Search and Hit Enter

10x Aankooptips voor een kleine slaapkamer

Een kleine slaapkamer inrichten is voor velen een uitdaging. Hoe zorg je ervoor dat je de ruimte optimaal benut, zonder dat het ten koste gaat van hoe het eruit ziet en hoe het aanvoelt. De indeling speelt hierbij natuurlijk een belangrijke rol, maar wat natuurlijk ook mega belangrijk is, zijn de meubels en accessoires die je voor de inrichting gebruikt. Heb jij geen idee waar je naar op zoek moet gaan voor de inrichting van jouw kleine slaapkamer? Geen nood, wij hebben tien aankooptips voor je op een rijtje gezet die je direct kunt kopen!

kleine slaapkamer aankooptips

De meeste mensen willen natuurlijk een groot kingsize bed, maar voor een kleine slaapkamer is het vaak een beter idee om voor een iets kleiner formaat te gaan. Hoewel het bed dé hoofdrol speelt, zijn er ook veel meer andere meubels en accessoires die je slaapkamer kunnen maken of breken. De kledingkast en het nachtkastje zijn daar twee mooie voorbeelden van. Bij het inrichten van een kleine ruimte is het belangrijk om de balans te vinden tussen style & esthetiek en het praktische aspect. Het moet natuurlijk in je kleine slaapkamer passen, op een manier dat het belemmert – en het moet er natuurlijk ook een beetje leuk (lees: heel leuk) uitzien.

We weten echter dat niet niet makkelijk is om die perfecte meubels en accessoires te vinden voor je slaapkamer. Laat staan dat je ook nog eens rekening moet houden met de beperkte ruimte. Daarom hebben wij tien aankooptips voor je gevonden, die altijd een goed idee zijn in een kleine slaapkamer.

1. Bed met opbergruimte van VidaXL

Het bed neemt veruit de meeste oppervlakte in in een kleine slaapkamer. Naast dat het niet té groot moet zijn, is de beste tip die je kunt krijgen om op zoek te gaan naar een bed met opbergruimte. Op die manier creëer je namelijk extra opbergruimte – ruimte die je wellicht ergens anders kunt besparen. Onderstaand bed van VidaXL kenmerkt zich met een super mooi kunstleren, hydraulische bedframe. Het is verkrijgbaar in verschillende formaten: 90×200 cm, 120×200 cm, 140×200 cm, 160x200cm en 180×200 cm. De opbergvak onder het matras biedt enorm veel opbergruimte voor bijvoorbeeld dekbedovertrekken, hoeslakens en extra kussens. Het is echter aan jou om te beslissen waar je het voor gebruikt. Hier verkrijgbaar.

kleine slaapkamer bed met opbergruimte

2. Zwevend nachtkastje Adam

Hoe groot of klein je slaapkamer ook is, het is niet compleet zonder een fatsoenlijk nachtkastje. Het liefst heeft het een opbergvak of een lade, waar je kleine spullen in kunt opbergen, maar ook enkel een wandplankje is super handig om er bijvoorbeeld een glas water of leesbril op te kunnen plaatsen. Adam van Vestbjerg is een super leuk zwevend nachtkastje die je aan de muur kunt monteren. Doordat er geen poten aanwezig zijn, geeft het de illusie van ruimte. Naast een open vak, heeft dit compacte nachtkastje ook een handige lade waar je spullen in kunt opbergen. Hier verkrijgbaar.

kleine slaapkamer zwevend nachtkastje

3. Schilderijplank van Woood

Een van de grooste misverstanden bij het inrichten van een kleine slaapkamer, is dat het niet mooi kan zijn. Niets is minder waar, zelfs de meest kleine slaapkamers kunnen er super leuk en mooi uitzien. Decoratie speelt hierbij natuurlijk ook een rol, en om ruimte te besparen is kunst aan de muur een heel goed idee. Een schilderij of een lijst kan je aan een haakje aan de muur ophangen, maar je kunt ook een schilderijplank ophangen, waar je meerdere lijsten op kunt zetten. Het grote voordeel is dat je slechts twee gaten hoeft te boren. Hier verkrijgbaar.

kleine slaapkamer schilderijplank

4. Grote kledingkast met schuifdeuren

Een van de meest gemaakte fouten bij het inrichting van een kleine slaapkamer is dat je teveel kleine meubels gebruikt, omdat je bang bent dat het teveel ruimte in beslag neemt. In tegenstelling tot een groot bed, is het juist een goed idee om een grote kledingkast te kopen. Het neemt weliswaar iets meer ruimte in beslag, maar biedt wel veel meer opbergruimte. En juist omdat het groter is, ziet het er visueel ruimtelijker uit. Deze grote kledingkast biedt mega veel opberguimte voor kleding, accessoires en meer. Wat handig is, is dat het schuifdeuren heeft, wat ideaal is voor een kleine slaapkamer, omdat je geen rekening hoeft te houden met ruimte voor het openen van de deuren van de kledingkast. Hier verkrijgbaar.

kleine slaapkamer grote kledingkast schuifdeuren

5. Lichte gordijnen

Gordijnen mogen niet ontbreken in de slaapkamer. Niet alleen vanwege privacy, maar vooral om zonlicht te blokkeren. Hoewel het belangrijk is dat je gordijnen neemt die ervoor zorgen dat de ochtendzon je niet wakker maken, is het aan te raden om te kiezen voor niet te zware en donkere gordijnen in een kleine slaapkamer. Deze mooie lichte gordijnen van VidaXL zijn daarom perfect! Hier verkrijgbaar. Plissegordijnen of rolgordijnen zijn ook een goed idee.

kleine slaapkamer gordijnen

6. Houten kapstok

Kledingstukken berg je natuurlijk op in je grote kledingkast in de slaapkamer, maar je hebt altijd kledingstukken en/of accessoires die je liever ergens buiten je kledingkast ophangt. In plaats van een kledingrek, die loopruimte in beslag neemt, is een kapstok die je aan de muur kunt monteren een veel beter idee. Het neemt vrijwel geen ruimte in beslag, terwijl het erg praktisch is. Hier verkrijgbaar.

kleine slaapkamer houten kapstok

8. Grote spiegel

De meeste mensen hebben een spiegel in de hal of in de badkamer, maar ook in de slaapkamer is het een goed idee om een spiegel te hebben – vooral als je daar een kledingkast hebt staan. En in een kleine slaapkamer kan de spiegel ervoor zorgen dat het ruimtelijk aanvoelt. Hoe groter de spiegel, hoe groter dit effect zal zijn. Kies bijvoorkeur een wandspiegel die je strak aan de muur kunt ophangen. Deze spiegel van Ferm Living is niet alleen groot, het ziet er ook nog eens super mooi en stijlvol uit. Hier verkrijgbaar.

kleine slaapkamer grote spiegel

9. Wandlamp

Een nachtlampje is een musthave in elke slaapkamer, vooral tijdens het moment voordat je gaat slapen. Gedurende de dag gebruik je de basisverlichting – je zet bijvoorbeeld de spotjes, de plafondlamp of hanglamp aan. Maar in de avond is sfeerverlichting veel sfeervoller, en creëer je daarmee de perfecte sfeer voor het slapen gaan. Een nachtlamp is bovendien handig voor als je bijvoorbeeld nog een boek gaat lezen in bed. Je kunt het op je nachtkastje plaatsen, maar wat nog een veel beter idee is, is een wandlamp. Deze leuke gouden itís about RoMi Valencia wandlamp is hier verkrijgbaar.

kleine slaapkamer wandlamp

10. Vloerkleed

Met een vloerkleed naast of voor je bed in de slaapkamer zorg je ervoor dat je altijd op een zachte ondergrond uit bed kunt stappen. Een musthave in een grote slaapkamer, maar zéker ook in een kleine slaapkamer. Vloerkleden zijn verkrijgbaar in heel veel verschillende soorten, kleuren, materialen en formaten. Dit mooie vloerkleed van Ferm Living is hier verkrijgbaar.

kleine slaapkamer vloerkleed

Bekijk ook:
127x Slaapkamer inspiratie

No Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *