Search and Hit Enter

5 tips om je woonkamer lente-proof te maken

Je kent het wel; het zonnetje schijnt, de bloemetjes komen uit de grond en de lammetjes huppelen door de wei. De lente is begonnen! Niet alleen de natuur maakt zich op voor een nieuw seizoen, maar veel huiseigenaren doen dat ook. Want wat is er nu gezelliger dan de lente in je huis halen? Met onze tips tover je je woning in een handomdraai om naar de echte lente sferen. Lees snel verder.

woonkamer lente proef maken

Tip 1: Grote schoonmaak

Misschien is dit wel gelijk de beste tip; begin met de grote schoonmaak. En dan hebben we het niet alleen over stofzuigen en dweilen. Pluis alle kasten uit in je woonkamer en zorg dat alles netjes opgeruimd is. Haal ook alle winterse accessoires weg. Deze geven zeker geen lente gevoel. Zorg dat alles weer spik en span is voordat je begint met het herinrichten van je woning. 

Tip 2: Bloemen

Een boeket met bloemen in huis geeft al direct zo’n lente gevoel! De vrolijke kleuren en de heerlijke geur. Naast een heel boeket, kun je er ook voor kiezen om de bloemen los in kleine vaasjes te zetten. Denk aan gezellige gekleurde bloemen als tulpen. Verspreid deze vaasjes vervolgens door je woonkamer. Hierdoor lijkt het net een bloemenzee in je woning! Voor een extra leuke touch kun je de bloemen ook bijvoorbeeld in de keuken en wc neerzetten. 

Tip 3: Kies de juiste kleuren

Waar we in de winter juist meer gefocust zijn op donkere kleuren, mag het in de lente een stukje lichter. Denk aan pastel kleuren als lichtgeel, lila, baby roze en licht groen. Lees ook eens dit artikel met de trendkleuren van de lente 2023. Daar kun je veel inspiratie uit halen. Je kunt deze kleuren op veel verschillende manieren terug laten komen in je interieur. Ga bijvoorbeeld voor gekleurde sierkussens op de bank. Door de kussen, of de hoezen ervan, te wisselen, krijg je direct een andere uitstraling zonder veel moeite. Denk ook aan gekleurde vazen, bloempotten en misschien zelfs een kleed.

lente bloemen op eettafel

Tip 4: Groen moet je doen

Ook planten doen het heel goed in een lente interieur. Natuurlijk kunnen planten het hele jaar door, maar in de lente geven ze toch net wat extra’s. Bij sommige plantjes zie je zelfs bloemen groeien als het weer lente wordt. Bekijk hier onze favoriete lente kamerplanten

Tip 5: Grote veranderingen

Ben je toe aan een grote verandering in je woning? Kleine accessoires zijn leuk, maar soms kan een groter meubelstuk echt de doorslag geven. Dat kan een bank of stoel zijn, maar ook iets waar je misschien niet zo snel aan denkt. Kijk bijvoorbeeld eens naar een elektrische sfeerhaard. Deze hang je op in je woonkamer. Waar je maar wilt! Je hebt alleen een stopcontact nodig. Reken maar dat er veel sfeer en warmte in je huis komt. 

strakke cinewall met open haard

Bekijk ook:
12x Woonkamer decoratie
10x Scandinavische woonkamer
15x Woonkamer inrichting tips
101x Woonkamer inspiratie
36x Moderne woonkamer

No Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *