Trap

20x Trapkast


trapkast

Een trapkast is altijd een goed idee. De ruimte onder de trap is vaak lastig in te richten. Je hebt geen volledige sta hoogte, en je kunt er geen hoge kast plaatsen. Daarom kiezen de meeste mensen voor een trapkast. Sterker zelfs, veel woningen worden standaard geleverd met een trapkast. Maar als je dat niet hebt, dan kan je natuurlijk altijd een kast onder de trap laten maken. Deze kan je op ontzettend veel verschillende manieren gebruiken. Heb je nog geen idee? Geen nood, wij laten de mooiste en leukste trapkast ideeën en inspiratie voorbeelden zien!

1. Uitschuifbare garderobekast

Heb je een trap in de hal? Dan is het logisch om een garderobekast te maken onder de trap. De hal is meestal niet een hele grote ruimte, terwijl je wel een oplossing moet hebben voor het ophangen van de jassen en het opbergen van de schoenen. Benut de ruimte onder de kast, door het maken van een garderobekast. In onderstaand voorbeeld is een hele mooie en praktische uitschuifbare garderobekast gemaakt. Het bestaat uit drie uitschuifbare kasten. De grootste kast wordt gebruikt om jassen op te hangen, terwijl de twee andere kasten als schoenenkast worden gebruikt. Daarnaast zijn er ook grote Muuto Dots haken aan de kastdeuren gemonteerd. Deze worden gebruikt als deurknoppen, maar je kunt er ook accessoires aan hangen. Geniaal gevonden!

trapkast uitschuifbare garderobekast

2. Washok

Veel mensen zijn genoodzaakt om de wasmachine in de badkamer of de keuken te plaatsen. Het meest ideale is natuurlijk een aparte washok. Dit hoeft echter niet altijd een aparte kamer te zijn, je kunt ook een washok maken onder de trap. Hieronder zie je een heel mooi voorbeeld. In een klein Scandinavisch appartement van slechts 34m2 hebben ze een trap gebouwd in de woonkamer, die toegang biedt tot de loft slaapkamer. Onder deze trap is een mooie trapkast gemaakt die als washok wordt gebruikt. De deur van de trapkast, die lijkt op meerdere ladekasten, is ook een heel leuk idee. Klik hier om een kijkje te nemen in het appartement.

Trapkast washok

3. Boekenkast

Als je aan een trapkast denkt, denk je vaak aan een hok, die je bijvoorbeeld als voorraadkast of bezemkast gebruikt. Je denkt niet zo vaak aan een normale boekenkast. De interieurarchitecten van Braziliaanse architectenbureau AR Arquitetos laten zien dat het juist heel leuk en mooi kan zijn om een boekenkast onder de trap te maken. Onder een strakke moderne zwarte open trap, hebben ze een hele fraaie boekenkast gemaakt, bestaande uit zowel dichte vakken als open vakken. Meer zien van dit appartement? Klik hier!

Trapkast boekenkast

4. Underlayment trapkast in kinderkamer

In een super mooi en inspirerend project van La Fabrika Studio, hebben we deze kinderkamer gevonden. Wat erg bijzonder is van deze kinderkamer, is dat er een trap aanwezig is. Een hele stoere underlayment trap mét trapkast. Net als de uitschuifbare garderobekast, zijn de Muuto Dots haken gebruikt als deurknoppen. Hier wordt de trapkast gebruikt als kledingkast. Love it! Klik hier om een kijkje te nemen in de kinderkamer.

Trapkast underlayment kinderkamer

5. Keuken

Ook dit idee verwacht je eigenlijk nooit van een trapkast. Italiaanse interieur- & architectenbureau Studio DiDeA heeft een modern appartement van 66m2 ontworpen. Een minimalistische mat zwarte trap verbindt de twee woonlagen. Onder de trap is de mini keuken ingericht, met een klein fornuis, een gootsteen en op maat gemaakte strakke zwarte keukenkasten. Klik hier om meer foto’s te zien!

Trapkast keuken

6. Vakkenkast bij de trapmuur

Een trappenkast hoeft niet altijd onder de trap te zijn. Je kunt ook een kast maken boven de trap maken, tegen de muur. Vaak zie je foto’s en lijsten aan de muur boven de trap, maar als je er de ruimte voor hebt, zou je daar dus ook een trapkast kunnen maken. Hieronder zie je een mooi voorbeeld van een grote op maat gemaakte vakkenkast bij de trapmuur. Dat ziet er toch geweldig uit? Hier vind je meer foto’s van deze inspirerende binnenkijker.

vakkenkast muur bij trap

7. Servieskast

Heb je een trap in of bij de keuken? Dan kan zou het handig zijn als je de ruimte onder de trap heel goed kunnen benutten door er een servieskast of een voorraadkast te maken. Nikoline Dyrup Carlsen en Svend Jacob Pedersen uit Kopenhagen besloten voor een servieskast te gaan. Een stoere servieskast met open vakken bij de gezellige eettafel. In de rest van het appartement vind je nóg meer van dit soort leuke ideeën. Klik hier om een kijkje te nemen.

Trapkast servieskast

8. Open trap dichtmaken

Sommige mensen vinden een open trap mooi in de woonkamer of keuken. Het geeft de kamer een ruimtelijk gevoel. Wil je liever een dichte kast, dan zou je de de trap dichtmaken met een kastombouw. Depot Rotterdam heeft een prachtige op maat gemaakte kast ontworpen rondom de trap tussen de woonkamer en keuken. Het zijn twee kasten die helemaal tot het plafond lopen. Prachtig! Klik hier om de hele woning te bekijken.

open trap dichtmaken trapkast ombouw

9. Compacte trapkast

Je kunt onder elke trap een kast maken, ongeacht hoe groot de trap is. In een super klein studio appartement van 18m2 is onderstaande oplossing gerealiseerd. De kleine vide slaapkamer is bereikbaar middels een smalle trap. En onder deze trap is een compacte trapkast gebouwd, die heel veel extra opbergruimte creëert in dit kleine appartement. Klik hier voor de hele binnenkijker!

Compacte trapkast

10. Voorraadkast

De voorraadkast is het meest populair als trapkast. Vooral voor gezinnen is een voorraadkast een ideale oplossing. Zorg ervoor dat je het praktisch inricht met wandplanken of stellingkasten. Op die manier houd je vaak ook ruimte over voor het opbergen van bijvoorbeeld de stofzuiger, de bezem en andere schoonmaakmiddelen.

trapkast voorraadkast

11. IKEA

Over de inrichting van een voorraadkast gesproken, IKEA heeft daar de perfecte producten voor. En dat laten ze hier zien. Ze hebben een open trapkast ingericht met het handige ALGOT systeem. De grenen opbergkisten, wijnrekken en afvalbakken maken het geheel geordend en netjes.

ikea voorraadkast onder trap

12. Ladenkast

Ladenkasten zijn altijd handig, in de woonkamer, in de slaapkamer, in de badkamer, en dus ook in de hal. Wil je de ruimte optimaal benutten met een ladenkast? Laat er één op maat maken. Het kan er super strak en mooi uitzien. Onderstaand voorbeeld is daar het perfecte voorbeeld van.

trapkast ladenkast

13. Voor de katten

Voor één van hun projecten, hebben de ontwerpers van CAB-architecten deze trapkast gemaakt. Een moderne strakke trapkast, die ze gebruiken voor het opbergen van keukenapparatuur, voorraadkast én kattenbak voor de twee katten van de eigenaren. Het ziet er geweldig uit!

trapkast kattenbak

14. Speelgoed opbergen

Heb je kleine kinderen in huis? Dan heb je ook te maken met speelgoed, heel veel speelgoed. En al dat speelgoed moet je natuurlijk wel op een praktische en leuke manier op kunnen bergen. Daar zijn genoeg leuke ideeën voor, waarvan de trapkast een heel leuk voorbeeld van is. Je hoeft er natuurlijk niet je hele trapkast voor gebruiken. Misschien heb je wel genoeg aan een gedeelte van de kast.

trapkast speelgoed opbergen

15. Schoenenkast in traptreden

Een schoenenkast kan je onder de trap maken, maar je kunt het ook verwerken in de traptreden. Voor een woning in Londen heeft Lipton Plant Architects onderstaand ontwerp gemaakt. Ook hier geldt dat je niet alle traptreden hoeft te gebruiken. Wellicht heb je voldoende aan de eerste drie traptreden. Het idee vinden we in ieder geval helemaal te gek.

trapkast schoenenkast traptreden

16. Wijnkast

Houd je van wijn? Dan heb je vast ook een aantal flessen wijn in huis. Maar als je een echte liefhebber bent, dan is een eenvoudige wijnrek niet voldoende. Voor een grote wijncollectie heb je toch echt een wijnkast nodig. Deze kan je in bijvoorbeeld in in de kelder inrichten, maar je kunt ook de trapkast inrichten als wijnkast!

Trapkast wijnkast

17. Speelhoek

Heb je een ruimte in de woonkamer voor het inrichten van een aparte speelhoek voor de kinderen? Een speelhoek kan je ook onder de trap inrichten. CplusC Architectural Workshop heeft onderstaande oplossing gemaakt voor één van hun klanten. Onderaan zijn ladekasten verwerkt, waar speelgoed opgeborgen kan worden.

Trapkast speelhoek

18. Opvullen

Heb je niet zoveel budget voor een op maat gemaakte trapkast? Dan kan je de ruimte onder de trap ook opvullen met kant en klare meubels. Hieronder zie je een mooi voorbeeld, waar een normale schoenenkast onder de trap is geplaatst. De overige ruimte boven de kast is opgevuld met handige haken.

Trapkast opvullen

19. Loungehoek

Dit leuke idee vonden we bij Domino, waar de trapkast ingericht is als een loungehoek. Naast boekenkasten en ladekasten, is er een een grote nis gecreëerd, waar je lekker kunt loungen. De maatwerk kussens zorgen ervoor dat je er comfortabel kunt liggen en zitten.

trapkast loungehoek

20. Werkplek

IKEA heeft laten zien dat je de ruimte onder de trap heel leuk en praktisch kunt inrichten als voorraadkast. De Zweedse woongigant laat ook zien dat je er een fijne werkplek van kunt maken. Ook hier hebben ze het Algot systeem voor gebruikt. Lees er hier alles over.

Trapkast werkplek

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply