Search and Hit Enter

Grote spiegelwand in de badkamer

Denk je aan een grote spiegelwand in je badkamer? Ontdek de esthetische en functionele voordelen van deze trend en hoe je de beste keuze kunt maken.

grote spiegelwand badkamer
Ater.Architects heeft deze mooie kleine badkamer ontworpen, met een grote spiegelwand met een moderne zwevende wastafel.

Een spiegel is al lang niet meer enkel een functioneel object waarin je jouw reflectie ziet. Het is geëvolueerd tot een cruciaal designelement dat niet alleen praktisch nut heeft, maar ook esthetische waarde toevoegt aan de ruimte waarin het zich bevindt.

Een grote spiegel in de badkamer biedt een volledig overzicht, wat ideaal is voor het aanbrengen van make-up, stylen van haar of uitvoeren van huidverzorgingsroutines. Het kan een ruimte groter en lichter laten lijken door het reflecteren van licht, wat bijdraagt aan een aangenamere sfeer.

Een badkamertrend waar wij erg enthousiast over zijn, is een grote spiegelwand in de badkamer. Een grote spiegel die volledig op maat is gemaakt, met details en functies, die volledig aangepast is aan de ruimte in jouw badkamer.

Lees ook: 15x Grote spiegel

In dit blogartikel vind je alle informatie die je nodig hebt als je een grote spiegelwand wilt in jouw badkamer. We bekijken de esthetische en functionele voordelen, geven je tips over waar je op moet letten bij het maken van je keuze, en laten je zien hoe je jouw badkamer kunt transformeren tot een ruimte die niet alleen functioneel is, maar ook elke dag weer een glimlach op je gezicht tovert. Ben je klaar om je badkamer naar een hoger niveau te tillen? Lees dan verder!

Esthetische voordelen: Een ruimtelijk en modern gevoel

Het allereerste dat opvalt wanneer je een badkamer betreedt met een grote spiegelwand, is hoe verrassend ruim het aanvoelt. Maar er is meer aan de hand dan alleen deze eerste indruk. Laten we enkele van de esthetische voordelen onder de loep nemen:

 1. Illusie van ruimte: Ongeacht de werkelijke grootte van je badkamer, kan een spiegelwand wonderen doen voor het ruimtelijke gevoel. Het reflecteert licht en zorgt ervoor dat de kamer groter en luchtiger lijkt dan ze in werkelijkheid is. Dit is dus vooral een goed idee voor kleine badkamers waar je de beperkte ruimte optimaal wilt benutten.
 2. Een strakke, moderne uitstraling: Grote spiegelwanden voegen een hedendaagse toets toe aan je badkamer. Ze zijn chic, stijlvol en tijdloos, waardoor je interieur meteen een moderne flair krijgt.
 3. Accentueren van andere elementen: Heb je geïnvesteerd in mooie tegels, een stijlvol badkamermeubel of opvallende verlichtingsarmaturen? Een spiegelwand helpt om deze elementen te accentueren. Het weerspiegelt en verdubbelt deze designkeuzes, waardoor ze nog meer opvallen en je badkamer een unieke touch krijgt.
 4. Speel met kleur en licht: Afhankelijk van de belichting en de kleuren die je in de badkamer gebruikt, kan een spiegelwand verschillende effecten creëren. In de ochtend kan het zachtjes het zonlicht reflecteren, waardoor je badkamer baadt in een natuurlijke gloed, terwijl het ’s avonds de warmte van kaarslicht of sfeerverlichting kan vastleggen voor een intieme sfeer.
 5. Het kunstwerk dat altijd verandert: Terwijl traditionele kunstwerken statisch zijn, is een spiegelwand altijd in beweging. Het weerspiegelt de dagelijkse routines, de wisselende seizoenen en zelfs de stemmingen van de mensen die de ruimte gebruiken. Op deze manier biedt het altijd een nieuw en verfrissend perspectief.

Tot slot is het belangrijk te beseffen dat esthetiek persoonlijk is. Wat de een als stijlvol beschouwt, kan voor de ander anders zijn. Toch is het moeilijk te ontkennen dat een grote spiegelwand een bepaalde universele charme heeft, die zowel intrigeert als inspireert.

De grote spiegelwand achter de wastafel maakt deze kleine moderne badkamer een stuk ruimtelijker - een ontwerp van Shamsudin Kerimov.
De grote spiegelwand achter de wastafel maakt deze kleine moderne badkamer een stuk ruimtelijker – een ontwerp van Shamsudin Kerimov.

Functionele voordelen: Meer dan alleen reflectie

Wanneer je denkt aan een spiegel, denk je waarschijnlijk eerst aan zijn primaire functie: reflecteren. Maar een grote spiegelwand in de badkamer biedt veel meer dan dat. Het is een samensmelting van vorm en functie, waardoor je dagelijkse routine soepeler, aangenamer en efficiënter verloopt.

 1. Volledig zicht: Met een spiegelwand heb je een ononderbroken en uitgebreid zicht. Dit is vooral handig wanneer je bezig bent met activiteiten zoals scheren, make-up aanbrengen of je haar stylen. Je kunt eenvoudig vanuit verschillende hoeken kijken zonder je positie te hoeven veranderen.
 2. Warmtebehoud: Het is misschien verrassend, maar spiegels hebben de neiging om warmte vast te houden. Wanneer je uit een warme douche of bad stapt, kan dit betekenen dat de kamer een beetje warmer aanvoelt, waardoor je comfort wordt verhoogd.
 3. Verhoogde verlichting: Door hun reflecterende eigenschappen kunnen spiegels het licht in de ruimte versterken. Dit is vooral nuttig in badkamers met beperkt natuurlijk licht. Een spiegelwand kan helpen om het beschikbare licht te maximaliseren, waardoor je badkamer helderder en uitnodigender aanvoelt.
 4. Anti-condens eigenschappen: Sommige spiegelwanden worden geleverd met anti-condens technologie. Dit betekent dat, ondanks de stoom van je hete douche, het spiegeloppervlak helder blijft, waardoor je meteen na het douchen jezelf duidelijk kunt zien zonder te hoeven wrijven of wachten tot de mist is verdwenen.
 5. Ingebouwde opslagmogelijkheden: Afhankelijk van het design kan een spiegelwand ook verborgen opslagruimtes of ingebouwde planken bevatten. Dit is een uitstekende manier om je badkamer netjes en georganiseerd te houden, vooral als je beperkte ruimte hebt.
 6. Esthetische consistentie: Een spiegelwand kan eventuele oneffenheden of imperfecties in een muur verbergen, waardoor je badkamer een strakkere, meer samenhangende uitstraling krijgt.

Het kiezen voor een grote spiegelwand betekent dus niet alleen kiezen voor een stijlvolle toevoeging aan je badkamer, maar ook voor een reeks praktische voordelen die je dagelijks leven zullen verbeteren. Het is de perfecte combinatie van schoonheid en bruikbaarheid.

Deze moderne kleine badkamer is super strak en praktisch ingericht, met een bad en douche, een badkamermeubel met opbergruimte en een zwevend toilet. Boven de wastafel en het toilet is een grote spiegelwand op maat gemaakt, die de badkamer optisch veel groter laat lijken - Een ontwerp van Between The Walls.
Deze moderne kleine badkamer is super strak en praktisch ingericht, met een bad en douche, een badkamermeubel met opbergruimte en een zwevend toilet. Boven de wastafel en het toilet is een grote spiegelwand op maat gemaakt, die de badkamer optisch veel groter laat lijken – Een ontwerp van Between The Walls.

Overwegingen bij het kiezen van een spiegelwand

Een grote spiegelwand in je badkamer kan een echte blikvanger zijn. Maar voordat je de sprong waagt, zijn er een aantal belangrijke aspecten om te overwegen. Deze keuze gaat immers veel verder dan alleen het esthetische aspect.

 1. Kwaliteit van het glas: Niet alle spiegels zijn gelijk gemaakt. Zoek naar spiegels van hoge kwaliteit die niet gemakkelijk vervormen of verkleuren na verloop van tijd. De reflecterende coating moet duurzaam en helder zijn, zodat je een duidelijk en waarheidsgetrouw beeld krijgt.
 2. Afwerkingsopties: Er zijn verschillende afwerkingen beschikbaar voor spiegelwanden, waaronder afgeschuinde randen, gepolijste randen en gefroste designs. Overweeg wat het beste past bij de algemene stijl van je badkamer.
 3. Extra functies: Moderne spiegelwanden kunnen worden uitgerust met een aantal extra functies, zoals ingebouwde verlichting, anti-condens lagen, of zelfs touch-bediening voor verlichting en verwarming. Bedenk welke functies voor jou van toegevoegde waarde kunnen zijn.
 4. Veiligheid: Zorg ervoor dat de spiegel die je kiest is gemaakt van veiligheidsglas, vooral als het een groot oppervlak beslaat. Dit vermindert het risico op verwondingen als de spiegel ooit zou breken.
 5. Onderhoud en reiniging: Sommige spiegels hebben speciale coatings die ze resistenter maken tegen vlekken of vingerafdrukken. Denk na over hoeveel tijd je wilt besteden aan het onderhouden van je spiegelwand en kies dienovereenkomstig.
 6. Installatie: Het installeren van een grote spiegelwand is niet eenvoudig en vereist precisie en ervaring. Overweeg of je dit zelf wilt doen of dat je het beter kunt overlaten aan professionals.
 7. Budget: Spiegelwanden op maat kunnen variëren in prijs op basis van grootte, afwerking en extra functies. Bepaal je budget vooraf en onderzoek welke opties daarbinnen passen.
 8. Ruimtelijke overwegingen: Hoewel een spiegelwand ruimte visueel kan vergroten, is het belangrijk om te bedenken hoe deze zich fysiek verhoudt tot andere elementen in de badkamer, zoals ramen, deuren en armaturen.

Door grondig onderzoek te doen en rekening te houden met bovenstaande overwegingen, kun je ervoor zorgen dat je spiegelwand niet alleen een stijlvolle toevoeging is, maar ook een die past bij jouw behoeften en levensstijl.

Wat kost een grote spiegelwand op maat?

Bij het overwegen van een grote spiegelwand is het ook essentieel om het kostenaspect in overweging te nemen. De prijs van een spiegelwand op maat kan sterk variëren op basis van verschillende factoren:

 1. Grootte: Hoe groter de spiegel, hoe hoger de kosten. Dit komt door het gebruik van meer materiaal en de mogelijke complexiteit bij de installatie.
 2. Type glas en afwerking: Spiegels van hoge kwaliteit, met speciale afwerkingen of behandelingen zoals anti-condens of UV-bescherming, kunnen duurder zijn dan standaardspiegels.
 3. Extra functies: Functies zoals ingebouwde verlichting, touch-bediening of verwarming kunnen de kosten opdrijven.
 4. Installatiekosten: Afhankelijk van de complexiteit van de installatie en de professionaliteit van de installateurs kunnen deze kosten variëren.

Om een algemene kostenindicatie te geven: voor een basisspiegelwand van goede kwaliteit, zonder veel extra functies, kun je rekenen op een startprijs van rond de €300 per vierkante meter. Met extra functies, een hoogwaardige afwerking en installatiekosten kan dit bedrag echter snel oplopen tot €600-€800 of meer per vierkante meter.

Het is altijd aan te raden om offertes op te vragen bij meerdere leveranciers en installateurs om een goed beeld te krijgen van de kosten en om te zien wat er binnen jouw budget past.

De grote spiegelwand boven de wastafel in deze luxe badkamer loopt precies van muur tot de glazen douchewand. Een ontwerp van Keren Niv Toledano.
De grote spiegelwand boven de wastafel in deze luxe badkamer loopt precies van muur tot de glazen douchewand. Een ontwerp van Keren Niv Toledano.

Het installatieproces: wat je kunt verwachten

Het idee van een grote spiegelwand in je badkamer kan opwindend zijn, maar hoe gaat het installatieproces in zijn werk? Het is belangrijk om te weten wat je kunt verwachten, zodat je goed voorbereid bent en de overgang naar je nieuwe, stijlvolle badkamer soepel verloopt.

 1. Eerste consult: Voordat er ook maar één spijker in de muur wordt geslagen, zal er een eerste consult plaatsvinden. Dit is waar je jouw wensen en behoeften bespreekt met de installateur. Samen bekijk je de beschikbare ruimte, de vorm van de badkamer en eventuele obstakels die de installatie kunnen bemoeilijken.
 2. Meten en ontwerpen: Na het initiële gesprek wordt de ruimte opgemeten. Dit zorgt ervoor dat de spiegel perfect past en op maat wordt gemaakt voor jouw badkamer. In deze fase worden ook details zoals afwerking en extra functies besproken.
 3. Voorbereiding: Voordat de spiegel wordt geïnstalleerd, moet de muur waarop deze komt te hangen mogelijk worden voorbereid. Dit kan betekenen dat oude tegels of behang worden verwijderd of dat de muur wordt geëgaliseerd voor een soepele installatie.
 4. Installatie: De daadwerkelijke installatie van de spiegelwand kan variëren in complexiteit, afhankelijk van de grootte en het ontwerp van de spiegel. In de meeste gevallen zal het een kwestie zijn van het zorgvuldig positioneren en bevestigen van de spiegel aan de muur met behulp van speciale bevestigingsmiddelen.
 5. Afwerking: Nadat de spiegel op zijn plaats zit, worden de randen en hoeken netjes afgewerkt. Als je hebt gekozen voor extra functies, zoals verlichting, wordt dit nu ook geïnstalleerd en getest.
 6. Schoonmaak en inspectie: Na de installatie wordt de spiegel grondig gereinigd om vingerafdrukken en stof te verwijderen. Het is ook een goed moment voor jou om de installatie te inspecteren en ervoor te zorgen dat alles naar wens is.
 7. Nazorg: De meeste professionele installateurs bieden een vorm van garantie of nazorg aan. Dit betekent dat als er problemen zijn na de installatie, ze beschikbaar zijn om deze aan te pakken.

Het is essentieel om te werken met een betrouwbare en ervaren installateur. Een grote spiegelwand is een investering, en je wilt ervoor zorgen dat het correct wordt geïnstalleerd, zodat je er jarenlang plezier van kunt hebben.

Een grote spiegelwand in de badkamer hoeft niet de hele wand bezetten. De spiegelwand in deze moderne badkamer lijnt precies goed met de zwevende badkamermeubel eronder. Ze hebben bovendien stijlvolle wandlampen aan de spiegel gemonteerd. - Een ontwerp van Anna Pahomova.
Een grote spiegelwand in de badkamer hoeft niet de hele wand bezetten. De spiegelwand in deze moderne badkamer lijnt precies goed met de zwevende badkamermeubel eronder. Ze hebben bovendien stijlvolle wandlampen aan de spiegel gemonteerd. – Een ontwerp van Anna Pahomova.

Conclusie

Een grote spiegelwand in de badkamer is meer dan een simpel decoratief element. Het heeft zowel esthetische als functionele voordelen die je dagelijkse routine kunnen transformeren, van het toevoegen van een ruimtelijk gevoel tot het vergemakkelijken van dagelijkse activiteiten zoals scheren of make-up aanbrengen. Daarnaast kan het de verlichting in de kamer versterken en zelfs bijdragen aan een warmere omgeving.

Bij het overwegen van een dergelijke toevoeging is het essentieel om rekening te houden met verschillende factoren, zoals de kwaliteit van het glas, extra functies en de ruimtelijke dynamiek van de badkamer. Een goed geïnformeerde keuze maken betekent dat je een spiegelwand kiest die niet alleen voldoet aan je esthetische voorkeuren, maar ook praktisch is voor jouw behoeften.

Het installatieproces kan complex zijn, maar met de juiste professionals aan je zijde, kan de transformatie soepel en succesvol verlopen. Het resultaat? Een badkamer die zowel elegant als functioneel is, een ruimte waar je dagelijks met plezier tijd doorbrengt.

Overweeg je een grote spiegelwand? Hopelijk heeft dit artikel je de nodige inzichten en overwegingen gegeven om een weloverwogen keuze te maken. En onthoud: het is de perfecte combinatie van schoonheid en bruikbaarheid die jouw badkamer naar een hoger niveau tilt.

Heb je verder nog vragen? Stel je vraag hieronder bij reacties, of neem contact met ons op via ons contactformulier.

Bekijk ook:
100x Badkamers voorbeelden
Slimme opbergruimte voor een kleine badkamer: Praktische tips, ideeën en inspiratie
27x Kleine badkamer met bad en douche
6 Tips om een kleine badkamer praktisch in te richten

No Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *