Design en interieur

15x Boekenplank inspiratie


Boekenplanken zijn iets wat niet mag ontbreken in huis. Of je nou wel een boekenliefhebber bent of slechts enkele boeken in huis hebt. En als je een echte grote boekencollectie in huis hebt, dan is het helemaal een goed idee om alle boeken een plekje te geven in huis dat voor iedereen zichtbaar is. Je kunt hiervoor een normale boekenkast nemen, maar met boekenplanken heb je eigenlijk veel meer mogelijkheden. Wij hebben de mooiste en leukste inspiratie voorbeelden gevonden van boekenplanken in de woonkamer, slaapkamer en kinderkamer!

Boekenplank wandsysteem

Boekenplanken zijn flexibel

Boekenplanken heeft als belangrijkste voordeel ten op zichte van een boekenkast dat ze flexibel zijn. Je kunt boekenplanken eenvoudig op maat zagen of op maat laten zagen, zodat het precies past in de ruimte waar je ze nodig hebt. Je kunt bovendien zelf bepalen hoeveel boekenplanken je gaat gebruiken. Dit kan één boekenplank zijn, maar het is bijvoorbeeld ook mogelijk om meerdere boekenplanken boven elkaar te monteren. Sterker nog, je zou zelfs een gehele muur vol kunnen inrichten met boekenplanken.

Boekenplank leeshoek

Boekenplank kinderkamer

Boekenplanken woonkamer

Plankdragers, wandsysteem of zwevende wandplanken

Boekenplanken kan je op verschillende manieren aan de muur monteren. Je zou dat bijvoorbeeld kunnen doen met plankdragers, maar je hebt ook speciale wandsystemen, bestaande uit verticale rails en bijbehorende dragers. Het voordeel hiervan, is dat je veel minder hoeft te boren in de muur. Daarnaast zou je ook kunnen kiezen voor zwevende wandplanken. Doordat het niet zichtbaar is hoe de boekenplanken zijn gemonteerd, hebben ze een super strakke uitstraling.

Boekenplanken van vloer tot plafond

Boekenplanken rondom deur

Boekenplanken in hoek

Boekenplanken boven elkaar

Boekenplank boven deur

Wandsysteem boekenrek

Smalle boekenplanken

Brede boekenplanken

Boeken sorteren

Tot slot is de manier waarop je de boeken op de boekenplanken plaatst erg belangrijk, vooral als je een hele grote boekencollectie hebt. Als je de boeken willekeurig op de planken plaatst, dan zal het effect nogal rommelig en chaotisch zijn. Je zou daarom de boeken op kleur kunnen sorteren om een rustiger effect te creëren. Een ander leuk idee is om de boeken andersom te plaatsen, zodat je de kleuren van de kaft niet kunt zien.

Boekenplank woonkamer

Boekenplanks boeken sorteren op kleur

Boekenplank sorteren boeken andersom

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply