Search and Hit Enter

Organisatietips voor thuis

Soms is het kot niet te klein, maar voelt het wel zo aan. Je hebt alles een vaste plek gegeven, of toch geprobeerd, maar ligt je hele huis er rommelig bij. Je hebt geen systeem (of wel, maar het werkt niet) en over structuur moet ik jou zelfs niet aanspreken. Kortom, je kan wel wat tips gebruiken. Bij deze, een aantal creatieve en gemakkelijke tips die jij kan toepassen om je leefruimte wat overzichtelijker in te richten!

organisatietips thuis

Lege oppervlaktes

Ze zeggen wel eens dat je ruimte een weerspiegeling is van je hoofd. Dus hoe minder rommel jij ziet liggen, hoe meer ruimte er vrij is in jouw hoofd. En hoe meer energie jij kan besteden aan opruimen, hoe beter, toch? Als de oppervlaktes van je kasten, zetels en tafels leeg zijn, dan voelt de ruimte al georganiseerd aan. Overweeg dus om papieren, frullen en andere losse objecten die rondslingeren in schuiven of kasten te steken.

Toegewezen rommelplek

Die plek waar je alle rommel in gaat steken is in het beste geval een toegewezen plek. Zo verspreid je niet gewoon meer dingen over je woning en is er maar één plek die je regelmatig eens moet opruimen. Vind dus één plek (liefst in een schuif of kast, uit het zicht in elk geval) waar je papieren ‘waar je je nog aan moet zetten’ kan bewaren, waar je foute cadeaus kan verstoppen, enzovoort. Liefst hebben rommelplekken ook nog categorieën zoals ‘fietsgereedschap’ of ‘hondenspullen’, en voor je het weet heb je een systeem en steekt er geen rommel je ogen meer uit. Last but not least: zet deze kast ook niet in je keuken of leefruimte, maar kies een plekje uit in je garage of berging. Dan kan je gewoon de deur weer sluiten 😉

rommel opbergen trapkast

Ontwerp je ruimte opnieuw

Soms heb je gewoon helaas een foute inrichting thuis. Materialen en kleuren botsen dan met elkaar. Dat voelt rommeliger dan het is. Tegen dat je dit leest ben je waarschijnlijk al zo ver dat je oplossingen zoekt. Het is misschien dus eens tijd om van interieur te veranderen. Zorg dat je huis een weerspiegeling is van je persoonlijkheid en stijl, maar dat het ook samen past. Een gemakkelijke verandering met groot effect zijn stoelen in de eetkamer. Omdat je er zo veel tijd in spendeert, ben je ze waarschijnlijk gewend. Dat wil echter niet zeggen dat ze een mooie toevoeging zijn aan je huis, en vaak zijn ze afgeleefd. Zie zo’n zaken niet over het hoofd en durf je interieur wat te vernieuwen.

Toegewezen organisatieplek

Sleutels, portefeuilles, schoenen en andere spullen die efficiënt zijn in het dagelijks gebruik zijn daarom niet knap. Je wilt ze ook niet moeten verstoppen elke keer dat je thuiskomt. Met een mooie wandtafel als vaste plek wanneer je binnenkomt raak je je spullen niet kwijt in zakken van verschillende jassen en wordt het een verzorgde plek in huis. Wandtafels zijn een goedkope en knappe oplossing voor zo’n willekeurige spullen die je snel moet kunnen grijpen en toch niet in de weg wilt laten liggen.

De mooie Ethnicraft Nordic Console Wandtafel
De mooie Ethnicraft Nordic Console Wandtafel

Bekijk ook:
De beste opruimen tips van Marie Kondo
18x Speelgoed opbergen
Opbergruimte in de kinderkamer

No Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *