Interieur

10x Kabels wegwerken


kabels wegwerken

In elk huis heb je te maken met kabels. Lelijke kabels die je wilt wegwerken omdat je ze niet in het zicht wilt hebben. Dit kunnen kabels zijn van de televisie, van de modem en de router, van de mediabox, van lampen, noem maar op. Irriteer jij ook zo erg aan die lelijke kabels in huis? Wij hebben tien leuke ideeën voor je op een rijtje gezet voor het wegwerken van kabels in huis!

1. Kabelbinders

Een enkele kabel is vaak niet zo erg, maar meestal heb je te maken met meerdere kabels die kris kras door elkaar lopen, waardoor het echt een zooitje wordt. Daarom zijn kabelbinders in het leven geroepen. Daarmee kan je meerdere kabels netjes bij elkaar houden. Dit kunnen tyraps zijn, klittebanden, een cable eater, een kabelgoot, noem maar op.

Kabels wegwerken met kabelbinders

2. Draadrek

Draakrekken en gaaspanelen vind je vaak aan de muur, waar je leuke spullen aan kunt hangen en decoratief kan gebruiken. Maar je kunt een draadrek ook gebruiken om de kabels netjes weg te werken. Monteer het bijvoorbeeld achter de TV meubel of achter je bureau. Met eenvoudige tyraps kan je alle lelijke objecten op een nette manier vastmaken aan de draadrek. Verlengsnoeren, de modem, de router, noem maar op. Je kunt ook zakjes gebruiken, om dat kabels netjes opgerold weg te werken, zoals op de onderstaande afbeelding is te zien.

kabels wegwerken draadrek

3. TV kabels wegwerken achter de muur

Vroeger waren de TV kabels niet heel goed zichtbaar, vooral omdat we allemaal grote beeldbuizen hadden. De kabels warden allemaal verstopt achter de televisie. Tegenwoordig woorden de moderne platte televisies aan de muur opgehangen. Daarom zal de voedingskabel van de TV zichtbaar langs de muur naar beneden lopen, naar de stopcontact. Daarnaast heb je ook nog te maken met de kabel naar de mediabox. Je kunt hier natuurlijk een eenvoudige kabelgoot voor gebruiken, die je verticaal aan de muur plakt, maar het is veel mooier als je alle kabels achter wegwerkt. Hiervoor moet je wel twee gaten in de muur maken, waar je alle kabels doorheen kunt trekken. Klik hier voor een volledige handleiding.

tv kabels wegwerken in muur

4. In een mand

De modem en de router zijn niet de mooiste objecten in huis. Dat vondt ook Kelin van de blog Hydrangea Treehouse, die op het idee kwam om een leuke gevlochten met te gebruiken. Zowel de router, de modem als de bijbehorende kabels zijn netjes weggewerkt in een gevlochten mand met deksel. Er is een grote gat in de achterkant van de mand gemaakt, waar de kabels doorheen kunnen naar de stopcontact. Klik hier voor de handleiding.

Kabels wegwerken in mand

5. DIY laadstation

Telefoonladers vind je overal in huis. Naast je bed, in de woonkamer, boven het aanrecht in de keuken, noem maar op. fervente DIY’er Cami kwam op het idee om een DIY laadstation te maken in haar keuken. Ze heeft een laadstation van multiplex gemaakt, die plaats biedt voor een grote iPad en meerdere telefoons. De apparaten kan je bovenop plaatsten, terwijl de kabels en de laders netjes in het kastje is verwerkt. Super nice!

kabels wegwerken telefoonlader

6. Lade

Wat eigenlijk nog een veel beter idee is, is een normale lade. Dit kan een lade van een TV meubel zijn, van een boekenkast of in de keuken. De truc is om de kabel te trekken door een gat aan de achterkant van de lade. Op die manier kan je de kabel van de verlengsnoer, en natuurlijk alle kabels van de laders op een super nette manier wegwerken.

kabels wegwerken lade

7. Kabelbox

Er zijn tegenwoordig ook heel veel kant en klare kabelboxen verkrijgbaar. Dat zijn dozen/boxen, die speciaal gemaakt zijn voor het wegwerken van kabels in huis of op kantoor. Hieronder zie je bijvoorbeeld ROMMA, de kabelbox van IKEA, waar je niet alleen kabels mee kunt wegwerken, maar tegelijkertijd ook een telefoonoplader is. ROMMA Kan worden gecombineerd met de trioplaat NORDMÄRKE voor draadloos opladen.

kabels wegwerken ikea kabelbox

8. Hanging Cable Loft Cord Organizer

Bij je bureau heb je heel veel te maken met kabels, van de computer, de printer, de modem, noem maar op. Er zijn handige organizers verkrijgbaar, waarmee je de kabels op een hele nette manier kunt wegwerken. Hieronder zie je de ‘Hanging Cable Loft Cord Organizer’. Dat is een metalen rekje die je heel eenvoudig aan je bureau kunt hangen. Je kunt er een verlengsnoer in plaatsen, maar ook alle kabels netjes vastbinden.

kabels wegwerken bureau

9. Draadmand

Je kunt ook een eenvoudige draadmand gebruiken. Maak het vast aan de onderkant van je bureaublad, en plaats de verlengsnoer in de mand. De enige kabel die zichtbaar is, is de kabel van de verlengsnoer naar de vaste stopcontact.

kabels wegwerken onder bureau draadmand

10. Boeken

Een hele eenvoudige manier om kabels te verbergen is door er iets vóór te plaatsen. Boeken zijn daar heel erg geschikt voor, omdat het super flexibel is. Je kunt boeken naast elkaar plaatsen, maar ook een grote stapel maken, zodat alle kabels niet meer zichtbaar zijn. Heb je niet genoeg echte boeken? Wat dacht je van een cover die op boeken lijkt?

kabels wegwerken boeken

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply