Woonkamer inrichten

De ultieme bibliotheek woonkamer!


Een boekenkast of in de woonkamer is een hele normale zaak. Een mooie grote boekenkast of boekenplanken die ingericht zijn vol met boeken. Maar vandaag gaan we een kijkje in een woonkamer nemen, waar ze nét iets verder zijn gegaan. Het is namelijk een echte bibliotheek woonkamer!

Ultieme bibliotheek woonkamer

Open vakkenkasten tot aan het hoge plafond

Het is de woonkamer van SP_Penthouse, een ultra luxe penthouse uit het Braziliaanse São Paulo die ontworpen en ingericht is door de interieurarchitecten van Studio MK27. Het appartement kenmerkt zich met gigantische hoge plafonds van hoger dan vier meter. Iets wat extra onder de aandacht moest worden gebracht, vonden ook de architecten. Alle muren zijn daarom over de gehele breedte en van de vloer tot aan het plafond ingericht met open vakken. Er zijn hierdoor zóveel vakken, waardoor er ook veel vakken zijn die leeg zijn gelaten. De vakken die wel zijn ingericht, zijn bovendien ook niet helemaal gevuld.

Een andere eyecatcher van de woonkamer, die de hoogte van het plafond benadrukt, is de mooie kachel. De zwarte houtkachel hangt via een super lange bijpassende zwarte afvoer aan het hoge plafond.

Boekenkast op maat woonkamer

De kasten zijn gemaakt van een luxe kastangje houten planken, net als het gehele plafond. De stoere vloer daarentegen is van steen, en is voor grotendeels bedekt met mooie grote vloerkleden.

Vintage meubels

De meubels die in de woonkamer te vinden zijn hebben een bijpassende vintage uitstraling. De verschillende vintage salontafels en bijzettafels, de mooie fautuils, de stijlvolle vintage vloerlampen, de ronde eettafel, de vintage eetkamerstoelen, noem maar op. En in deze ultieme bibliotheek woonkamer zijn meerdere lounges ingericht met prachtige grote grijze en comfortabele loungebanken.

Open vakkenkast woonkamer

Ultieme bibliotheek woonkamer

Fotografie: Jonas Bjerre-Poulsen

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply