Search and Hit Enter

5 Tips voor een echte stads badkamer

Woon jij in Amsterdam, Rotterdam, Eindhoven of een andere grote stad? Dan moet je veel geluk hebben als je in jouw appartement een grote badkamer hebt. Vaak is de badkamer zelfs de kleinste ruimte in jouw huis. Toch wil je op deze plek even helemaal kunnen ontsnappen van de stadsdrukte en volledig ontspannen. Daarom is het van belang dat jouw badkamer een ruimtelijk gevoel heeft, ook al is deze daadwerkelijk maar klein. Om dit voor elkaar te krijgen, is het slim om goed na te denken over de inrichting van je badkamer en de ruimte die je hebt. Ruimte creëren in een kleine ruimte vergt wat creativiteit, maar om jou te helpen kun je direct aan de slag met de onderstaande tips. Deze helpen je op weg om alles uit jouw kleine maar fijne badkamer te halen.

stads badkamer

Tip 1: Kies voor een douchewand van glas

Je hebt voor de douche natuurlijk een douchewand, douchegordijn of douchecabine nodig. Om de kleine badkamer een zo ruimtelijk mogelijk gevoel te geven kun je het beste kiezen voor een douchewand van glas. Afscherming door een gordijn of steen kan een benauwd gevoel geven als er maar weinig ruimte is.

Tip 2: Werk met verschillende lichte kleuren

Als je een kleine badkamer hebt, is het verstandig om gebruik te maken van lichte kleuren en het liefst verschillende lichte kleuren. Denk hierbij aan de tegels en de kleuren op de muur. Maar vergeet ook jouw badkamer meubels niet. Zo kun je kiezen voor een lichtgrijze stenen wastafel, een een witte fontein kraan. Met de verschillende lichte kleuren die je hier toepast lijkt jouw badkamer direct groter en wordt het daglicht beter gereflecteerd.

kleine badkamer stad glazen douchewand

Tip 3: Zorg dat je spullen goed opgeborgen zijn

Het is vanzelfsprekend. Staan er veel spullen in je badkamer? Dan oogt deze direct kleiner. Het is daarom goed om je spullen zoveel mogelijk op te bergen. Je kunt hierbij onderscheid maken tussen spullen die je dagelijks gebruikt en spullen die je minder vaak nodig hebt. Zo kun je producten als zonnebrand en de shampoo voorraad misschien beter ergens anders in huis opbergen.

Tip 4: Kies voor een grote badkamer spiegel

Bij een kleine badkamer is het slim om de ruimte groter te doen lijken door middel van een badkamerspiegel. Je herkent dit waarschijnlijk wel van andere ruimtes, bijvoorbeeld in restaurants. Wanneer je een grote spiegel ophangt, lijkt het net alsof de ruimte doorloopt; zo lijkt jouw badkamer al snel een stuk groter. Hoe groter de spiegel, hoe meer ruimte je ‘creëert’.

opbergruimte kleine smalle badkamer

Tip 5: Denk als een minimalist

Minimalisme is dé trend van het moment en bovendien zorgt het ervoor dat jouw kleine badkamer ruimer oogt. Zorg dus dat alle grote oppervlakken leeg zijn en kies voor een eyecatcher, zoals een mooie plant of vaas. Strak, ruimtelijk, overzichtelijk en geen onnodige spullen in de badkamer. Denk als een echte minimalist en je badkamer lijkt direct groter!

kleine minimalistische badkamer

Heel veel succes met het inrichten van jouw stadse badkamer. De plek waar jij de drukte van de stad ontsnapt en in alle ‘ruimte’ tot rust komt.

Bekijk ook:
27x Kleine badkamer met bad en douche
6 Tips om een kleine badkamer praktisch in te richten

No Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *