Search and Hit Enter

Tegelstickers

Zit jij er over na te denken om tegelstickers te gebruiken voor de muren en vloeren in de keuken, badkamer of toilet? Bekijk hier wat de voordelen en nadelen zijn, en of het de moeite waard is. Aan de hand van mooie inspiratie voorbeelden in verschillende interieurs, kan je ook zien wat er mogelijk is en hoe tegelstickers eruit kan komen te zien op de wanden en vloeren. Kijk snel verder!

tegelstickers

Tegelstickers zijn een geweldige uitvinding. Heel veel mensen hebben te maken met lelijke tegels in huis. Lelijke vloertegels, keuken achterwand tegels,  of tegels in de badkamer of toilet. Sommige tegels kunnen ermee door, zoals de standaard witte vierkante tegels, maar er zijn ook super lelijke tegels, die écht niet meer kunnen. Deze tegels kom je vaak tegen in woningen van oude omaatjes en opaatjes, die hun woning nog nooit hebben gerenoveerd. Dat is dan ook het eerste wat je wilt aanpakken als je zo’n woning heb gekocht of gehuurd. De meest logische oplossing is om die lelijke tegels te vervangen. Het grote nadeel is dat dit best duur is. Heb je niet zoveel budget, bijvoorbeeld omdat het gaat om een huurwoning, dan kunnen tegelstickers dé perfecte oplossing zijn!

Wat zijn tegelstickers?

Allereerst, wat zijn tegelstickers? Tegelstickers zijn eigenlijk normale stickers, die je over bestaande tegels kunt plakken – een ideale oplossing als je bijvoorbeeld heel eenvoudig en goedkoop een bestaande betegelde muur in de badkamer, keuken of toilet een andere look en feel wilt geven. In tegenstelling tot echte tegels, heb je namelijk geen cement, voegen en dure apparatuur zoals snijmachines en mixers nodig. Om de tegelstickers op maat te krijgen, is een potlood, schaar of stanleymes het enige wat je nodig hebt. Je verwijderd het papier van de achterkant van de tegelsticker, om de zelfklevende tegelsticker vervolgens te plakken op de gewenste plek aan de muur of vloer.

Er zijn heel veel verschillende soorten tegelstickers verkrijgbaar in verschillende kleuren, maten en patronen. Vergeleken met echte tegels, zijn ze super goedkoop, terwijl het effect heel groot kan zijn in een ruimte.handleiding tegelstickers

wat zijn tegelstickers

Tegelstickers vs plaktegels

Tegelstickes worden vaak door elkaar gebruikt en verward met plaktegels. Net zoals tegelstickers, bieden plaktegels enkele praktische voordelen, zoals eenvoudige montage, omdat je geen dure apparatuur nodig hebt, en niet te maken hebt met cement en voegen. Maar een groot verschil, is dat plaktegels een stuk dikker zijn en ook van een ander soort materiaal zijn gemaakt. Plaktegels zijn meestal gemaakt van kunststof en de dikte is vergelijkbaar met een echte tegel, terwijl tegelstickers echte stickers zijn met een zelfklevende onderkant. Plaktegels kunnen vaak ook op andere manieren geïnstalleerd worden, bijvoorbeeld met behulp van lijm, kit of nietjes. Tegelstickers zijn altijd zelfklevend, en kan kan je zonder extra tools en materiaal over een bestaande tegel plakken.

Wat zijn de voordelen en nadelen van tegelstickers?

Wil jij tegelstickers gebruiken om die ene muur in de badkamer of keuken op te leuken en op te frissen? Hieronder hebben we alle voordelen en nadelen voor je op een rijtje gezet, zodat je beter kunt beslissen of dit wel of geen goed idee is, en of het wellicht een beter idee is om iets meer geld uit te geven voor nieuwe echte tegels.

Voordelen

  • Snel en eenvoudig– Als je ooit zelf een wandje hebt betegeld, of dat nou een wand is in de badkamer of de keuken achterwand, dan weet je wat voor werk daar allemaal bij komt kijken. Vaak moeten de oude tegels eerst verwijderd worden, je moet het cement mixen, de tegels moeten gevoegd worden, alles moet schoongemaakt worden, noem maar op. Het grootste voordeel van vinyl tegelstickers, is dat je het snel en eenvoudig zelf aan een bestaande betegelde muur kunt plakken, zonder rommel.
  • Goedkoop – Een ander belangrijk voordeel van vinyl tegelstickers, is dat ze erg goedkoop zijn vergeleken met echte tegels. Ze zijn niet alleen een stuk goedkoper in aanschafprijs, maar je hebt ook geen dure gereedschap nodig. Daarnaast kan je heel veel geld besparen op arbeidskosten, omdat je het helemaal zelf kunt doen.
  • Eenvoudig verwijderbaar – Er zijn speciale eenvoudig verwijderbare tegelstickers verkrijgbaar, die je zonder moeite weer van de muur kunt verwijderen.
  • Veel keuze – Tegelstickers zijn verkrijgbaar in heel veel verschillende soorten, maten, kleuren en patronen, vergelijkbaar met echte tegels. Naast egale strakke kleuren, kan je ook denken aan marmer, betonlook, natuursteen, en alle mogelijke patronen – van geometrische en hexagon plaktegels tot bloemetjespatronen. Er zijn zelfs 3d tegelstickers verkrijgbaar!
Mooie tegelstickers van Adesivimurali een bloemetjespatroon.
Mooie tegelstickers van Adesivimurali een bloemetjespatroon.

Nadelen

  • Minder mooi – Hoewel tegelstickers verkrijgbaar zijn in heel veel verschillende ontwerpen – echte tegels zijn altijd mooier. Slecht geplakte tegelstickers kunnen er heel goedkoop uitzien.
  • Één kans om te plakken – Als je tegelstickers een beetje scheef plakt en hem wilt verplaatsen, zal dat niet gemakkelijk zijn en kan het oppervlak waarop je gaat betegelen beschadigen. Je moet dus heel secuur te werk gaan.
  • Minder duurzaam – Hoewel de meeste kwalitatieve tegelstickers goed bestand zijn tegen water, vocht en vuil, zul je op een gegeven moment merken dat ze verouderd raken. Randjes kunnen ‘minder plakken’ en vuil kan eenvoudig ophopen, waardoor het duidelijk zichtbaar is dat je tegelstickers hebt gebruikt. Vooral in de douche heb je te maken met dit risico.
De botanische tegelstickers aan deze keuken achterwand passen super mooi bij deze chique keuken. De tegelstickers zijn hier verkrijgbaar.
De botanische tegelstickers aan deze keuken achterwand passen super mooi bij deze chique keuken. De tegelstickers zijn hier verkrijgbaar.

Tegelstickers of echte tegels?

Nu je weet wat de voordelen en nadelen zijn van tegelstickers, is het eenvoudiger te beslissen of het de juiste keuze is, of dat het wellicht een beter idee is om te kiezen voor echte tegels. Vinyl tegelstickers kunnen ideaal zijn als je tijd en geldt wilt besparen. Maar als de esthetiek belangrijk is, en als je echte mooie wanden en vloeren wilt, dan zijn echte tegels natuurlijk een veel betere oplossing.

Voor sommige situaties zijn tegenstickers dus ideaal, bijvoorbeeld voor de badkamer, toilet of keuken van huurwoningen of studentenkamers. Ze zijn namelijk goedkoop en eenvoudig aan te brengen. Maar als je budget hebt, dan is het altijd aan te raden om te kiezen voor echte tegels. Je bent meer geld en tijd kwijt, maar je krijgt er wel iets veel mooiers voor terug.

Tegelstickers badkamer

In de badkamer kiezen de meeste mensen voor tegels, dat geldt zowel voor de vloer als de wanden. En tegelstickers zijn ook zéker geschikt voor de vloer én de wanden. Hieronder zien jullie de mooiste inspiratie voorbeelden van badkamers waarvan de tegels beplakt zijn met tegelstickers.

Tegelstickers badkamer
Deze mozaïek tegelstickers zijn hier verkrijgbaar.
Tegelstickers badkamer
Deze mooie tegelstickers zijn hier verkrijgbaar.
Tegelstickers badkamer
Deze blauwe patchwork tegelstickers zijn hier verkrijgbaar.
Tegelstickers badkamer
Deze super leuke stickertegels met mooie sterretjes zijn hier verkrijgbaar.

Tegelstickers keuken

Deze tegelstickers heeft Karin van Éénig Wonen gekocht bij Xenos. Voor een set van acht stickers betaal je slechts €2,99. Ze zijn er bovendien in allerlei kleuren en patronen. De tegelstickers die Karin heeft uitgekozen zorgen ervoor dat de tegels het effect krijgen van mooie patroon tegels, die je ook vaak terugziet bij Marokkaanse of Portugese tegels. De stickers heeft geplakt op vier standaard witte vierkante wandtegels aan de keuken achterwand. Het zou nóg leuker zijn als de gehele keuken achterwand beplakt wordt met de tegelstickers!

Tegelstickers

Tegelstickers

Tegelstickers

Tegelstickers

Hier vind je nog meer mooie inspiratie voorbeelden van wandtegels in de keuken, die met tegelstickers zijn beplakt.

Tegelstickers keuken
Deze grijs witte patroon tegelstickers zijn hier verkrijgbaar.
Tegelstickers keuken
Deze leuke blauw witte tegelstickers zijn hier verkrijgbaar.
Tegelstickers keuken
Deze tegelstickers zijn hier verkrijgbaar.
Tegelstickers keuken
Deze tegelstickers zijn hier verkrijgbaar.

Tegelstickers toilet

Lelijke tegels kom je vooral ook in het toilet tegen. Geef je toilet in een handomdraai een nieuwe look met tegelstickers!

tegelstickers toilet

tegelstickers toilet
Deze patchwork tegels zijn hier verkrijgbaar.
Vind je deze tegelstickers mooi? Ze zijn hier verkrijgbaar!

Tegelstickers trap

Naast de badkamer, keuken en het toilet, kan je ook een trap bekleden met tegelstickers. We hebben dan over de stootborden van de trap, de verticale gedeeltes van de traptreden. Let wel op dat het vooral geschikt is voor rechte trappen. Met behulp van tegelstickers kan je een trap een totaal andere uitstraling geven.

tegelstickers trap
Tegelstickers met een sterretjespatroon, hier verkrijgbaar!
tegelstickers trap
Deze mooie tegelstickers zijn hier verkrijgbaar.
tegelstickers trap
Deze tegelstickers met een ruitenpatroon zijn hier verkrijgbaar.
tegelstickers trap
De sterretjes patroontegels zijn ook bruikbaar voor op de trap.

Tegelstickers kast

Wil je een kast opleuken, maar je wilt iets anders dan een eenvoudig likje verf? Wist je dat je tegelstickers ook kunt gebruiken voor op kasten? Verven kan mooi zijn, maar verf is niet goedkoop. Daarnaast is kans op morsen vrij groot. Met tegelstickers geef je jouw boekenkast, ladekast of kledingkast een super leuke makeover, zonder dat je veel uit hoeft te geven.

Deze groene dressoir is super leuk geworden met deurtjes die met tegelstickers zijn beplakt. De tegelstickers zijn hier verkrijgbaar.
Tegelstickers kunnen een goed idee zijn voor badkamermuren, maar je kunt ze ook gebruiken voor de badkamerkast! Deze vrolijke tegelstickers zijn hier verkrijgbaar.
Tegelstickers kunnen een goed idee zijn voor badkamermuren, maar je kunt ze ook gebruiken voor de badkamerkast! Deze vrolijke tegelstickers zijn hier verkrijgbaar.

Waar kan je tegelstickers kopen?

Tegelstickers kan je op heel veel verschillende plekken Je vindt ze op de meest verrassende plekken, terwijl je ze bij bepaalde winkels en bouwmarkten wel zou verwachten, maar weer niet verkrijgbaar zijn. Soms zijn ze verkrijgbaar bij bekende bouwmarkten zoals Praxis, Karwei, Gamma en Hornbach – maar vaak zijn ze daar uitverkocht. Kijk daarom ook eens bij winkels zoals IKEA, Action, Xenos en Blokker. Anders zijn tegelstickers natuurlijk ook online verkrijgbaar in webshops, zoals bij Etsy. De prijzen lopen uiteen van een paar euro tot tientallen euro’s voor een aantal vellen.

Bekijk ook:
Plaktegels
20x Keuken achterwand tegels

No Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *