Search and Hit Enter

Geluidsoverlast, wat kun je er tegen doen?

Geluidsoverlast is helaas een vorm van overlast die ontzettend veel voorkomt. Dit kan buiten plaatsvinden, op de werkplek maar ook in de eigen woning. Over het algemeen wordt geluidsoverlast in de eigen woning als het meest storend ervaren. Dit komt omdat je je op dat moment in een privéomgeving bevindt waarin je graag rust wilt kunnen ervaren. Geluidsoverlast wordt dan ook als enorm storend ervaren. Juist omdat de geluidsoverlast als zo storend ervaren wordt geven we je in deze blog enkele tips die je kunnen helpen met het tegengaan van geluidsoverlast.

Wat kan je doen tegen geluidsoverlast

Ga in gesprek

Wanneer je geluidsoverlast buren ervaart, dan is het belangrijk om in gesprek te gaan met de desbetreffende buren. Vaak hebben zij namelijk helemaal niet door dat ze te veel geluid produceren. Het is belangrijk om dit gesprek ook te documenteren. Je kunt dit doen door zelf een notitie van je bezoek te maken. Door de aanspreek momenten te noteren kun je in een eventueel later stadium een duidelijk punt maken. Zo kun je laten zien dat de klachten bij de buren niet uit de lucht komen vallen. Over het algemeen reageren buren heel vriendelijk en zullen ze het gedrag aanpassen. Helaas is dit niet in alle situaties het geval.

Stappen ondernemen

Indien de woning die het geluidsoverlast veroorzaakt hier niets aan lijkt te willen veranderen moet je andere stappen ondernemen. Denk hierbij aan het bellen van de politie, een gesprek met bijvoorbeeld de buurtraad of zelfs juridische stappen. Van deze stappen raden we je aan om met name de juridische stappen zo veel mogelijk te vermijden. Deze zaken kunnen namelijk voortschrijdend zijn en zullen heel slecht zijn voor de sfeer in de wijk. In sommige situaties is dit echter de enige oplossing. Over het algemeen kom je echter gelukkig wel weg met het bellen van de politie of het inschakelen van de buurtraad. De personen die de overlast veroorzaken zullen namelijk door de tussenkomst van een derde partij eerder de ernst van de situatie inzien.

Bekijk ook:
Verticale tuin
4x Tips om woning te isoleren tegen geluid van buiten
Verlaagd plafond

No Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *