Search and Hit Enter

Top 5 Terracotta muurverf

Ben je op zoek naar de perfecte mooie terracotta muurverf, waarmee jij de muren van je woonkamer, slaapkamer, badkamer, kinderkamer, hal of keuken kunt verven? Zoek niet verder, want wij hebben de beste muurverf in terracotta kleur voor je op een rijtje gezet!

terracotta muurverf

Terracotta is helemaal hot, en komt overal terug – van textiel en kleine woonaccessoires tot grote blikvangers en zelfs kleur van vloeren, plafonds, en muren. Niet alleen omdat het een prachtige kleur is, maar ook vanwege de verrassende veelzijdigheid en de positieve emoties die de terracotta kleur oproept. Het is zowel oud als modern, verkwikkend én geruststellend.

Deze kleur vindt zijn oorsprong in klei (het Latijn voor gebakken aarde of klei is terra-cocta) die een diep gebrande oranje/bruine kleur heeft. De kleur zit ingebakken in ons DNA; sommige van de eerste interieurs die door de mens zijn gemaakt hebben nog steeds terracotta muren, die al duizenden jaren dé kleur vormt, zowel voor het exterieur als het interieur.

Terracotta krijgt zijn kenmerkende roodachtige tint van de hoeveelheid ijzer die het heeft dat reageert op zuurstof. Het kan veel verschillende tinten hebben – van het oranjerood waar we het het meest van kennen, tot een perzikachtige kleur, roze, bruin en zelfs grijs.

Wil jij ook voor een terracotta muur gaan in jouw interieur? Hoewel terracotta muren mega populair zijn, kan het best een uitdaging zijn om die perfecte terracotta muurverf te vinden. Om je hierbij te helpen, hebben wij daarom de beste en mooiste terracotta muurverf voor je op een rijtje gezet.

terracotta muurverf woonkamer

Sfeer van een terracotta muur

Bij het uitzoeken van een muurkleur, is het belangrijk om na te denken over wat over de sfeer die je wilt creëren in huis. Of terracotta nu een dominante kleur is op muren of vloeren, of het verschijnt als subtielere accentkleuren in de vorm van kleine details, het effect is altijd in het oog springend. Het is bekend dat warme tonen bij veel mensen emoties van geluk, optimisme en energie oproepen; kleuren die naar het oranje spectrum neigen zijn bijzonder vrolijk en kunnen ergernis verminderen.

Terracotta muur combineren

Terracotta is een super veelzijdige kleur – het past prachtig bij paletten met zowel warme als koele tinten. Vooral deze flexibiliteit spreekt heel veel mensen aan van deze muurkleur, omdat terracotta prachtig past in verschillende soorten stijlen, variërend van minimalistisch tot eclectisch. In combinatie met gedempte tinten wit, mosterd, groen of blauw, is het effect weelderig en tastbaar. Omdat terracotta zo’n organische tint heeft, zijn natuurlijke geweven vezels zoals jute en sisal samen met potplanten perfecte metgezellen. Messing details staan ook bijzonder mooi tegen een achtergrond van terracotta.

1. Annie Sloan Riad Terracotta

De eerste terracotta muurverf uit dit ruitje is Riad Terracotta van Annie Sloan – het is een pittige, gepolijste sinaasappel zoals de warme terracotta tinten die in Marrakech worden gebruikt. Gebruik deze matte terracotta muurverf om de warmte en informaliteit van een souk op te roepen en de chique elegantie te kanaliseren die synoniem is met de bohemien high society. Het doet ook denken aan de rijke oranje pigmenten die Henri Rousseau gebruikt in Tiger In A Tropical Storm en Raphael’s The Cardinal. Wil je Annie Sloan Riad Terracotta muurverf kopen? Klik hier.

terracotta muurverf annie sloan riad

2. Farrow & Ball Faded Terracotta

Faded Terracotta is een zachte, gebleekte muurverf, en is één van de acht zonovergoten tinten uit de California Collection, gecreëerd door Farrow & Ball in samenwerking met de internationaal befaamde ontwerper Kelly Wearstler. Door 75 jaar expertise van Farrow & Ball te combineren met Kelly’s ongeëvenaarde oog voor kleur en vorm, is het resultaat een veelzijdig palet dat perfect is voor de zomer. Deze warme terracotta muuurverf is de unieke kleur van terracotta potten en tegels, gebakken tot een bleke tint door de Californische zon.

Beschreven door de jury als ‘sun-kissed serenity’, is Faded Terracotta een geweldig alternatief voor roze of neutrale tinten. Het past ook perfect bij andere kleuren uit dezelfde collectie: probeer Faded Terracotta-muren met Hazy houtwerk en Salt op het plafond voor een moeiteloos schema of Palm-houtwerk en sterk grijs Stoke als accentkleur voor een gedurfdere look. Faded Terracotta is populair gebleken bij ontwerpers en huiseigenaren, evenals bij de juryleden. Het ziet er heel fris uit en voelt heel fris, en voegt tegelijkertijd heel veel warmte toe aan een ruimte. Wat bijzonder is aan deze terracotta muurverf, is hoe het verandert met het licht. Farrow & Ball Faded Terracotta is hier verkrijgbaar.

terracotta muurverf farrow ball faded terracotta

3. Flexa Real Red Terra – Pure

Natuurlijk heeft Nederlandse verfspecialist Flexa ook een mooie terracotta muurverf, genaamd Real Red Terra – Pure. Deze terracotta kleur heeft dé terracotta kind die je ook zou verwachten bij deze kleur. Het is een super mooie en veelzijdige tint oranje, die perfect is voor elke ruimte in huis – of dat nou voor de woonkamer is, slaapkamer, keuken of kinderkamer.

Pure by Flexa Colorlab staat voor kwalitatieve muurverf, met kleuren die speciaal zijn ontwikkeld door de kleurspecialisten van Flexa.

Als je kiest voor Flexa Real Red Terra – Pure, dan wordt de verf speciaal voor jou gemengd. En deze terracotta muurverf is verkrijgbaar in zowel mat, zijdeglans als hoogglans. Je kunt zelfs kiezen voor krijtverf waarmee je jouw muren een authentieke sfeer kunt geven. Hier verkrijgbaar.

terracotta muurverf flexa Real Red Terra Pure

4. Histor Teracotta Tile PPG1198 7

Uiteraard hoort ook Histor in dit rijtje thuis. Hoewel ze meerdere terracotta muurverven in hun standaard kleurcollectie hebben, zijn wij van mening dat Teracotta Tile PPG1198 7 één van de mooiste varianten is. Wat wel dus fijn is, is dat je zelf kunt bepalen of je het lichter of donkerder wilt hebben. Klik hier voor meer informatie over deze terracotta muurverf van Histor. En wil je weten hoe Teracotta Tile in jouw interieur staat als muurkleur? Gebruik de Visualize Color om een foto jouw woonkamer, slaapkamer, keuken of badkamer up te loaden.

terracotta muurverf histor terracotta tile

5. LAB Wallpaint Terracotta Warrior no. 42

Een andere super mooie terracotta muurverf is Terracotta Warrior no. 42 van LAB Wallpaint. Het is een prachtige aardse gebrande oranje kleurtint, die elk interieur een natuurlijke warmte geeft. LAB Wallpaint  is een ecologische matte muurverf, met schrobklasse 1. Dit betekent dat je de geverfde muur heel goed kunt reinigen zonder dat de muurverf beschadigd raakt. Ideaal voor bijvoorbeeld de keuken of badkamer. Hier verkrijgbaar.

terracotta muurverf lab Wallpaint Terracotta Warrior no. 42

No Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *