Search and Hit Enter

Vernieuw je keuken met nieuwe keukenfrontjes

Ben je toe aan een nieuwe keuken, maar wil je niet de hele keuken vervangen? Overweeg dan nieuwe keukenfrontjes! In dit artikel lees je alles wat je moet weten over het vervangen van keukenfrontjes. En we laten ook een aantal inspirerende voorbeelden zien. Kijk dus snel verder om erachter te komen of nieuwe keukenfronten dé manier is voor jou om nieuw leven te blazen in je oude keuken!

Ben je toe aan een nieuwe keuken, maar zie je op tegen de kosten en de rompslomp van een complete renovatie? Of heb je een mooie keuken waar je eigenlijk best tevreden over bent, maar die wel een beetje gedateerd oogt? Dan is er goed nieuws: je kunt je keuken een geheel nieuwe look geven zonder dat je de hele boel hoeft te slopen en opnieuw op te bouwen. Het geheim? Nieuwe keukenfrontjes!

Met nieuwe frontjes kun je je keuken een complete metamorfose geven, zonder dat je de hele keuken hoeft te vervangen. Nieuwe keukenfrontjes zijn erg populair voor IKEA keukens, maar je kunt natuurlijk alle keukens op deze manier een makeover geven. In dit artikel lees je alles wat je moet weten over het vervangen van keukenfrontjes. Van materialen en stijlen tot meten en bestellen, en van het vervangen van de frontjes tot inspirerende voorbeelden en tips. Dus waar wacht je nog op? Laten we samen ontdekken hoe je je keuken een nieuwe look kunt geven met nieuwe keukenfrontjes!

De keuken van Kelin is niet meer te herkennen, nadat ze de keukenfrontjes van haar oude IKEA keuken had vervangen met nieuwe deurtjes! | Bron: Hydrangeatreehouse.com
De keuken van Kelin is niet meer te herkennen, nadat ze de keukenfrontjes van haar oude IKEA keuken had vervangen met nieuwe deurtjes! | Bron: Hydrangeatreehouse.com

Waarom nieuwe keukenfrontjes?

Als je op zoek bent naar een snelle en betaalbare manier om je keuken een nieuwe look te geven, dan is het vervangen van de keukenfrontjes misschien wel de perfecte oplossing voor jou. Of je nu verouderde frontjes wilt vervangen, je keuken een compleet nieuwe uitstraling wilt geven of je huis gaat verkopen, het vervangen van de keukenfrontjes biedt vele voordelen.

Redenen om te kiezen voor nieuwe keukenfrontjes

Redenen om te kiezen voor nieuwe keukenfrontjes:

 • Versleten of beschadigde frontjes: Als de keukenfrontjes beschadigd of versleten zijn, kan het vervangen van de frontjes een goede optie zijn. Dit kan bijvoorbeeld nodig zijn als de frontjes gebarsten zijn, de folie van de frontjes loslaat, of de frontjes zijn verkleurd door zonlicht.
 • Andere kleur keuken: Als je een andere kleur of stijl keuken wilt, maar je huidige keuken nog in goede staat verkeert, dan is het vervangen van de keukenfrontjes een betaalbare manier om een frisse look te creëren. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een modernere kleur of stijl, of juist voor een meer klassieke uitstraling.
 • Verkoop van de woning: Als je van plan bent om je huis te verkopen, kan het vervangen van de keukenfrontjes een slimme investering zijn. Een frisse, moderne keuken kan namelijk de verkoopwaarde van je woning verhogen.
Emily besloot haar keuken te renoveren, omdat ze een nieuwe keukenstijl wilt. In plaats van een volledige verbouwing koos ze ervoor om alleen nieuwe keukenfrontjes te nemen. De indeling is hetzelfde gebleven, en ook de interne kasten zijn onveranderd. Het enige wat ze heeft gedaan is het vervangen van de keukenfrontjes.
Emily besloot haar keuken te renoveren, omdat ze een nieuwe keukenstijl wilt. In plaats van een volledige verbouwing koos ze ervoor om alleen nieuwe keukenfrontjes te nemen. De indeling is hetzelfde gebleven, en ook de interne kasten zijn onveranderd. Het enige wat ze heeft gedaan is het vervangen van de keukenfrontjes.

Voordelen van het vervangen van keukenfrontjes

 • Kostenbesparend: Het vervangen van de keukenfrontjes is over het algemeen veel goedkoper dan het volledig vervangen van de keuken. Je bespaart dus flink op de kosten, terwijl je toch een geheel nieuwe uitstraling aan je keuken geeft.
 • Snelle make-over: Het vervangen van keukenfrontjes is een relatief snelle en eenvoudige manier om je keuken een nieuwe look te geven. Het is veel minder ingrijpend dan een volledige keukenrenovatie en kan vaak binnen een dag worden voltooid.
 • Geen sloopwerk nodig: Bij het vervangen van keukenfrontjes hoef je geen sloopwerk te verrichten, wat betekent dat je geen puin hoeft af te voeren. Dit maakt het proces veel gemakkelijker en sneller dan bij een volledige renovatie.

Kortom, het vervangen van keukenfrontjes is een betaalbare, snelle en gemakkelijke manier om je keuken een nieuwe look te geven, zonder dat je de hele keuken hoeft te renoveren. Of je nu je keuken wilt upgraden voor jezelf, of voorbereidingen treft om je huis te verkopen, nieuwe keukenfrontjes zijn een slimme keuze.

Deze keuken ziet er als nieuw uit met de nieuwe moderne zwarte keukenfrontjes via Omni deurtjes | Bron: Omni-deurtjes.nl
Deze keuken ziet er als nieuw uit met de nieuwe moderne zwarte keukenfrontjes via Omni deurtjes | Bron: Omni-deurtjes.nl

Waar moet je je rekening mee houden?

Het vervangen van je keukenfrontjes kan een opwindende en verfrissende manier zijn om je keuken een nieuwe uitstraling te geven zonder de kosten en moeite van een volledige renovatie. Het kiezen van nieuwe keukenfrontjes kan echter een uitdaging zijn, want er zijn veel factoren om rekening mee te houden. Van de afmetingen en stijl tot het materiaal en de hardware, elk detail is belangrijk om ervoor te zorgen dat je de perfecte keukenfrontjes kiest. In deze sectie zullen we dieper ingaan op waar je rekening mee moet houden bij het vervangen van je keukenfrontjes.

 1. Afmetingen: Meet de afmetingen van je huidige keukenfrontjes zorgvuldig op voordat je nieuwe frontjes koopt. Dit is belangrijk om ervoor te zorgen dat de nieuwe frontjes goed passen. Houd er ook rekening mee dat de dikte van de nieuwe frontjes kan verschillen van de oude, dus controleer de specificaties van de nieuwe frontjes voordat je ze koopt.
 2. Stijl: Denk na over welke stijl je wilt voor je nieuwe keukenfrontjes. Wil je een moderne uitstraling of juist iets klassieks? Er zijn veel verschillende stijlen beschikbaar, dus neem de tijd om de opties te bekijken en een beslissing te nemen die past bij je smaak en stijl.
 3. Materiaal: Overweeg welk materiaal het beste past bij je behoeften en budget. Keukenfrontjes zijn verkrijgbaar in veel verschillende materialen, waaronder hout, kunststof, laminaat, glas en metaal. Houd er rekening mee dat verschillende materialen verschillende voordelen en nadelen hebben, zoals duurzaamheid, onderhoud en prijs.
 4. Kleur: Kies een kleur die past bij je stijl en de rest van je keuken. Overweeg ook om monsters van de frontjes mee naar huis te nemen om te kijken hoe ze eruit zien bij verschillend licht en bij de rest van je keukeninrichting.
 5. Hardware: Kijk naar het soort hardware dat je wilt gebruiken, zoals handgrepen, scharnieren en deurgrepen. Houd er rekening mee dat het wijzigen van hardware een groot verschil kan maken in de uitstraling van je keuken.
 6. Installatie: Overweeg of je zelf de installatie kunt doen of dat je een professional wilt inhuren. Zelf installeren kan kosten besparen, maar het is belangrijk om ervoor te zorgen dat je de juiste vaardigheden en gereedschappen hebt. Het inhuren van een professional kan een hogere kostenpost zijn, maar het zorgt er wel voor dat het werk goed en snel wordt gedaan.
 7. Onderhoud: Houd er rekening mee dat verschillende materialen verschillende mate van onderhoud vereisen. Sommige materialen zijn bijvoorbeeld gevoeliger voor vlekken of krassen dan andere. Kijk naar het onderhoud dat nodig is voor het materiaal dat je kiest en besluit of dit past bij je levensstijl en bereidheid om tijd en geld te besteden aan onderhoud.

Het vervangen van keukenfrontjes kan een leuke en inspirerende manier zijn om je keuken een nieuwe look te geven, maar het is belangrijk om zorgvuldig te overwegen welke opties het beste bij je passen. Door rekening te houden met deze factoren, kun je ervoor zorgen dat je de beste keuze maakt voor jouw keuken.

De nieuwe donkerblauwe keukenfrontjes via Omni deurtjes zien er geweldig uit! | Bron: Omni-deurtjes.nl
De nieuwe donkerblauwe keukenfrontjes via Omni deurtjes zien er geweldig uit! | Bron: Omni-deurtjes.nl

Stijlen van keukenfrontjes:

 • Landelijk: Landelijke keukenfrontjes zijn vaak gemaakt van massief hout en hebben een warme en natuurlijke uitstraling. Ze hebben vaak opvallende details zoals groeven en panelen. Landelijke keukenfrontjes zijn populair in traditionele keukens.
 • Modern: Moderne keukenfrontjes zijn strak en minimalistisch van ontwerp. Ze hebben vaak een hoogglans afwerking en zijn verkrijgbaar in neutrale kleuren zoals wit, zwart en grijs. Moderne keukenfrontjes zijn populair in eigentijdse keukens.
 • Klassiek: Klassieke keukenfrontjes hebben vaak een sierlijk ontwerp en zijn gemaakt van massief hout. Ze hebben vaak opvallende details zoals panelen en groeven. Klassieke keukenfrontjes zijn populair in traditionele keukens.
 • Scandinavisch: Scandinavische keukenfrontjes zijn minimalistisch van ontwerp en hebben vaak een matte afwerking. Ze zijn verkrijgbaar in lichte kleuren zoals wit en lichtgrijs. Scandinavische keukenfrontjes zijn populair in moderne keukens met een Scandinavische uitstraling.
 • Industrieel: Industriële keukenfrontjes hebben vaak een stoere, robuuste uitstraling, met bijvoorbeeld metalen grepen en ruwe afwerkingen. De deurtjes kunnen strak zwart zijn, maar je kunt ook denken aan betonlook frontjes.
Nieuwe betonlook keukenfrontjes van Intereno | Bron: Intereno.nl
Nieuwe betonlook keukenfrontjes van Intereno | Bron: Intereno.nl

Kosten van nieuwe keukenfrontjes

De kosten voor het vervangen van je keukenfrontjes kunnen variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals het materiaal dat je kiest, de grootte van je keuken en of je het werk zelf doet of een professional inhuurt.

Hoewel het moeilijk is om een exacte richtprijs te geven omdat de kosten afhankelijk zijn van verschillende factoren, kunnen we wel een ruwe schatting geven.

Over het algemeen kun je verwachten dat de kosten voor het vervangen van keukenfrontjes tussen de €1000 en €5000 liggen. Dit is afhankelijk van de grootte van je keuken, het materiaal dat je kiest, en of je het werk zelf doet of een professional inhuurt.

Voor eenvoudige keukenfrontjes van kunststof of laminaat kan de prijs per stuk beginnen bij ongeveer €20 tot €50. Voor keukenfrontjes van massief hout of metaal kun je verwachten dat de prijs per stuk hoger ligt, beginnend bij ongeveer €100 tot €200.

Het is belangrijk om te onthouden dat deze prijzen alleen betrekking hebben op de kosten van de frontjes zelf en dat er extra kosten kunnen zijn, zoals de kosten voor hardware en de installatie. Het is daarom belangrijk om een realistisch budget te bepalen en alle bijkomende kosten in overweging te nemen voordat je begint met het vervangen van je keukenfrontjes.

Ook ontwerper Sarah Sherman Samuel besloot haar IKEA keuken te renoveren met nieuwe keukenfrontjes via SemiHandmade.
Ook ontwerper Sarah Sherman Samuel besloot haar IKEA keuken te renoveren met nieuwe keukenfrontjes via SemiHandmade.

Bekijk ook:
Keuken wrappen: De Ultieme Gids voor het transformeren van je keuken
20x Keuken achterwand tegels

No Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *