Interieur

Modern landelijk appartement met een industrieel tintje


Het is een tijdje geleden dat we jullie hebben geïnspireerd met een fijne binnenkijker. Daar is het dus hoogtijd voor. Vandaag nemen we jullie mee naar Griekenland, waar we een kijkje nemen in een super mooi appartement, gelegen in het schilderachtige Panorama. Daar heeft interieur- en architectenbureau Normless een heel bijzonder project gerealiseerd. Kijk snel verder!

Modern landelijk appartement met een industrieel tintje

Het gaat om een ruim appartement met een totale woonoppervlakte van maar liefst 186m2. Hoewel het pand erg modern is, kregen Normless de opdracht om een ontwerp te maken, die de uitstraling heeft van het platteland.. Het appartement wordt bewoond door een gezin met drie kinderen.

Open indeling Indeling

De indeling van de woning is strategisch verdeeld, met aan de ene zijde de open leefruimte, gericht voor het gezin om samen te zijn. Naast de woonkamer en eetkamer, vind je daar ook een thuiskantoor. En aan de andere zijde zijn de privéruimtes ingericht met twee slaapkamers voor de vier kinderen, een master bedroom, drie badkamers en een zolder. De grens tussen het privé gedeelte en de open leefruimte, bevindt zich bij de open entree. Daar is ook een soort bibliotheek met leeshoek ingericht. En daarvandaan heb je ook toegang tot de ruime keuken.

zwevende houten trap woonkamer

Betonlook, hout en staal

De Griekse ontwerpers hebben een strak modern interieur ontworpen, die tegelijkertijd ook een industrieel en landelijk tintje heeft. Dit hebben ze gerealiseerd door het gebruik van drie soorten materialen, namelijk beton, hout en staal. Deze mooie materialen komen op een gebalanceerde manier door heel het interieur terug.

rond gebreid vloerkleed

thuiskantoor glazen deur

vierkante eettafel beton

Het grootste gedeelte van de vloeren en wanden hebben een stoere betonlook gekregen, gerealiseerd met Kourasanit. Dit wordt echter afgewisseld met verschillende houten accenten, die het interieur meer sfeer en warmte geven. Denk aan houten vloeren, houten plafonds en houten wandbekleding, maar ook kleinere houten details, zoals houten meubels, houten jaloezieen, een houten trap en houten radiatorombouw. En met behulp van stoere stalen accenten, heeft het interieur ook een industriële sfeer gekregen. Stalen kozijnen, meubels met stalen frames, stalen deuren, noem maar op.

Open leefruimte

De belangrijkste ruimte van de woning, is de open leefruimte. Daar besteed het gezin de meeste tijd door met elkaar. De woonkamer is heerlijk ruim en licht. Het heeft niet alleen een hoog plafond, maar is bijvoorbeeld ook voorzien van vele grote raampartijen.

bibliotheek in woonkamer

Om ervoor te zorgen dat heel het gezin en eventuele gasten kunnen plaatsnemen in de woonkamer, zijn er verschillende zitmogelijkheden gecreëerd. Naast de losse loungebank die in het midden van de ruimte is geplaatst, zijn er ook vaste en met betonlook afgewerkte banken gemaakt langs de ramen. En onder de zwevende houten trap vind je ook nog een extra zwevende houten bank.

tv boven open haard

De open haard zorgt voor nog meer sfeer en warmte, die strak is afgewerkt met dezelfde betonlook. De TV is boven de open haard opgehangen.

Aan de andere kant van is de eethoek ingericht, waar een grote vierkante eettafel is geplaatst. De eettafel heeft een robuust werkblad van beton, gecombineerd met een eikenhouten onderstel. En daaromheen vind je acht bijpassende eetkamerstoelen.

Raamdecoratie

In verschillende kamers zijn verschillende raamdecoratie gekozen. Voor de woonkamer en keuken is er bewust gekozen voor houten jaloezieën. Het voordeel van jaloezieen is dat je het licht in de ruimte heel goed kunt controleren. Je kunt zelf bepalen hoe ver je ze open of dicht doet. Daarnaast zijn ze ook nog eens makkelijk te onderhouden.

loungebank vaste bank

In het thuiskantoor zijn vouwgordijnen opgehangen voor het raam. En omdat één muur volledig van glas is, hebben ze aan de binnenkant ook overgordijnen opgehangen, zodat je er tóch afgesloten kunt zitten en geconcentreerd kan werken.

En voor de kinderkamers en slaapkamers is er gekozen voor rolgordijnen, wat het voordeel heeft dat je eenvoudig privacy kunt creëren.

Verlichting

Net als met raamdecoratie, hebben de ontwerpers ook gekozen voor verschillende vormen van verlichting. In de woonkamer wordt moderne railsverlichting aan het plafond als basisverlichting gebruikt. Daarnaast vind je ook een mooie wandlamp in de hoek. Boven de eethoek is een grote plafondlamp gemonteerd. En in de rest van het appartement vind je vooral veel wandlampen – van de badkamers tot de slaapkamers.

betonlook keukenkasten betonlook verven muur kinderkamer dubbele wastafel badkamer gietvloer slaapkamer badkamer kinderkamer betonlook landelijke industriële keuken underlayment kinderkamermeubel

Bron: Normless

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply