Search and Hit Enter

Hou je huis koel tijdens de zomer

De zomers worden steeds warmer en die hitte is best lastig om te dragen in onze lage landen. Mensen grijpen vaak naar airconditioning, maar op de lange termijn draagt dat enkel bij aan het probleem. Gelukkig kan je je huis ook op een natuurlijke manier koel houden met de inrichting van je huis.

Wanneer de zomerhitte eenmaal in huis zit, is het moeilijk om er vanaf te raken. Voorkomen is dus beter dan genezen en dat doe je door je huis slim in te richten. Niet enkel door lichte kleuren te gebruiken, maar ook door groen toe te voegen.

huis koel houden zomer

Een licht interieur

Onze huizen durven al eens vol te lopen met allerlei spullen. Overal slingeren er boeken, kleine gebruiksvoorwerpen en siervoorwerpen. Door een grote kuis te houden en alle overbodige spullen op te bergen of zelfs weg te gooien, creëer je meteen een veel lichtere sfeer in huis.

Combineer een minimalistisch interieur met lichte kleuren en lange, sierlijke gordijnen in lichte stoffen voor een verkoelend effect. Hou de ramen en deuren overdag goed gesloten, maar gooi alles open zodra de dag begint af te koelen. Laat de wind door jouw huis stuiven en de hitte weg waaien.

zomer licht interieur

Planten helpen het huis koel te houden

Door een licht interieur aan te kleden met huis planten creëer je niet alleen een stijlvol interieur, maar ook een verkoelend effect. Planten bieden een natuurlijk soort koelte die je gemakkelijk kan toepassen in huis. Kamerplanten in een grote bloempot verfrissen je huis dus letterlijk.

Daarnaast loont het ook om planten op je terras of balkon te plaatsen. Denk aan bloembakken met olijfbomen, hangplanten in grote potten die je aan het plafond vastmaakt of zelfs klimop op jouw geven: al dat groen biedt schaduw en dus verkoeling in huis en op het terras.

koel huis tips planten

Bereid jouw hele huis voor op de zomer

Een lenteschoonmaak helpt om jouw huis voor te bereiden op de zomer, maar je kan meer doen dan enkel opruimen en schoonmaken. Kies lichte stoffen in lichte kleuren om het verkoelende effect vast te houden. Dek de bedden op in zacht linnen beddengoed en lichte lakens. Zorg ervoor dat je heerlijk slaapt door de slaapkamer koel te houden.

De zomer kan soms een uitdaging zijn. De hitte is moeilijk om te dragen en maakt het soms knap lastig om in beweging te blijven. Met deze tips hou je je huis zonder moeite koel en fris.

Bekijk ook:
5x Leuke kamerplanten
Clairy – een luchtzuiverende plantenpot

No Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *