Tuin

10x Tuinhuis met glazen schuifwand


Zou jij graag een tuinhuis met een glazen schuifwand willen hebben in jouw tuin? Leuk! Om je een idee te geven van wat er allemaal mogelijk is, hebben we de mooiste inspiratie voorbeelden voor je op een rijtje gezet van tuinhuizen met een glazen schuifwand. Laat je inspireren door de mooie foto’s, leuke ideeën en handige tips. Kijk snel verder!

tuinhuis glazen schuifwand

Een tuinhuis is eigenlijk een huisje in je tuin, die je als verlengde kunt gebruiken van het huis. Het fijne is dat je het op verschillende manieren kunt gebruiken. Veel mensen gebruiken het als een schuur of garage, met name om spullen op te bergen die je liever niet in huis kwijt kunt. Maar een tuinhuis kan je op de meest creatieve manieren inrichten, afhankelijk van je eigen wensen en behoeften. Denk bijvoorbeeld aan een thuisgym, waardoor je nooit meer een excuus hebt om te sporten. Je kunt er ook een mancave van maken – een echte mannenhok waar je met je vrienden of kunt chillen. En het afgelopen jaar zijn het aantal tuinhuizen in een rap tempo gestegen die als kantoor aan huis zijn ingericht. Waar je het tuinhuis ook voor gebruikt, met een glazen wand is er in ieder geval veel meer mogelijk. Wil jij ook een tuinhuis met een glazen schuifwand in jouw tuin? Laat je inspireren door onderstaande mooie inspiratie voorbeelden, leuke ideeën en handige tips!

1. Tweede woonkamer in de tuin

In de meeste tuinen vind je of een tuinhuis of een schuur, maar in deze grote tuin hebben ze voor beiden gekozen. Naast een schuur waar spullen zoals fietsen, tuinmeubelen en tuingereedschap opgeborgen kunnen worden, vind je er ook nog een luxe tuinhuis met glazen schuifwand van Foravida. Dankzij de glazen schuifwand kunnen de bewoners heel het jaar door van de tuin genieten, omdat je altijd beschut zit en beschermd bent tegen de koud en de wind. Zowel in de zomer als in de herfst en winter als het wat kouder is. Het geeft de tuin bovendien een luxere uitstraling.

tuinhuis glazen wand tweede woonkamer

2. Het geheime tuinhuis

The Secret Garden House, ontworpen is een zomerhuis, is geen doorsnee tuinhuis die in een tuin is geplaatst. Het is door Scapearchitecture echt als zomerhuis ontworpen, als onderdeel van het landschap eromheen en onderstreept de relatie tussen architectuur en buitenleven. In plaats van weer een witte stip op de kaart, is de woning geïntegreerd in de helling. Het omarmt de natuur in plaats van het te verdringen, en vestigt een nieuw soort symbiotische, duurzame relatie met zijn omgeving. De residentie is gelegen in Faragas, op het zuidwestelijke deel van het eiland Paros, gebouwd op een licht hellend perceel richting de zee. Een kleine olijfgaard in het zuidelijke deel en een cluster van pijnbomen in het oosten markeren de grenzen van het pand en bepalen de beschikbare ruimte voor het huis.

Het hoofdhuis ligt half onder water, lager in de helling, voor de buitenruimte. Het is ontworpen als een grotgebouw en profiteert van de bebouwde oppervlaktebonus die is toegestaan ​​​​door de Griekse nieuwe bouwcode. Het is toegankelijk via een doorgang die door de bestaande olijfgaard loopt en is verbonden met de buitenruimte en de vijver via een 2 meter brede getrapte ventilatieopening.

Brede glaspanelen schuiven in de muren en zorgen voor effectieve dwarsventilatie, terwijl de woning een open beschutte ruimte wordt met panoramisch uitzicht op de olijfgaard en de zee. De binnenruimtes van de residentie omvatten een open keuken, woonkamer, twee gastenkamers in jachtstijl, een hoofdslaapkamer met en-suite badkamer en alle benodigde voorzieningen. Patio’s bieden extra dwarsventilatie, waarvan er één fungeert als buitendouche van de hoofdbadkamer.

Het hybride karakter van het Secret Garden House, balancerend tussen landschap en architectuur, werd verder versterkt door een landschapsontwerp dat de uitbreiding van de architecturale synthese in het hele pand benadrukt. De groenblijvende planten werden meestal geselecteerd uit lokale florasoorten, met lage irrigatievereisten, en vertoonden het hele jaar door een continu veranderend kleurenpalet. De paden door het pand zijn gemaakt van aardachtige, poreuze materialen, die visueel in de grond verdwijnen en hun aanwezigheid zo discreet mogelijk houden.

Het behouden en gedeeltelijk herstellen van de natuurlijke helling om de architectuur erin op te nemen, werd een bevrijdend gebaar voor de woonervaring. Laag onder de bomen, in lijn met de helling, moedigt het huis een selectieve onthechting aan van de kosmopolitische razernij van het eiland, vooral tijdens de zomermaanden. Uiteindelijk is dat waar het Secret Garden House over gaat: een kleine privé-schuilplaats in een geheime tuin, waar de bewoners kunnen ontspannen en hun innerlijke zelf kunnen vinden, genietend van de pure essentie van het leven op de Cycladische eilanden.

luxe tuinhuis glazen schuifwand secret garden house

3. Compact tuinhuis

Dit compacte tuinhuis is een ontwerp van Green Retreats, dat achterin de tuin is geplaatst van een klant. Het heeft een formaat van 4×3 meter, en is ingericht als een chillruimte met een comfortabele bank en een boekenkast. Het tuinhuis is aan de buitenkant bekleed met houten wandbekleding, die de tuin een luxe en warme uitstraling geeft. Naast de glazen schuifwand, zorgt ook het dakraam voor een mooie lichtinval binnen in het tuinhuis.

tuinhuis met glazen schuifwand houten wandbekleding

4. Atelier

Bij officeinmygarden, een partij die gespecialiseerd is en hoogwaardige op maat gemaakte buitenruimtes vonden we dit leuke tuinhuis – een klein tuinhuisje bekleed met houten wandbekleding en een luxe glazen schuifwand. Het is ontworpen en gebouwd voor een kunstenaar die het tuinhuis ingericht heeft als een atelier. Hoe tof is het om je eigen luxe atelier in je eigen tuin te hebben!

tuinhuis glazen schuifwand atelier

5. Container slaapkamer in de tuin

Containerwoningen worden steeds populairder, die vaak worden gebruikt om echte woningen mee te bouwen. Maar naast echte containerwoningen, kan je containers ook gebruiken voor het creëren van een tuinhuis. Een standaard container is best groot, dus je zou er wel de ruimte voor moeten hebben. Maar als ruimte geen probleem is, dan heb je met een container wel een heel stoer tuinhuis in je tuin. Onderstaande tuinhuis met glazen schuifwand is ingericht als een extra slaapkamer. Handig voor als je niet genoeg slaapkamers hebt in huis.

container tuinhuis met glazen schuifwand

6. Kantoor in de tuin

We hadden het hierboven al over gehad, een eigen kantoor in de tuin. Ideaal voor ZZP’ers, maar ook als je geen ZZP’er bent is het heel fijn om een kantoor aan huis te hebben. In het afgelopen jaar, door de wereldwijde pandemie, hebben we dan ook het aantal kantoren in de tuin in een hoog tempo zien stijgen. Het Australië gevestigde Archiblox ontwerpt en maakt duurzame, geprefabriceerde modulaire residentiële en commerciële projecten. Deze eenvoudige, rechttoe rechtaan en moderne structuur kan worden gebruikt als een studio, kantoor, pension of zo ongeveer wat je zelf maar wilt. Modules kunnen worden gegroepeerd voor grotere ruimtes en zijn ontworpen om op subtiele wijze de geometrische opstelling in de natuur te weerspiegelen. Hieronder is het tuinhuis als een kantoor in de tuin ingericht. Nice!

tuinhuis met schuifwand kantoor

7. Thuisgym

Een ander fenoneem die het afgelopen jaar sterk in populariteit is toegenomen, de thuisgym. Doordat veel mensen niet naar de sportschool konden, zochten mensen massaal naar ander mogelijkheden om te kunnen blijven sporten en te bewegen. Sommigen gingen naar het park, anderen naar het bos, maar de meeste mensen gingen thuis aan de slag. Natuurlijk zijn er mogelijkheden om te sporten in de woonkamer of slaapkamer, maar zou het veel beter zijn om je eigen aparte thuisgym te hebben. Heb je binnen in huis geen aparte ruimte meer over? Wat dacht je van een gym in de tuin? Onderstaand tuinhuis met glazen schuifwand is ontworpen door Green Retreats. Nice!

tuinhuis glazen schuifwand thuisgym

8. Yoga studio

Houd je meer van Yoga, dan zou je een tuinhuis natuurlijk ook als yoga studio in kunnen richten. Het idee is in principe hetzelfde als een thuisgym, maar heb je zelfs minder spullen nodig voor de inrichting. Het enige wat je nodig hebt is een grote spiegel en een yogamat. En als je het fijn vindt om muziek erbij te hebben, dan zet je er ook een speaker in. Meer heb je niet nodig! Onderstaande kleine, maar super leuke yoga studio is ingericht met de zogenaamde Zen Pod.

tuinhuis glazen schuifwand yoga studio

9. Airbnb

Wil je een extra zakcentje bijverdienen met je tuinhuis? Dan zou je ook kunnen overwegen om je tuinhuis in gerichten als een soort vakantiehuisje die je te huur aanbiedt op websites zoals Airbnb. Onderstaande luxe tuinhuis heeft geen glazen schuifwand – in plaats daarvan is er gekozen voor glazen harmonica deuren. Het voordeel van harmonica deuren, is dat het volledig op kunt zetten.

tuinhuis harmonica deuren airbnb

10. Mancave

Is jouw grote woonwens om een mancave te hebben, waar je zonder door je gezin gestoord te worden met je vrienden kunt chillen? Wat dacht je van een mancave in de tuin? Onderstaande stoere mancave, ontworpen door Green Retreats is groot en luxe, en is voorzien van fijne glazen schuifwanden. De biljarttafel staat al klaar!

tuinhuis glazen schuifwand mancave

Bekijk ook:
Architect ontwerpt een tuinhuis werkplek!
Australische architect heeft dit thuiskantoor/tuinhuisje voor een schrijver ontworpen!
35x Tuin ideeen

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply