Interieur

Welke kleur vloer kies jij?


Vloeren bestaan in veel verschillende soorten en maten. En dat is maar goed ook! Want de vloer is één van de grootste onderdelen van het interieur. Omdat het best een investering is, wil je niet na een jaar uitgekeken zijn op je nieuw aangeschafte vloer. We kunnen ons voorstellen dat het lastig is om de juiste vloer te kiezen en dan ook nog de kleur! Daarom hebben we deze blog geschreven, om jou te helpen bij de keuze!

welke kleur vloer

Wanneer kies je voor een lichte vloer?

Natuurlijk kun je bij een vloer kiezen voor een specifieke kleur, maar je kunt ook denken in termen als licht en donker. Een lichte vloer, bijvoorbeeld van eikenhout, biedt ontzettend veel mogelijkheden. Mensen gaan bij een lichte vloer al snel voor een lichte kleur op de muur. Toch creëer je een uniek en speels effect wanneer je juist gaat voor een donkere muur.

De lichte kleur van de vloer wordt vaak in combinatie met een Scandinavisch interieur gekozen. De meubels zijn in dit geval voornamelijk wit, waardoor een witte, beige of licht grijze vloer heel mooi staan. Tegenwoordig is de keuze enorm groot. Kies je bijvoorbeeld voor een nieuwe klik PVC vloer, dan vind je ongetwijfeld een kleur die past bij jouw woonstijl, de meubels, maar ook de kleur van de muren in de ruimte.

lichte kleur vloer

Hoe komt een donkere vloer goed tot zijn recht?

Een donkere vloer lijkt misschien een gedurfde keuze. Door te kiezen voor een donkere vloer geef je een ruimte echter ontzettend veel sfeer. Daarnaast kun je de kamer lichter maken, door een contrast te creëren met een lichte muur. Ga je daarna voor meubels die hier tussenin zitten? Dan komt het geheel helemaal bij elkaar. Denk hierbij niet alleen aan de meubels, maar ook aan de accessoires, zoals een mooi vloerkleed.

Wil je echt iets unieks neerzetten? Dan is een muur in een opvallende kleur ook ontzettend mooi bij een donkere vloer. Denk bijvoorbeeld aan okergeel of olijfgroen. Eén ding is dan in ieder geval zeker: de ruimte is niet saai!

woonkamer donkere vloer kleur

Kies iets anders en ga voor de industriële look

In de industriële woonstijl wordt robuust hout vaak gecombineerd met metaal. Je kunt echter ook kiezen voor een mooie tegelvloer. Dit is alleen al snel heel kil en koud aan de voeten. Wil je deze look wel in jouw interieur? Dan kun je ook kiezen voor realistische PVC tegels, waarbij je bijna geen verschil ziet met echte tegels.

Grijs is in deze woonstijl een populaire kleur. En dat is niet verrassend, want deze kleur biedt veel rust in een ruimte Daarnaast is deze vloersoort erg stijlvol en je kunt tegels goed combineren met leuke accessoires.

De vraag is hierbij nog steeds of je kiest voor een lichte of donkere vloer in het grijs. En denk maar zo, een muur kun je altijd nog in een andere kleur schilderen om net een ander effect te bereiken.

kleur vloer industriele vloer

Waar ga jij voor?

Waar het uiteindelijk op neer komt: kies wat je mooi vindt! Of dit nu een donkere of een lichte vloer is, je maakt het pas echt af met de juiste muurkleur, meubels en accessoires. We raden je vooral aan om de vloer in het echt te bekijken in een showroom.

Vraag of je de vloer die je mooi vindt op een staal mee naar huis kunt nemen, omdat de lichtval nog weleens effect kan hebben op de kleur. Zo kunnen sommige kleuren ineens heel kil lijken of de vloer valt ineens veel donkerder uit.

Kom je er zelf echt niet uit? Informeer jezelf goed en vraag om hulp in een gespecialiseerde vloerenwinkel!

kleur vloer houtlook pvc

Bekijk ook:
5x Visgraat vloeren
PVC vloer nadelen en voordelen

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply