Inrichting woonkamer

Woonkamer met een botanisch tintje


Planten in huis zijn altijd een goed idee. Planten zijn niet alleen goed voor de luchtcirculatie in huis, ze zien er ook gewoon erg mooi en decoratief uit. Dit is ook de reden waarom het botanische thema erg populair is geworden de afgelopen jaren. Dit kan op heel veel verschillende manieren doorgevoerd worden in een interieurontwerp. Vandaag willen we een heel mooi inspiratie voorbeeld laten zien, van een woonkamer, die ingericht is met een mooi botanisch tintje. Ben jij een echte liefhebber van botanisch? Dan ben je ook liefhebber van deze woonkamer!

Woonkamer met een botanisch tintje

Open woonkamer

Het ontwerp van deze mooie woonkamer is gerealiseerd door Raca Architekci. Zij hebben een modern appartement gelegen in de Poolse stad Gdańsk ontworpen en ingericht. Het appartement is 110m2, die de architecten op een hele mooie en praktische manier hebben ingedeeld. Het hart van het appartement wordt gevormd door de open en lichte leefruimte. Daar vind je de woonkamer, de eethoek en de half open keuken. Ook de hal, die een erg open karakter heeft gekregen, sluit aan in de woonkamer.

Woonkamer met een botanisch tintje

Woonkamer met een botanisch tintje

Scheidingswand tussen hal en woonkamer

De architecten hebben iets heel moois bedacht om tóch een scheiding te creëren tussen de open hal en de woonkamer. Ze hebben namelijk een prachtige scheidingswand ontworpen. Deze scheidingswand, gemaakt van een stalen frame en houten latten en planken, bestaat uit een grote wand met diagonaal lopende houten latten, én een stoere stalen rek.

Groen interieur

De bank is tegen deze scheidingswand geplaatst. Een mooie grote fluweel groene bank met stijlvolle houten poten. Omdat het om een botanische woonkamer gaat, komt groen op veel meer plekken voor. In het grote vloerkleed in de zithoek, verschillende mooie botanische prints, stijlvolle groene Scandinavische eetkamerstoelen rondom de ronde houten eettafel, en zelfs de keuken heeft een groene keuken achterwand gekregen. Planten mogen natuurlijk niet ontbreken. Deze vind je verspreid door de hele woonkamer. Verschillende soorten planten op de vloer, op de kasten, op tafel, noem maar op.

Hout in het interieur

Alle muren zijn strak afgewerkt en lichtgrijs geverfd. Dit hebben ze gecombineerd met een mooie sfeervolle houten vloer, houten radioatoombouw, en een prachtige moderne houten keuken.

Woonkamer met een botanisch tintje

Woonkamer met een botanisch tintje

Woonkamer met een botanisch tintje

Fotografie: Foto&mohito

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

1 Comment

  • Reply Rozemarijn 6 juli 2020 at 22:40

    Wat een prachtig interieur! Ik ben op zoek naar het kleed van de foto (of een soortgelijke versie). Heeft iemand een idee waar ik dit kan vinden? Mvg, Rozemarijn

  • Leave a Reply