Search and Hit Enter

10x TV aan de muur

Wil jij jouw TV aan de muur ophangen? Laat je inspireren door de mooiste inspiratie voorbeelden van interieurs waar de TV strak aan de muur is gemonteerd zonder zichtbare kabels. Bekijk de mooie foto’s, leuke ideeën en handige tips, en ga direct aan de slag!

tv aan de muur

Twintig jaar geleden werden alle tv’s op een TV meubel of dressoir geplaatst, maar tegenwoordig, dankzij de uitvinding van de platte televisie, zijn er heel veel mensen die liever hun TV aan de muur willen ophangen. Een TV aan de muur ziet er niet alleen mooi en strak uit, maar biedt ook een aantal praktische voordelen:

  • Ruimtebesparing – Het grootste voordeel van het ophangen van de tv aan de muur is de ruimte die je bespaart. Omdat platte TV’s tegenwoordig zo dun mogelijk zijn ontworpen , steken ze nauwelijks uit de muur. Daarnaast heb je niet altijd een TV meubel nodig, wat natuurlijk ook heel veel ruimte scheelt. Een TV aan de muur kan daarom een heel goed idee zijn voor een kleine woonkamer of kleine slaapkamer.
  • Minder kans op beschadiging – Omdat de tv op een beugel is bevestigd, is de kans op beschadiging aanzienlijk kleiner, omdat de tv niet per ongeluk op de grond kan worden gestoten. Dit is vooral een groot voordeel als je kleine kinderen of huisdieren hebt.
  • Flexibiliteit – Als je de TV aan de muur wilt ophangen, heb je het voordeel dat je exact kunt bepalen waar en op welke hoogte de TV hangt. Je kunt dus tot op de millimeter bepalen wat de kijkhoogte wordt, waarmee je nekklachten kunt voorkomen. Kies je voor een TV beugel die gedraaid en/of gekanteld kan worden, dan zou je zelfs tv kunnen kijken vanuit meerdere hoeken. Ideaal als je bijvoorbeeld ook TV wilt kunnen kijken vanuit de eethoek of keuken.

Praktische tips

  • Bij het kopen van de TV beugel moet je letten op verschillende aspecten, zoals het maximale laadgewicht, de minimale en maximale afstand tot de muur, TV merk, en bijvoorbeeld of je een vaste of draaibare beugel wilt.
  • Kies altijd voor kwalitatieve TV beuels, om te voorkomen dat je TV op de grond gaat vallen.
  • Bepaal voor jezelf wat je ideale kijkhoogte is.
  • Heb je een gipsplaten muur, dan heb je speciale gipswandpluggen of hollewandpluggen nodig.
  • Je kunt de TV kabels en snoeren op verschillende manieren wegwerken. Denk aan kabelgoten voor of achter de muur, wandkasten, wall gallery’s, noem maar op.

Hoewel de manier waarop je een TV aan de muur ophangt vaak op dezelfde manier gebeurt, zijn er tóch heel veel verschillende opties voor wat betreft uitstraling. Om je een idee te geven van wat er allemaal mogelijk is, vind je hieronder de mooiste inspiratie voorbeelden.

1. TV aan de muur boven open haard

Deze super mooie woonkamer is ontworpen door Ambidestro. Een prachtige grote ruimte met super hoge plafonds en grote raampartijen. De zithoek van de woonkamer is super knus geworden, met een grote cognac bruine leren loungebank, een super groot voorkleed, twee ronde salontafels die in elkaar geschoven kunnen worden en de klassieke Eames Lounge chair. De TV is strak aan de muur opgehangen boven de mooi ingebouwde open haard. Naast de open haard zijn extra vakken gecreëerd voor de opslag van de haardblokken en randapparatuur voor de tv.

tv aan de muur boven open haard

2. TV aan wandkast

Een TV ophangen hoeft niet altijd direct aan de muur. In deze kleine woonkamer woonkamer van een klein appartement van slechts 44m2, hebben de ontwerpers van architectenbureau XS Studio een op maat gemaakte zwarte TV wandkast ontworpen met zowel dichte kasten, grote laden als open vakken. Daarnaast is er ruimte open gehouden waar de TV strak aan opgehangen kan worden. Het voordeel is dat alle kabels en snoeren heel goed verborgen kan worden.

tv aan de muur tv wandkast

3. TV in de muur

Hierboven hebben we de mooie woonkamer laten zien waar de TV strak aan de muur boven de open haard is opgehangen. Ook in deze woonkamer vind je de TV aan de muur boven de open haard. Maar wat dit ontwerp uniek maakt, is dat de TV in de muur is verwerkt. Hierdoor ziet het er nog net iets strakker uit. Daarnaast is de gehele muur zwart, inclusief de open haard, de TV en de muur zelf, waardoor de TV een stuk minder opvalt. Een tip voor als je de TV wilt ‘verbergen’. Aan zowel de linker- als de rechterkant zijn er op maat gemaakte boekenkasten gemaakt.

tv in de muur ophangen

4. TV aan de muur met houten wandbekleding

In deze woonkamer, ontworpen door Guilherme Torres, is de TV aan de muur opgehangen die volledig bekleed is met houten wandbekleding. Hierdoor ziet het geheel er nóg mooier en luxer uit, vooral in combinatie met de carrara witte kast onder de TV. Loving it!

tv aan de muur houten wandbekleding

5. Leuke decoratie onder TV aan de muur

Als je de TV aan de muur ophangt, dan heb je vaak ruimte onder de muur die je wel of niet kan benutten. Sommigen doen er niets mee, maar het kan ook een leuk idee zijn om er juist wel iets mee te doen. In deze stoere woonkamer, waar de TV aan de smalle muur is opgehangen tussen de ramen, zijn houten kasten geplaatst met tijdschriften en mooie ingelijste posters.

decoratie tv aan de muur

6. TV aan de muur in kleine woonkamer

Het is dus een goed idee om de TV aan de muur op te hangen in een kleine woonkamer, vooral omdat je daarmee flink wat ruimte kunt besparen. Deze kleine woonkamer is daar een mooi voorbeeld van – een kleine Scandinavische woonkamer met veel maatwerk oplossingen. Zo is bijvoorbeeld een grote kast ontworpen in de woonkamer die als kledingkast wordt gebruikt. En de zwarte kasten van de open keuken lopen door naar een gedeelte in de woonkamer waar de TV aan de muur is opgehangen. Onderstaande foto laat zien hoe weinig ruimte zo’n TV aan de muur inneemt.

tv aan de muur kleine woonkamer

7. TV aan de muur boven tv meubel

Hoewel het niet altijd nodig is, mag je natuurlijk een TV aan de muur altijd combineren met een TV meubel. Als je de ruimte hebt, is het voordeel van een TV meubel natuurlijk dat je opbergruimte hebt – opbergruimte voor randapparatuur, boeken en tijdschriften, noem maar op. Daarnaast kan je daarmee ook een groot gedeelte van de TV kabels verbergen. Onderstaande woonkamer laat zien hoe je de TV aan de muur boven de TV meubel kunt combineren.

tv aan muur boven tv meubel

8. TV aan betonstuc cinewall

Betonstuc muren zijn mega populair – dé manier om je interieur een stoer industrieel tintje te geven. Je hoeft niet alle muren met betonstuc te bekleden – het kan juist ook heel leuk en stoer zijn om een enkele betonstuc accentmuur te creëren in een ruimte. In dit stoere appartement zijn witte muren afgewisseld met houten wandbekleding en betonstuc. In de woonkamer is een cinewall gecreëerd met TV en sfeerhaard, die volledig afgewerkt is met betonstuc.

tv aan betonstuc muur

9. TV aan de muur boven zwevende TV meubel

Net als de TV, kan je een TV meubel natuurlijk aan de muur ophangen. Dit wordt ook wel de zwevende TV meubel genoemd. In deze mooie moderne woonkamer, ontworpen door de ontwerpers van Blackhaus, hebben ze de TV aan de muur gecombineerd met een strakke witte zwevende TV meubel. Het resultaat ziet er super strak uit. Klik hier voor meer foto’s.

tv aan de muur zwevende tv meubel

10. TV aan de muur in slaapkamer

Omdat je heel veel ruimte kunt besparen door de TV aan de muur te hangen, is het ook een goed idee om dit idee toe te passen in de slaapkamer. In een slaapkamer heb je vaak te maken met beperkte ruimte, en als je een TV wilt, dan kan het een goed idee zijn om die aan de muur op te hangen – vooral omdat je in de slaapkamer vaak geen TV meubel wilt. In onderstaande slaapkamer hebben ze de TV aan de houten scheidingswand geplaatst tussen de inloopkast en slaapkamer.

tv aan roomdivider slaapkamer kantoor

Bekijk ook:
18x Plank als TV meubel
10x TV in de hoek

No Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *