Search and Hit Enter

Mee met de trends: hoe zorg je voor een hippe styling in je interieur?

Iedereen heeft natuurlijk weer een unieke smaak als het aankomt op de inrichting van het interieur. Volg je graag de trends? We hebben goed nieuws voor je: dit is heel goed mogelijk. Het is zelfs hartstikke leuk om je interieur te blijven vernieuwen. Benieuwd hoe je dat het best kunt aanpakken? Dat zetten we natuurlijk graag voor je op een rijtje.

hippe styling interieur

Hippe merken volgen

Dé manier om een trendy interieur te hebben? Houd de nieuwe assortimenten van hippe merken in de gaten. Er zijn genoeg merken om uit te kiezen: stel jouw favoriete opties vast. Zo zijn de items van HKliving geliefd, in een bonte en opvallende look. Van sierkussens tot mokken: de spullen trekken zeker de aandacht. Maar ook subtielere designs zijn er te vinden, van bijvoorbeeld Serax. Voor iedere stijl is er zo weer een bijpassend idee te bedenken. Struin in ieder geval regelmatig de nieuwe collecties af: dit kun je zien als een leuke nieuwe hobby.

hippe woonkamer styling interieur

Inspelen op de seizoenen

Hoewel je natuurlijk heus niet elk seizoen nieuwe meubelstukken in huis hoeft te halen, kan het wel slim zijn om per seizoen nieuwe kleine items in huis te plaatsen. Accessoires heb je immers snel vervangen in je woning! Haal niet per se iedere keer iets nieuws, maar bewaar spullen die niet bij het huidige seizoen horen in een kast of op zolder. En trakteer jezelf af en toe op iets fraais uit de winkel. Waar je op kunt letten? Per seizoen passen er bijvoorbeeld weer andere kleuren in het interieur. In de lente denken we aan pastelkleuren, in de zomer aan felle kleuren, in de herfst aan oranje en bruine tinten en in de winter aan donkere kleuren. Dit kun je steeds een beetje afwisselen.

hippe zithoek styling interieur

Kleur van het jaar

Kleuren spelen dus een belangrijke rol bij de styling van je woning. Wist je al dat er voor elk jaar een nieuwe kleur van het jaar wordt gekozen? Je kunt dit steevast in de gaten houden, en items in deze kleur in huis halen. Zo volg je absoluut de trends. Of kies voor een verfpot in deze trendy kleur, waarmee je de muur of meubels verft in huis. Dat is meteen een leuk DIY-project.

flexa kleur van het jaar bright skies

Inspiratie opdoen

Kijk niet enkel naar producten of kleuren, maar ook naar het bredere plaatje. Je kunt een heleboel inspiratie opdoen voor de styling van het interieur. Zo zijn er enorm veel interieurblogs te vinden, waarop je handige tips ontdekt. Of lees magazines die over wonen gaan, met vaak ook uitgebreide interviews erbij. Ook op social media kun je terecht voor inspiratie: gebruik de juiste hashtags in je zoektocht op Instagram. Pinterest is absoluut een walhalla voor inspiratie. Neem hier regelmatig een kijkje, en sla jouw favoriete ideeën op.

Bekijk ook:
Woontrends 2022
127x Slaapkamer inspiratie
101x Woonkamer inspiratie

No Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *