun je aan de slag. Op basis van je plan, kun je nu je nieuwe keuken installeren. Ook hier zal je wat geduld moeten oefenen, wanneer je zelf alle kasten moet samenstellen. Denk vooral aan het eindresultaat. Vergeet ook niet dat je heel wat op tegelwerk kunt besparen, door bijvoorbeeld te kiezen voor een spatwand die meteen alle oneffenheden wegwerkt en bovendien een mooi design heeft.

keuken klein eiland bar

Genieten

Is je keuken geïnstalleerd? Zorg dan voor een heuse keukenparty en nodig je vrienden uit. Maak er een echte officiële opening van en kies voor professionele kokskledij van chaud devant. Verras je vrienden met zelfgemaakte proevertjes en lekkernijen als een echte chef. Want er niets gezelliger dan samen genieten in de keuken die jij zelf ontworpen en geïnstalleerd hebt.

Bekijk ook:
Keukentrends 2020
10x Landelijke keukens
12x Keuken schilderij
20x Keuken achterwand tegels
Kleine keuken inrichten – 20 tips!

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply