Interieur

De juiste inrichting voor je huis tegen geluidsoverlast


Heb je net een nieuw huis gekocht? Allereerst gefeliciteerd, maar je moet het huis natuurlijk nog wel helemaal inrichten. Je kunt met een goede inrichting ervoor zorgen dat je je helemaal thuis voelt. Het inrichten van het huis is natuurlijk een moeilijke stap en je moet op veel zaken letten bij het inrichten. Wat vind je mooi en wat is je stijl? Maak een moodboard en plaats hier alle kleuren en meubels die je mooi vindt. Daarnaast moet je natuurlijk het ontwerp bepalen en moet je een lichtplan maken.

De juiste inrichting voor je huis tegen geluidsoverlast

Voldoende daglicht kan namelijk zorgen voor een betere sfeer en je wilt hiervoor gebruikmaken van alle ramen. Heb je een gehorig huis of zijn de buren luidt? Dan is het ook van belang dat je het huis slim inricht en ervoor zorgt dat je minder last krijgt van geluidsoverlast. Maar hoe richt je een huis in tegen geluidsoverlast? In dit artikel gaan we dat uitgebreid behandelen zodat je er meer over te weten komt.

Grote ruimtes indelen

Heb je ruimtes in je woning die groot lijken? Dan is het juist slim om deze in te delen in kleinere ruimtes, zo zorg je er namelijk voor dat het minder gehorig is. Je kunt eenvoudig wanden in de ruimtes plaatsen zodat er kleinere ruimtes ontstaan. Plaats eventueel een doorzichtige schuifdeur, zodat je het open en transparant kunt maken. De meubels die je uitkiest moeten ook gemaakt zijn van het juiste materiaal. Veel textiel op je meubels zorgt namelijk voor extra geluidsdemping. Daarnaast is het van belang om gebruik te maken van een vloerkleed en je kunt op deze manier het geluid dempen van de vloer. Een ander belangrijk aspect van geluidsdemping is het dichten van gaatjes en kiertjes. Maak alle gaatjes bij de kozijnen goed dicht, zodat er geen geluid doorheen kan komen. Je wilt ook enkel glas vervangen met dubbelglas en dit moet zorgen voor effectieve geluidsdemping.

geluidsoverlast glazen wand

Isolatie

Wanneer je een huis hebt gekocht, is het van groot belang dat je het huis goed isoleert. Ten eerste zorgt het voor minder energieverbruik en bespaar je makkelijk energiekosten. Daarnaast dient isolatie ook als geluidsdemping en is het van belang dat je hiernaar kijkt. Je kunt de plafonds verlagen en gebruikmaken van extra isolatiemateriaal. Daarnaast extra isolatie in de muren en in de vloer kan al zorgen voor extra geluidsdemping. Ten slotte, kun je zelfs kamerplanten in iedere ruimte plaatsen en zorgen deze voor geluidsdemping. Een ander voordeel van kamerplanten is dat ze de lucht zuiveren.

Thuiskantoor

Wil je veel vanuit thuis werken? Dan heb je natuurlijk een thuiskantoor nodig en wil je hier een ruimte voor bepalen. Zorg ervoor dat je een ruimte kiest die je kunt afsluiten, zodat je minder last hebt van geluidsoverlast. Vooral bij een thuiskantoor is dit van groot belang en wil je niet gestoord worden door kleine kinderen of andere geluiden. Je kunt eventueel schuimblokken aanbrengen op de muur, zodat er geen geluid in het kantoor kan komen. Met al deze tips moet het huis een fijne plek worden zonder geluidsoverlast.

geluidsoverlast thuiskantoor werkplek

Bekijk ook:
Geluidsoverlast, wat kun je er tegen doen?
Verlaagd plafond
4x Tips om woning te isoleren tegen geluid van buiten

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply