Search and Hit Enter

3 Dingen om op te letten als je een blokhut koopt

Heb je altijd al een blokhut in de tuin gewild? Het is voor veel mensen een droom om te tuin in te stappen en een prachtig uitzicht te hebben op een authentieke blokhut. Een blokhut is een geweldige investering voor mensen die van het buitenleven houden en een plek willen om te kunnen genieten in eigen tuin. Maar voordat je een blokhut koopt, zijn er een paar dingen die u moet weten. In dit artikel geven wij je een paar tips voor het kopen van een blokhut.

blokhut kopen tips

De grootte van de blokhut

Er zijn veel verschillende dingen waar je op moet letten als je een blokhut aanschaft. Afhankelijk van het doel en de ruimte kun je de grootte van de blokhut bepalen. Het is enorm belangrijk om goede afmetingen te maken. Naast het meten van de lengte en breedte van de grond waarop de hut zal staan, is het ook van belang om rekening te houden met de hoogte van het tuinhuisje, vooral als het tuinhuisje in de buurt van bomen geplaatst wordt.

Houd niet alleen rekening met de beschikbare ruimte die je in de tuin hebt, maar ook met de functionaliteit van het huisje. In een klein tuinhuisje heb je minder ruimte, maar kun je alsnog veel spullen kwijt. Een groter tuinhuisje neemt juist weer veel meer ruimte van de tuin in beslag. Wil je een pottenbakkersschuurtje, een speelhuisje voor de kinderen of een tuinkantoor? Als je een groter tuinhuisje wilt, kun je het gebruiken als garage, gereedschapshok of zelfs als atelier.

zwarte blokhut met overkapping

Het materiaal van de blokhut

Daarnaast raden we je aan om je ook te verdiepen in de juiste materialen die je kunt gebruiken. De echte authentieke blokhutten zijn natuurlijk gemaakt van hout, maar er zijn veel verschillende soorten hout die hiervoor gebruikt worden. Sommige houtsoorten rotten veel sneller dan andere houtsoorten. Blokhutten worden inmiddels gemaakt van allerlei verschillende materialen. Laat je dan ook zeker informeren over de mogelijkheden.

Investeer in expertise

Het van groot belang dat je op zoek gaat naar een gerenommeerd bedrijf die je kan helpen met het plaatsen van de blokhut. Zo voorkom je dat een blokhut verkeerd geplaatst wordt. Je kunt ervoor kiezen om verschillende offertes aan te vragen en daarop je keuze te baseren. Neem vooraf eens een kijkje in het enorme aanbod van blokhuttenoutlet. Hier kun je terecht voor een blokhut op maat!

Bekijk ook:
Zelf schuur bouwen
10x Schuurinrichting ideeën
35x Tuin ideeen

No Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *