Search and Hit Enter

10x Design kast voor de woonkamer

Ben je op zoek naar een mooie design kast voor de woonkamer? Zoek niet verder, want wij zijn op zoek gegaan naar tien mooie en leuke design kasten die elke woonkamer naar een hoger niveau tillen. Benieuwd geworden? Kijk snel verder en laat ons weten welke design kast jij in jouw woonkamer wilt hebben!

Bij de inrichting van je woonkamer denk je niet meteen aan kasten. Daar speelt de bank immers de hoofdrol, die samen met de salontafel en eventueel een mooi groot vloerkleed de gezellige zithoek vormen. Maar geen enkele woonkamer is natuurlijk compleet zonder een mooie en praktische kast. Sterker zelfs, soms is het een goed idee om meerdere kasten in de woonkamer te plaatsen. De TV meubel is sowieso een absolute musthave, ook als je de TV aan de muur wilt ophangen. Met een lage kast onder de TV kan je namelijk alle randapparatuur netjes opbergen. En het is bovendien leuk om die leuk te decoreren met bijvoorbeeld mooie boeken, fotolijstjes, kerammiek, noem maar op. Heb je een grote woonkamer, waar de bank bijvoorbeeld niet tegen de muur staat, dan kan je achter de bank ook een mooie kast kwijt. Dit kan een dressoir zijn, een grote boekenkast, een praktische ladekast, een vitrinekast, noem maar op.

Voor alle designliefhebbers, zijn we op zoek gegaan naar mooie design kasten. En deze hebben we hieronder voor je op een rijtje gezet. We zijn benieuwd of de perfecte design kast voor jouw woonkamer ertussen staat!

1. Muuto Reflect dressoir

Het Reflect dressoir van Muuto is geïnspireerd op het natuurlijke licht van Scandinavië, en de naam Reflect komt van de rondingen en unieke diktes van de hoeken die op een onderscheidende manier spelen met reflecties van licht. Het Reflect dressoir, gemaakt van eikenhout, heeft twee lades en twee deuren die openen naar drie planken. Deze mooie design kast is ontworpen door Søren Rose Studio – een meesterwerk van Scandinavisch design en vakmanschap, en in de woonkamer ideaal voor achter de bank of bijvoorbeeld bij de eethoek. Hier verkrijgbaar.

design kast woonkamer muuto reflect dressoir

2. Woud Array buffetkast

Deze mooie design kast is de Array buffetkast van Woud – een combinatie van een slank metalen frame met een eiken gefineerde kast. Ontwerpstudio Says Who vond inspiratie voor de verticale leien van de deur uit de moderne architectuur. Achter de deuren vind je vier handige vakken voor het opbergen van servies, kleding, speelgoed en kantoorbenodigdheden. Het spel van licht en schaduw geeft Array een verfijnde maar onderscheidende uitstraling die in elk woonkamer en interieurstijl past. Hier verkrijgbaar in meerdere kleuren en afmetingen.

design kast woonkamer woud array

3. Ethnicraft Graphic dressoir

Voor deze bijzondere design kast wilde ontwerper Alain van Havre beweging en interesse creëren in het oppervlak van het dressoir. Hij begon lagen te leggen en driehoekige vormen te combineren. Voordat hij het wist had hij een visueel verleidelijke compositie van teakhout gemaakt en was het grafische dressoir geboren.
De meerdere lagen produceren een gevoel van diepte en dynamiek via de ingewikkelde opstelling. Het dressoir is verkrijgbaar in een driedeursversie met 2 verstelbare planken of als vierdeurs met 3 verstelbare planken. Beide versies gemonteerd op een zwart metalen voet. Hier verkrijgbaar.

design kast woonkamer ethnicraft graphic dressoir

4. Ferm Living Haze vitrinekast

De Ferm Living Haze vitrinekast is ontworpen in samenwerking door Says Who. Tegenpolen trekken elkaar aan met deze vrijstaande design kast; een sterk en slank gepoedercoat metalen frame wordt gecombineerd met delicaat draadglas of gegolfd glas. De glazen deuren sluiten naadloos en stil dankzij magneten en openen om twee gepoedercoate metalen planken te onthullen. Het staat super stoer in de woonkamer, bijvoorbeeld als servieskast, maar ook in de badkamer is deze mooie kast een goed idee voor het opbergen van handdoeken of andere kleine spullen. De Ferm Living Haze vitrinekast is hier verkrijgbaar in verschillende kleuren.

design kast woonkamer haze vitrinekast ferm living

5. Muuto Compile kast

Deze design kast is eigenlijk een modulair rekkensysteem, genaamd Compile van Muuto. Het is een eigentijdse kijk op een klassiek rekkensysteem. Met zijn potentieel om in de breedte te verbinden en eindeloos naar boven uit te breiden, past Compile perfect in elke omgeving – of er nu behoefte is aan een individuele design kast in de woonkamer of een hele wand met planken. Het functionele en flexibele concept combineert met een uitgekiende uitstraling, het oogt licht maar is oersterk. In de kern bestaat Compile uit een plank en vier buizen in drie hoogtes, die kunnen worden gecombineerd om aan het doel te voldoen. De buizen worden aan de onderkant samengevoegd in een dubbele voet wanneer meerdere modules worden gecombineerd, waardoor een stabiele eenheid ontstaat. De Muuto Compile kast is hier verkrijgbaar in meerdere kleuren.

design kast woonkamer muuto compile

6. Ethnicraft Anders kast hoog

De Anders Design kast van Ethnicraft is meesterlijk vervaardigd. Met een mix van materialen met zijn opvallende zwarte eiken frame en gehard glazen binnenplanken, brengt de Anders opbergkast moeiteloos schoonheid op maat in elke woonkamer. Deze kast biedt veel opbergruimte en is perfect afgewerkt met gehard glas dat een illustere afwerking geeft aan deze moderne kast. Dankzij de voorkant kan deze eigentijdse kast dienen als etalage voor een verzameling moderne accessoires. De Ethnicraft Anders kast is hier verkrijgbaar.

design kast woonkamer ethnicraft anders

7. HAY Woody kast laag

De lage HAY Woody open kasten zijn gemaakt van vierkante secties van massief eiken en wit geverfd gevouwen staal en bieden een praktische en visueel opvallende rekkenoplossing voor elke woonkamer. Bij een Modulaire aanpak kunnen de Woody Low of High varianten onbeperkt uitgebreid worden door extra Woody Column units erbij te kopen. Geboren als een beursdisplay voor intern gebruik, werd Woody’s potentieel als relevant rekkensysteem al snel opgemerkt, en Woody werd gelanceerd in vijf versies voor verschillende doeleinden met planken in gepoedercoat metaal, die je in het frame kunt schuiven en combineren zoals je wilt. Het houten eiken frame wordt bij elkaar gehouden met stalen meubelbouten die je kunt laten liggen of afdekken met een witte plastic dop. De HAY Woody kast is hier verkrijgbaar.

design kast woonkamer hay woody

8. MDF Italia Random Box boekenkast

Op zoek naar een mooie design boekenkast om je boekencollectie op een bijzondere manier op te bergen in de woonkamer? De Random Box boekenkast van MDF Italia combineert zijn overheersende weergavefunctie met het gebruik als opbergmeubel. Een boekenkast gemaakt van houtvezelplaten met een gemiddelde dichtheid, in micro-goffered witte lak, staanders en planken in dikte 6 mm, deuren in dikte 12 mm. De achterkant is gemaakt van wit gemelamineerd karton. Open compartimenten, of gesloten door deuren in standaardformaat, en één ladecompartiment. De grote afmetingen van de vakken en de nieuwe diepte van 35 cm maken een functioneel gebruik van de beschikbare ruimte mogelijk. Door meer eenheden te flankeren, ook met Random Cabinet of Random, kunnen grote configuraties met een sterke impact worden gecreëerd. Hier verkrijgbaar in meerdere mooie kleuren.

design kast woonkamer mdf italia random box

9. Asplund Kilt Open 180 dressoir

Een opvallend modern ontwerp, de Asplund Kilt Open 180 Storage Unit van Claesson Koivisto Rune combineert architecturale concepten met simplistisch Scandinavisch meubeldesign. De Asplund Kilt Open 180 dressoir, onderbroken door unieke proporties, voegt een elegant Scandinavisch design toe aan elke woonkamer. De eenheid maakt deel uit van de Kilt-serie en heeft onregelmatige secties, die doen denken aan de lijnen in een tartanpatroon en de architecturale principes die te zien zijn in de gulden snede-theorie. Claesson Koivisto Rune maakte gebruik van deze concepten bij het maken van de serie en vertaalde de rasterachtige lijnen in functionele maar mooie opbergoplossingen. Met een moderne open voorkant afgewerkt in een prachtig eikenfineer, biedt de uitgebreide opslageenheid veelzijdigheid als dressoir of scheidingswand. Hier verkrijgbaar.

design kast woonnkamer asplund kilt 180 open dressoir

10. Asplund Kilt Open 180 dressoir

De Lauki design kast collecite van Treku, ontworpen door Ibon Arrizabalaga, is een modulair opbergsysteem met een subtiel en minimalistisch design. De Lauki-collectie is voorzien van push-to-open-mechanismen, die bijdragen aan de subtiliteit van het ontwerp. Laden, kasten en open modules zijn verkrijgbaar in verschillende vormen en maten en kunnen worden geconfigureerd om uw ideale opbergoplossing te creëren. Hier verkrijgbaar.

design kast woonkamer trek lauki

Bekijk ook:
36x Moderne woonkamer
101x Woonkamer inspiratie
10x Industriële kast
10x Buffetkast

No Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *