Search and Hit Enter

Verbouwing van een karakteristieke appartement uit Barcelona

De interieurarchitecten en ontwerpers van ontwerpbureau Neus Casanova hebben in Barcelona een heel bijzonder appartement gerenoveerd. Een karakteristiek appartement van 65m2 groot, die voorzien is van hele stoere originele details. Het is een grote verbouwing geweest, waarbij niet alleen het interieurontwerp is aangepast, maar ook de gehele structuur en indeling van het appartement. Het resultaat mag er dan ook zéker wezen!

verbouwing-van-een-karakteristieke-appartement-uit-barcelona

Originele details

Het was zowel de wens van de bewoners als een tip van de architecten en ontwerpers om de originele details zoveel mogelijk te restaureren en te bewaren. Ondanks een een nieuwe interieurontwerp en nieuwe indeling, blijft het appartement hierdoor karakter behouden. Het gaat om prachtige details zoals de onbewerkte bakstenen muur in de woonkamer, de houten balken aan het plafond, maar bijvoorbeeld ook om de originele karakteristieke tegels in de oorspronkelijke hal.

stoere-sfeervolle-woonkamer

luik-keuken-eethoek

Open lichte indeling

Het appartement had vóór de verbouwing vooral veel verschillende kleine kamers. Nu heeft het meer een open indeling gekregen, waardoor het nu een stuk ruimtelijker en lichter is geworden. Drie kleine kamers aan de voorkant van het appartement is nu één grote lichte leefruimte geworden met een ruime woonkamer een eethoek. De keuken is wel een aparte ruimte, maar is door middel van een grote open luik tóch verbonden met de eethoek. Deze luik geeft de ruimte bovendien een super leuke en speelse sfeer.

nieuwe-indeling-appartement

Gezellige eethoek

De eethoek is ingericht met een grote kleurrijke Perzische tapijt, een stoere houten eettafel en een mix van zes verschillende eetkamerstoelen in verschillende kleuren. Tegen de grote hoge muur in de eethoek is een op maat gemaakte open boekenkast gerealiseerd, waar niet alleen boeken in staan, maar ook verschillende mooie spullen zoals vazen en ladekastjes.

maatwerk-boekenkast-eethoek

open-wite-vakkenkast

gezellige-eethoek

houten-eettafel-mix-stoelen-kleuren

keuken-stoer-appartement-barcelona

eethoek-woonkamer

Sfeervolle woonkamer

De zithoek in de woonkamer is ruim, maar met een grote comfortabele blauwe IKEA bank, een grote witte vloerkleed, drie Scandinavische salontafeltjes en twee houten Eames stoelen, wel erg sfeervol. Langs de grote bakstenen muur vind je de brede lage witte tv meubel, dit over de gehele breedte op maat is gemaakt.

bakstenen-muur-woonkamer

keuken-stoer-appartement-barcelona

luik-keuken

keuken-stoer-appartement-barcelona-2

Bedstede slaapkamer

De hal is nu ingericht als een mooie werkplek met een groot modern bureau en een inspirerende kunstcollage aan de wand. In dezelfde ruimte vind je ook de slaapkamer, die ingericht is als een soort grote bedstede kast. Een minimalistische bedstede slaapkamer, die aan de binnenkant bekleed is met stoere underlayment planken. Ook de schuifddeur , waarmee de slaapkamer afgesloten kan worden, is van underlayment gemaakt.

witte-industriele-wandlamp

werkplek-hal

bedstede-slaapkamer-underlayment

bedstede-slaapkamer

underlayment-schuifdeur-slaapkamer

stoere-werkplek-hal

slaapkamer-bedstede

Kleine badkamer met betonstuc

Ook de kleine badkamer heeft een nieuw ontwerp gekregen, die past bij het moderne stoere karakter van het nieuwe interieur. Zowel de vloer als alle muren zijn bekleed met betonstuc, die gecombineerd zijn met mooie houten planken en wit sanitair zoals de witte wastafel en bijpassende witte inbouwkraan.

kleine-badkamer-betonstuc-2

kleine-badkamer-betonstuc-2

kleine-badkamer-betonstuc

No Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *