Interieur

Modern art deco interieur uit Monaco


Een art deco interieur kenmerkt zich met veel luxe en elegantie, met specifiek gebruik van bepaalde kleuren en materialen. Een eeuwenoude stijl die anno 2022 door vele liefhebbers wordt gewaardeerd. Vandaag nemen we jullie mee naar Monaca, waar de ontwerpers van ontwerpbureau NG-STUDIO een super luxe appartement heeft ontworpen in een prachtig modern art deco interieurstijl. Benieuwd geworden? Kijk snel verder en raak geïnspireerd!

modern art deco interieur

Nieuwe tendensen in interieur

Het art interieur van dit zeer indrukwekkende appartement in Monaco moest voldoen aan de huidige trends van modern design, maar ook wat respect en elegante luxe behouden, wat overeenkomt met de status van dit onroerend goed. De combinatie van twee contrasterende stilistische trends – styling van het ontwerp van de jaren 50 en moderne Art Deco – stelde de ontwerpers in staat een licht en niet-triviaal beeld te creëren, dynamisch en gelaagd in zijn onthulling. ”

Het interieur van de ruime hal zet de toon voor het totaalconcept van het moderne art deco interieur.
Het gebruik van delicate materialen in de afwerking, zoals natuurlijke zijde in combinatie met een mozaïek marmeren vloer, creëren een neutrale basis voor lichte interieur items die werken als dominante stilistische accenten.

modern art deco interieur hal

Gastenbadkamer

Het interieur van de gastenbadkamer zet het concept van het interieur van de hal voort en is ontworpen in hetzelfde kleurenschema. De algehele vorm en elementen van de hangende spoelbak passen bij details van de console en de garderobekast in de hal, waardoor het ene beeld ontstaat van het interieur van het entreegebied.

modern art deco interieur gastenbadkamer

Open woonkamer met terras

De woonkamer is een open ruimte met panoramische ramen en heeft toegang tot een ruim privéterras, dat een integrale voortzetting is van het interieur.

Het kleurenschema van de woonkamer is gebaseerd op neutrale grijstinten, waardoor een elegante achtergrond ontstaat voor rokerige grijsroze en lila tinten in een contrasterende combinatie met de donkerblauwe kleur, en de metaalachtige glans van roségoud balanceert het algehele koude kleurenpalet van het art interieur.

modern art deco interieur woonkamer

De symmetrische decoratie van de pier met boiserie-panelen vormt de as voor de indeling van het eetgedeelte. Het gebruik van de “klassieke” methode van decoratie van muren met boiserie-panelen in een moderne interpretatie geeft het interieur een extra elegantie en delicatesse.
De Lindsey Adelman hangkroonluchter in een champagnekleurige afwerking – is het centrale accent van de eetruimte geworden.

modern art deco interieur eethoek

Decoratieve elementen en lampen

In het ingetogen art interieur spelen decoratieve elementen en lampen een belangrijke rol, die niet alleen stilistisch het beeld van het interieur vormen, maar ook de eigenheid ervan maximaal onthullen. Met name individuele items die speciaal voor een specifiek project zijn ontworpen, benadrukken het niveau van het interieur en de exclusiviteit ervan.

Luxe keuken

De keuken is toegewezen in een apart volume, gelegen in het centrale deel van de ruimte van de woonkamer. Schuifwanden van rookglas maken het mogelijk om de ruimte functioneel en dynamisch in te delen, terwijl ze toegang bieden voor natuurlijk licht en ook niet om een ​​panoramisch uitzicht vanuit de woonkamer te sluiten. De wanden aan weerszijden van de schuifwanden zijn gedecoreerd met boiserie panelen in natuurzijde en op maat ontworpen wandlampen, wat de symmetrie van de compositie benadrukt.

modern art deco interieur keuken

Keukendesign presenteert een nieuwe “lezing” van moderne stijl in combinatie met de stilistische elementen van de jaren ’60. Verticale reliëfprofielen doorbreken niet alleen de eentonigheid van gladde keukenfronten en de modulariteit van de compositie, maar vervullen ook de functionele rol van grepen. Reliëfgevels van keukenkolommen in een donkere lakafwerking ondersteunen de dynamiek van verticale lijnen, vullen de pier strak en verhogen visueel de hoogte van de kamer.

modern art deco interieur keuken

Het gebruik van metallic lak champagne afwerking voor de vitrinekolom, de module huishoudelijke apparaten en in aanvullende accessoires verbeterde de stilering van het keukenontwerp en ondersteunt het algehele interieurconcept van de woonkamer.
Barkrukken en een lamp boven het eiland in de stijl van de jaren 60 versterken dit beeld nog verder.

Ruim terras

Een privéterras is een essentiële voortzetting van het interieur en creëert een extra aparte ruimte voor buitenrecreatie. Het verfijnde ontwerp en het gebruik van modulaire meubels maken het mogelijk om een ​​dynamische lay-out van het terras te creëren.

modern art deco interieur dakterras

Bionische vormen van banken en tafels ondersteunen het totale concept van het interieur en passen harmonieus in het exterieur en de architectuur van het gebouw. Het gebruik van natuurlijk gamma en natuurlijke texturen zorgt voor een neutrale achtergrond en is niet in strijd met de kleuroplossing van het interieur.

Logeerkamer

Het eclectische interieur van de logeerkamer is gebaseerd op een combinatie van eigentijdse stijl met elementen uit de koloniale stijl in een lichte moderne interpretatie.

De mix van complexe texturen, zoals textielbehang, decoratief patroon van de fronten van de kledingkast, natuurlijke stof met een grote textuur op een contrasterende combinatie met donker metaal en champagnelak, creëren een meerlagige en niet-triviale look.

modern art deco interieur logeerkamer

Het centrale en functioneel ruimtescheidende element is een vrijstaande ladekast, speciaal voor dit interieur ontworpen door NG-STUDIO. De vloeiende lijnen komen niet alleen overeen met vormen van andere objecten in het interieur, maar maken het ook ergonomischer en eleganter, als het dominante accent van het hele interieur.

De originele elementen die het beeld van het interieur versterkten, zijn hanglampen en een vloerlamp, die een combinatie van een kristalsteen met gekleurd Murano-glas gebruiken, wat “zachtheid” geeft aan een zeer moderne vorm van deze lampen.

Badkamer ensuite

Het concept van de slaapkamer vond zijn voortzetting in het interieur van de gastenbadkamer. Dit is niet alleen het gebruik van onderscheidende materialen in de decoratie, maar ook het ontwerp van individuele elementen. De compositie met de wastafel komt dus overeen met de vormstijl in de slaapkamer en spiegels in beide ruimtes komen stilistisch overeen met de andere.

modern art deco interieur gastenbadkamer

Voor het afwerken van de achtergrond werden grote modules van keramisch graniet met een gladde halfglanzende textuur gebruikt, die door een donker metalen profiel werden geïnstalleerd. Als accent werd de mozaïekopstelling van drie soorten natuurmarmer op basis van een bloemenornament gebruikt, wat contrasteert met de grafische lijnen.

Het interieur van de hoofdvleugel is gemaakt in de stijl van Luxury Contemporary met een rustig monochroom palet met individuele elementen die kenmerkend zijn voor de Art Deco-stijl.
Het was een meerlagige combinatie van materialen met verschillende textuur die het interieur discreet in kleur, elegant en verfijnd maakte.

modern art deco interieur slaapkamer-3

Echt leer in combinatie met linnentextuur is in harmonie met de delicate schittering van brons, en de horizontale textuur van natuurlijke zijde “verzacht” de geweven textuur van het tapijt.

De muur achter het hoofdeinde is versierd met reliëfpanelen, die volume creëren en de stijl van andere items in het interieur ondersteunen. Glazen zijpanelen creëren een spel van texturen en doorbreken de eentonigheid van de muur, waardoor het uitzicht vanuit de panoramische ramen wordt weerspiegeld. Een kleine privébar is ontworpen als een ingebouwde compositie met hangende modules in champagnelakafwerking, die een dubbel optilbaar blad hebben.

modern art deco interieur badkamer

Badkamerontwerp gebaseerd op heldere kleuren met een combinatie van contrasterende texturen en glans. De hoofdachtergrond is versierd met halfglanzende panelen van natuurlijk marmer Silk Giorgette met gebruik van een reliëfprofiel en een bronzen metalen inzetstuk.

De verlichte pijlers zijn versierd met Bianco Venezia-marmer met een horizontale textuurafwerking, wat een extra meerlagig effect creëert en het volume visueel vergroot.

modern art deco badkamer wastafel

De zijkast in marmerafwerking verbergt zich achter zijn front met dezelfde marmeren afwerking als achtergrondmuren die harmonieus in het totale interieur passen en de symmetrie van de algehele compositie niet doorbreken. Een schuifdeur in marmer afwerking leidt naar een aparte ruimte met het toilet, bidet en fontein.

De complexe combinatie van tinten lila en smaragd is een andere moderne designtrend die in dit interieur wordt gebruikt. De mix van stoffige roze kleur en de textuur van geborsteld brons zorgt voor een niet-triviaal beeld, zelfs in een kleine ruimte van de logeerkamer.

logeerkamer modern art deco interieur

Originele lampen en meubelen, speciaal ontworpen voor dit interieur, creëren een spel van texturen en geven een verfijnd interieur wat ‘speelsheid’.

Het gebruik van reliëfpanelen in de decoratie van de kledingkast en de tv-muur – creëert een dynamisch volume-effect, en een minimalistische ladekast met een spiegel “duwt weg” en geeft de ruimte een functionele zone. Kaptafel met zijn ontwerp ondersteunt het totale concept van de logeerkamer.

Bekijk ook:
Art deco interieur

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply