Slaapkamer

Kleine slaapkamer

Heel veel mensen hebben te maken met een kleine slaapkamer. Maar hoe klein is klein? Is dat 10m2 klein? Of spreek je pas van een slaapkamer als het 6m2 is? Voor iedereen zal dat anders zijn. Als iemand een slaapkamer gewend is die ingericht is met een grote tweepersoonsbed, een grote kledingkast, een TV meubel met een grote TV en twee nachtkastjes, en vervolgens verhuisd naar een slaapkamer van 8m2. Dan zal het voor diegene een inderdaad een kleine slaapkamer zijn. Maar als iemand gewend is aan een slaapkamer met alleen een tweepersoonsbed en vervolgens diezelfde slaapkamer zou krijgen van 8m2, dan zal je diegene niet horen klagen over een kleine slaapkamer.

Kleine slaapkamer

Kleine slaapkamer inrichten

Zoals gezegd is een kleine slaapkamer voor iedereen anders. En het is dus ook afhankelijk hoe je de slaapkamer gaat inrichten. Wat voor meubels en accessoires wil je erin kwijt? Dat is ook afhankelijk van je huis. Woon je nog thuis? Dan is het niet raar dat je ook je kledingkast, je bureau en televisie in je slaapkamer wilt hebben. Maar woon je op jezelf? En je hebt naast je slaapkamer ook nog een aparte woonkamer en nog een tweede kamer? Dan is het weer een ander verhaal. Dan is het niet erg om een kleine slaapkamer te hebben. Je kledingkast kan je namelijk dan kwijt in je tweede kamer. Een TV is ook niet perse nodig, omdat je al een TV hebt in de woonkamer. In principe is het bed het enige waar je rekening mee moet houden met het inrichten van je kleine slaapkamer. Als die past, dan kan je al tevreden zijn.

Tips voor kleine slaapkamer

Woon je nog thuis en je hebt nog steeds een kleine slaapkamer? Geen paniek! Dit hoeft geen ramp te zijn. Met de juiste tips en ideeën kan je er toch nog iets moois van maken.

Kleine slaapkamer tip 1 – Bed

Allereerst moet je bedenken waar je jouw bed kwijt wilt, die is het belangrijkste. Natuurlijk wil je een groot tweepersoonsbed, maar het is niet zo’n gek idee om een twijfelaar te nemen. Die is iets compacter, maar toch nog groter dan een eenpersoonsbed.

Kleine slaapkamer

Kleine slaapkamer

Kleine slaapkamer tip 2 – Kledingkast

Een kledingkast is best een grote meubel. En soms komt het net niet uit om het ergens in een hoekje te plaatsen. Een goede tip is om het in dat geval een kledingkast op maat te laten maken. Op die manier benut je de ruimte optimaal en verspil je daarmee ook geen ruimte en heb je meer ruimte over voor andere dingen in je kleine slaapkamer.

Kleine slaapkamer tip 3 – Boekenkast

Voor een boekenkast geldt eigenlijk hetzelfde als een kledingkast. Zie je een kans om deze op maat te laten maken. Grijp die kans! Is dat niet mogelijk? Dan is het misschien een idee om helemaal geen boekenkast te nemen in je kleine slaapkamer. In plaats daarvan zou je boekenplanken kunnen nemen die je aan de muur ophangt. Op die manier bespaar je in ieder geval heel veel loopruimte. En die kan je in een kleine slaapkamer wel goed gebruiken.

Kleine slaapkamer tip 4 – Houd het licht

Donkere kleuren maken je kleine slaapkamer nog veel kleiner. Onze tip is dus om lichte kleuren te gebruiken. Wit, beige, licht grijs doen het erg goed. Je kan deze lichte kleuren bovendien heel goed combineren met andere kleuren die bijvoorbeeld terugkomen in woonaccessoires zoals kussens, kaarsen, fotolijstjes etc.

Kleine slaapkamer tip 5 – Keep it simple

Onze laatste tip voor je kleine slaapkamer is ‘keep it simple’. Je moet je kleine slaapkamer niet met teveel spullen willen inrichten. Niet teveel fratsen. Houd het dus lekker rustig.

Kleine slaapkamer tip 6 – Opgeruimd staat netjes

Opgeruimd staat netjes! Meer hoef ik niet te zeggen toch? Dit geldt nog veel meer voor een kleine slaapkamer.

Ideeën Kleine slaapkamer

Foto’s en beelden zeggen meer dan 1000 worden. We hopen dat je wat hebt aan bovenstaande tips voor je kleine slaapkamer, maar misschien zijn foto’s en voorbeelden misschien toch beter. Daarom hebben we een aantal foto’s verzameld van kleine slaapkamers die heel erg mooi zijn ingericht. Bekijk ze rustig en raak geïnspireerd van de leuke ideeën en inspiratie!

Kleine slaapkamer

Kleine slaapkamer

Kleine slaapkamer

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Mariam's Creations 19 december 2015 at 22:21

  Superleuk en overzichtelijk gedaan! Dank je wel :).

  Groetjes,
  Mariam

 • Reply sanne-may 23 maart 2016 at 16:16

  Leuke blog! Hier kan ik wat mee. Mijn dochtertje heeft ook een hele kleine slaapkamer. Ik merkte met het inrichten dat het zo snel te druk is. Maar ik denk dat ik nu wel aardig op weg ben. Alleen de kledingkast nog. Echt een super tip. Ik ga er 1 op maat laten maken die in de schuinte van het dak past. Dat scheelt zeker weer een hoop ruimte.

 • Leave a Reply