Keuken ontwerpen

Glazen achterwand keuken


Bij aanschaf van een keuken is de achterwand niet het eerste waar je aan denkt. Tóch is de achterwand een belangrijk onderdeel van je keuken. Het zorgt ervoor dat de muur niet vies wordt tijdens het koken. Daarom is het belangrijk dat de achterwand van je keuken makkelijk te reinigen is. Tegenwoordig gaan veel mensen voor een glazen achterwand. Een glazen achterwand in de keuken heeft een aantal voordelen ten opzichte van bijvoorbeeld tegels of stucwerk. En het ziet er ook nog eens erg mooi uit.

Glazen achterwand keuken

Glazen achterwand keuken voordelen

Naast het voordeel dat een glazen achterwand makkelijk te reinigen is, heeft het nog meer voordelen. Doordat glas licht reflecteert maak je met een glazen achterwand de keuken bijvoorbeeld visueel groter. Handig als je een kleine keuken hebt. Je hebt bovendien veel keuzes in kleuren en modellen. Er is dus altijd een glazen achterwand die past bij jouw keuken.

Glazen achterwand achter een gaskookplaat

Let er wel op dat je niet alle soorten glas als achterwand kan gebruiken achter een gaskookplaat. Dit heeft met de hitte te maken. De enige glassoort die achter het kookgedeelte gebruikt kan worden is een glazen achterwand van gehard glas. Gehard glas is namelijk gemaakt op speciale manier waardoor het hittebestendig is. Let op! Sommige keukenleveranciers beweren dat alle soorten glas gebruikt kunnen worden. Dat is dus onzin!

Glazen achterwand keuken prijs

Een glazen achterwand voor je keuken is heel erg mooi en biedt vele voordelen, maar het is niet goedkoop. Dit heeft te maken met de glasplaat, de coating, het polijsten, uitslijpen van eventuele uitsparingen en het plaatsen van de glazen achterwand in je keuken. Maar als het eenmaal geplaatst is, zul je er zó blij mee zijn!

Glazen achterwand keuken

Glazen achterwand keuken

Glazen achterwand keuken

Glazen achterwand keuken

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply