Search and Hit Enter

Vier tips om je tuin te onderhouden 

In de zomer is er niets zaliger dan lang tafelen en genieten van de zomerse temperaturen in je eigen tuin. Hoe beter je tuin ingericht is, hoe meer je dat ongetwijfeld zal doen. Heb je een grote tuin en weet je soms niet waar te beginnen om hem wat vorm te geven of om hem te onderhouden? Lees verder als je wat inspiratie en nuttige tips kunt gebruiken. 

Wilde bloemen

Wie een grote tuin heeft, zal het weten: het gazon maaien is een hels karwei. Om jezelf wat werk te besparen, is het een goed idee om je tuin op te delen in zones. Dan hoef je niet om de twee weken alles van begin tot het einde af te maaien. Je kan bijvoorbeeld op bepaalde stukken een mix van wilde bloemen planten. Daar heb je weinig tot geen onderhoud aan, maar het zorgt wel voor een erg idyllisch effect. Zeker als je tussen de wilde bloemen door mooie wandelpaadjes aanlegt. 

Beplanting  

In een grote tuin is het ook leuk om te experimenteren met planten en bomen. Het zorgt voor wat kleur en reliëf. Wat dacht je van een rozenstruik, hortensia’s en seringen? Zo kan je de hele zomer lang genieten van een kleurrijk bloementapijt. Toch moet je ervoor zorgen dat je regelmatig snoeit, want anders geven die struiken al snel een onverzorgde indruk. Een handige snoeischaar is in dat geval wel een must. Met een degelijk exemplaar is het een plezier om je struiken bij te snoeien. 

tuin onderhoud gereedschap klein

Tuinafval verwerken

Een grote tuin met veel bomen en struiken brengt helaas wel wat tuinafval met zich mee. Een hakselaar is een handig hulpmiddel om het harder tuinafval zoals takken te versnipperen tot zacht materiaal. Zo kan je het gemakkelijk bij de compost gooien of naar het containerpark brengen. Een erg goede investering voor wie een grote tuin heeft. 

Tuinmeubels 

Een perfect onderhouden tuin is pas compleet als er ook goede tuinmeubels staan. Een grote tuin geeft je de luxe om meerdere gezellige hoekjes te maken. Zo kan je dichtbij huis een grote eettafel voorzien, maar wat verderop in de tuin een gezellige lounge en wie weet ook een overdekt terras. Dan kan je ook in regenweer genieten van je prachtige tuin. Wie het écht wil afmaken, kan ook nog wat kleurrijke tuin decoratie voorzien. Denk aan gezellige lampjes, warme fleece dekentjes en mooie kussentjes. Ziezo, geniet ervan! 

tuinmeubels onderhouden kleine stadstuin

Bekijk ook:
35x Tuin ideeen
Natuurlijke tuin
Kunstgras of echt gras?

No Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *