Search and Hit Enter

12x Woonkamer decoratie

Met woonkamer decoratie maak je jouw leefruimte compleet. Ben jij net klaar met het inrichten van jouw nieuwe woonkamer, maar heb je het gevoel dat het nog niet af is en dat warmte en persoonlijkheid mist? Laat je inspireren door de leukste woonkamer decoratie ideeën, tips en inspiratie voorbeelden. Succes!

woonkamer decoratie

De woonkamer is vaak de belangrijkste ruimte in huis – of je nou in een klein appartement of een mega groot huis woont. Het is de ruimte waar je kunt neerploffen na een drukke dag, samen met je gezin zit en waar je gasten entertaint. Hoewel de basis woonkamer meubelen erg belangrijk zijn, zoals de zithoek met een bank en salontafel, en de TV meubel met TV, is een woonkamer inrichten veel meer dan alleen de grote meubels. Woonkamer decoratie is minstens net zo belangrijk, om ervoor te zorgen dat de ruimte sfeervol, gezellig en persoonlijk wordt. Heb jij het gevoel dat er iets ontbreekt in jouw woonkamer? Hieronder vind je de leukste woonkamer decoratie ideeën, tips en inspiratie voorbeelden – van mooie kunst aan de muur van Bimago tot abstracte sculpturen en kunstwerken. Laat je inspireren!

1. Grote zwart wit foto

Mooie fotografie aan de muur is altijd een goed idee. Dit kunnen foto’s met kleur, maar zwart wit foto’s hebben altijd iets bijzonders en artistieks. Heb je een mooie zwart wit foto die jij graag aan de muur wilt ophangen in de woonkamer? Wist je dat je het heel eenvoudig kan laten uitvergroten? Heb je zelf geen foto? Dan kan je ook op zoek naar een foto die je mooi vindt. In onderstaande mooie woonkamer met taupe muren, is een grote zwart wit foto aan de muur boven de bank opgehangen. Klik hier voor meer foto’s.

woonnkamer decoratie grote zwart wit foto

2. Sculpturaal object

Naast de grote zwart wit foto boven de bank, vind je in diezelfde woonkamer nog veel meer mooie woonkamer decoratie. In de andere hoek van de woonkamer hebben ze bijvoorbeeld een mooi sculpturaal object geplaatst. Het object is iets kleiner dan een meter, en het heeft de vorm van een zandloper. Een leuke manier om een lege hoek van de woonkamer op te vullen.

woonkamer decoratie sculpturaal object

3. Canvas schilderij

Canvas schilderijen bestaan al mega lang, en nog altijd zijn ze erg populair als woonkamer decoratie. In deze stoere luxe woonkamer met een enorm hoog en stoer betonnen plafond, hebben ze een canvas schilderij opgehangen die uit vier delen bestaat. Dit kan een goed idee zijn als je bijvoorbeeld een brede muur wilt decoreren. Klik hier voor meer foto’s.

woonkamer decoratie canvas schilderij

5. Planten

Als er één ding wat een absolute musthave is als woonkamer decoratie, dan zijn het wel planten. Planten zien er namelijk niet alleen decoratief leuk en mooi uit. Ze zorgen ook voor een gezond binnenklimaat in de woonkamer. Er zijn zóveel verschillende soorten planten verkrijgbaar, van heel klein tot mega groot, en je kunt ze op verschillende manieren een plekje geven. Een grote plant kan je in een pot op de vloer plaatsen, kleinere plantjes kan je op een kast, vensterbank, of een wandplank neerzetten, en je hebt ook prachtige hangplanten voor aan de muur of aan het plafond. Dus of je nou een kleine woonkamer of een grote woonkamer hebt, ga planten kopen!

woonkamer decoratie planten

6. Botanische prints

Naast het plaatsen van echte planten in de woonkamer, zijn er ook andere leuke ideeën om planten terug te laten komen in je interieur. Botanische prints zijn bijvoorbeeld mega populair, wat in de vorm kan van leuke botanische posters, kussens, behang, vloerkleden, en zelfs kamerschermen. In deze leuke woonkamer, waar groen en planten de hoofdrol spelen, zijn meerdere botanische prints ingelijst en als kunst aan de muur opgehangen. Klik hier voor meer foto’s.

woonkamer decoratie botanische prints

7. Vloerkleed

Heb jij vaak last van koude voeten? Dan heb jij een vloerkleed nodig voor in je woonkamer. Met een vloerkleed in de zithoek zorg je ervoor dat het lekker zacht en warm aanvoelt onder je blote voeten. Daarnaast zorg je met een vloerkleed ervoor dat de akoestiek beter is, je woonkamer meer af wordt, en is het ook dé manier om de meubels bij elkaar te betrekken. En niet te vergeten, vloerkleden kunnen er prachtig uitzien! In deze woonkamer is er gekozen voor een prachtige vintage berber vloerkleed. Klik hier voor meer foto’s.

woonkamer decoratie vloerkleed

8. Platenspeler

Muziek afspelen kan tegenwoordig op mega veel moderne manieren, waarvan Spotify één van de populairste manieren zijn. Maar als je een echte liefhebber bent, omarm je vaak juist ook de meer ouderwetse manieren. Ben jij het daarmee eens? Wat dacht je dan van een platenspeler? Met een platenspeler kan je niet alleen jouw favoriete platen draaien, het is ook een super leuke en originele vorm van woonkamer decoratie. In onderstaande woonkamer steelt de platenspeler de show! Klik hier voor meer foto’s.

woonkamer decoratie platenspeler

9. Schapenvacht

Heb je het gevoel dat je woonkamer niet warm en knus aanvoelt? De manier om je woonkamer warmer en knusser te maken, is door meer textuur te creëren, en gebruik te maken van bepaalde stoffen en materialen. In deze moderne woonkamer, met ‘saaie’ basiskleuren zoals de grijze en witte muren, hebben ze textuur gecreëerd met de kussens op de bank, de cognac leren lounge chair en een super leuk en zacht schapenvacht op de poef. Klik hier voor meer foto’s.

woonkamer decoratie schapenvacht

10. Abstracte kunst

Abstracte kunst is enorm populair. Ondanks dat het niet perse iets voorstelt, kan het toch super mooi zijn. En abstracte kunst heb je in heel veel verschillende soorten, maten en kleuren. Je kunt ze kant en klaar in de winkel kopen, maar je kunt ook vrij eenvoudig zelf je abstracte schilderij maken. Dit laatste is bovendien extra leuk omdat je dat kunt zeggen dat jij je eigen schilderij hebt hangen in de woonkamer. In onderstaande woonkamer is een mooie groene abstracte schilderij boven de bank opgehangen. Klik hier voor meer foto’s.

woonkamer decoratie abstracte kunst

11. Boeken

Decoratie hoeft niet bedoeld te zijn als decoratie. Ook hele normale spullen kan je heel leuk als woonkamer decoratie gebruiken. Boeken zijn daar het perfecte voorbeeld van. Iedereen heeft boeken in huis. In plaats van deze weg te stoppen, kan je ze juist heel leuk als decoratie op de salontafel, boekenkast of wandplank gebruiken. De mooie open kast in onderstaande stijlvolle woonkamer met roze muren is onder andere gedecoreerd met hele mooie tafelboeken. Klik hier voor meer foto’s.

woonkamer decoratie boeken

12. Kaarsen

Als het gaat om sfeer in de woonkamer, dan speelt verlichting een belangrijke rol. Het is sowieso een goed idee om een verlichtingsplan te maken, waarbij je verschillende soorten verlichting met elkaar combineert – accentverlichting, taakverlichting en algemene verlichting. Naast mooie lampen die je voor sfeerverlichting kunt gebruiken, zijn kaarsen ook altijd een goed idee. Combineer met het mooie kandelaars en je woonkamer ziet er gelijk een stuk sfeervoller uit! In onderstaande woonkamer is een mooie kandelaar met een lange kaars op de chique marmeren salontafel geplaatst. Klik hier voor meer foto’s.

woonkamer decoratie kaarsen

Bekijk ook:
15x Woonkamer inrichting tips
101x Woonkamer inspiratie
L-vormige woonkamer inrichten
10x Scandinavische woonkamer
36x Moderne woonkamer
20x Living inspiratie

No Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *