Inrichting woonkamer

Stoere mini loft woonkamer


Wat een stoere woonkamer! Het is de woonkamer van een voormalig Zweeds fabriek die in 1939 ontworpen is door architect Ernst Hollinder. In 2009 is het complex compleet verbouwd en verdeeld in verschillende appartementen. Het industriële karakter is zoveel mogelijk bewaard gebleven, waaronder het enorm hoge plafond van maar liefst 3,3 meter. Dit draagt bij aan het heerlijke loft gevoel, wat je vooral ook ervaart in deze woonkamer.

zithoek-mini-loft-woonkamer

Open indeling

Het gaat om een klein appartement met een woonoppervlak van slechts 51m2. De bewoners hebben er wel voor gekozen om een soort mini loft van te maken door het appartement in te richten met een open indeling. Niet alleen de woonkamer en de open keuken hebben een ruimtelijke open uitstraling, ook de hal en de slaapkamer zijn niet afgesloten met een deur. Om de slaapkamer een beetje af te kunnen sluiten, zijn er wel mooie groene linnen gordijnen opgehangen, die dus als een soort scheidingswand worden gebruikt.

vintage-eettafel-mini-loft-woonkamer

stoere-mini-loft-woonkamer

ronde-zwarte-salontafel-woonkamer

open-planken-mini-loft-woonkamer

De woonkamer met open keuken heeft niet alleen een hoog plafond, het is ook voorzien van stoere grote ramen, die de gehele ruimte voorziet van natuurlijk zonlicht. Daar profiteert zelfs de slaapkamer en de hal van.

Alle wanden zijn strak gestuukt en wit geschilderd, en zijn gecombineerd met een contrasterende zwarte houten vloer. Super stoer!

Open planken over hele muur

In het woonkamer gedeelte is de grote muur volledig ingericht met grote open planken. Over de gehele muur vind je maar liefst zeven open witte planken, die middels een eenvoudig wandsysteem aan de muur zijn gemonteerd. Op de planken vind je naast boeken en tijdschriften ook heel veel losse spullen zoals lijsten, dozen, speakers, noem maar op.

open-planken-hele-muur-woonkamer

Sfeervol zitgedeelte

Er is een grote zwarte vloerkleed geplaatst om het zit gedeelte sfeervoller te maken. Daarop is de bank geplaatst, een lage loungebank die perfect past bij de industriële loft sfeer van de woonkamer. Naast de bank vind je er ook een ronde salontafel, een zwarte stalen draadstoel, een houten krukje en een grote kamerplant in een terracotta pot in een plantenstandaard.

Open keuken en eettafel

Tussen open keuken, bestaande uit eenvoudige witte keukenkasten en een losse RVS koelkast, vind je een moderne witte eettafel op zwarte schragen. De vier vintage stoelen en de industriële vintage hanglamp passen ook mooi bij de sfeer van de woonkamer.

open-keuken-mini-loft-woonkamer

mini-loft-woonkamer

mini-loft-woonkamer-open-keuken-eettafel

lage-witte-dressoir-woonkamer

gordijnen-scheidingswand-open-woonkamer-slaapkamer

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply