Interieur

Fotowand maken? 10x ideeën!


fotowand maken

Foto’s zijn een absolute musthave in huis. Het is namelijk dé manier om je interieur persoonlijk te maken. Foto’s ophangen van dierbaren zorgen ervoor dat het écht jouw thuis wordt. Foto’s van je ouders, van je kinderen, van vrienden, van je huisdieren… maar het kunnen bijvoorbeeld ook vakantiefoto’s zijn waar je hele goede herinneringen aan hebt. Kortom, de meeste mensen hebben genoeg foto’s waarmee je een hele fotowand kunt maken. Een fotowand maken kan op heel veel verschillende manieren. Vandaag gaan we die ideeën laten zien aan de hand van de mooiste inspiratie voorbeelden!

1. Wandcollage

Een wandcollage is naar onze mening hét leukste idee. Een wand vol ingelijste foto’s. Je kunt kiezen voor verschillende formaten en verschillende kleuren of verschillende materialen lijsten voor een eclectisch effect. Je kunt het ook afwisselen met andere vormen van wanddecoratie, zoals opgezette geweien, posters en prints, schilderijen, spiegels, wandplanken, noem maar op. We hebben ook een handleiding collage maken gemaakt.

fotowand maken collage

2. Geordende collage

Bij een wandcollage denk je eigenlijk aan een collage, waarbij de lijsten met foto’s kriskras door elkaar zijn opgehangen. Wil je een fotowand maken met een rustige en geordende uitstraling, kies er dan voor om de lijsten met foto’s netjes parallel naast elkaar op te hangen. Dezelfde kleur en materiaal lijsten dragen ook bij aan de rustige uitstraling.

fotowand maken geordende collage

3. Schilderijplanken

Schilderijplanken kunnen heel goed idee zijn, als je bijvoorbeeld niet zoveel gaten wilt boren in je net nieuwe strakke muur. Je hoeft dan slechts twee gaten te boren, terwijl je veel meer lijsten kunt ophangen. Wil je een hele grote fotowand maken? Dan kan je kiezen om meerdere schilderijplanken op te hangen, naast elkaar of boven elkaar. Je kunt zelfs de hele muur, helemaal van de vloer tot aan het plafond gebruiken.

fotowand maken schilderijplank

4. Foto’s aan kabels

Dit idee vinden we ook super leuk. In deze slaapkamer hebben ze kerstverlichting zigzag aan de muur gemonteerd, van boven naar beneden, waar polaroid foto’s aan vastgemaakt zijn. Je kunt natuurlijk ook gewoon touw, kabels of staalkabels gebruiken, maar het lichteffect maakt het natuurlijk heel bijzonder. En polaroids zijn uiteraard ook geen vereiste. Normale foto’s kunnen net zo leuk zijn.

fotowand maken fotos aan kabels

5. Gaaspaneel

Gaaspanelen kunnen op verschillende manieren in huis gebruikt worden, zelfs als wanddecoratie in huis. Zo kan je een gaaspaneel bijvoorbeeld aan de muur ophangen, waar je foto’s aan vastmaakt. Dit kan je doen met paperclips, klemmen of wasknijpers. Het grote voordeel is dat een hele grote fotowand kunt maken, zonder dat je heel veel hoeft te boren. Je hoeft zelfs helemaal niet in de muur te boren als je de gaaspanelen op de vloer tegen de muur plaatst.

Fotowand maken gaaspaneel

6. Prikbord

Een ouderwetse prikbord zien we niet meer zo vaak in huis. Wat we wel steeds vaker voorbij zien komen, zijn wanden van kurk. Het is niet alleen erg mooi en duurzaam, je kunt de kurkenwand ook gebruiken om er een fotowand van te maken. Je zou zelfs een hele muur met kurk kunnen bekleden. Gebruik ouderwetse punaises om de foto’s vast te prikken aan de wand.

fotowand maken prikbord

7. IXXI

IXXI is een bedrijf die je de mogelijkheid biedt om je eigen XL kunstwerk te maken met 0,3 mm dikke kaarten. Je kunt hier beelden van IXXI voor gebruiken, maar het is ook mogelijk om je eigen persoonlijke foto’s te gebruiken. Heb je veel eigen foto’s, dan kan je met IXXI dus ook je eigen fotowand mee maken. We hebben al heel veel mooie voorbeelden voorbij zien komen. Hieronder zie je een mooie zwart witte IXXI fotowand in een moderne keuken.

Fotowand maken IXXI

8. Behang

Behang kan ook een goed idee zijn. Er zijn tegenwoordig heel veel bedrijven die het mogelijk maken om je eigen behang te maken, met gebruik van je eigen foto’s. Je kunt dus zelf bepalen hoe groot je fotowand wordt en wat voor foto’s je daar voor gebruikt. Perfect toch?

fotowand maken behang

9. Kledinghanger

Met kledinghangers kan je veel meer dan alleen het ophangen van je kleding. Je kunt kledinghangers bijvoorbeeld ook gebruiken om er een unieke fotowand mee te maken. Hang de kledinghangers op aan een spijker, een schroefje of een haakje, terwijl de foto’s aan de kledinghangers zijn vastgeklempt met wasknijpers of klemmen.

fotowand maken kledinghangers

10. Aan een tak

Dit laatste idee mag natuurlijk niet ontbreken in deze lijst. Gebruik een mooie dikke tak voor het maken van een fotowand. Stap 1 is het vinden van een mooie dikke tak. Stap twee is het maken van slingers met foto’s. Daarna kunnen de slingers parallel aan de tak vastgebonden worden. En tot slot hang je de tak op aan de wand. That’s it!

fotowand maken met tak

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply