Search and Hit Enter

Hoe richt jij je badkamer in?

Ga je verhuizen of zijn er renovatiewerken in het vooruitzicht? Dan moet je zeker de badkamer aanpakken. Je kan kiezen of je de werken grotendeels zelf aanpakt of liever met een aannemer werkt. Wij geven je wat inspiratie om van jouw badkamer een prachtige ruimte te maken!

hoe badkamer inrichten

Douche of bad?
Afhankelijk van de oppervlakte van de badkamer kan je kiezen voor een bad, een douche of zelfs allebei. Een douche moet je in elk geval hebben, dat is echt onmisbaar. En dan bedoelen we een mooie douche met een glazen wand en een regendouchekop zodat je maximaal kan genieten van je douchebeurt. Bye bye douchegordijn! Heb je nog plaats voor een bad? Kies dan voor een vrijstaand bad. Bekijk even hoe je je badkamer wil indelen en dan zal je snel merken of er plaats is voor een douche én een bad.

Tegels of verven
Standaard wordt gekozen voor tegels in een badkamer. Dat is hygiënischer in een vochtige ruimte en makkelijk in onderhoud. Grote tegels zijn de laatste jaren ontzettend populair. De betonlook, bijvoorbeeld, past in heel wat verschillende badkamers. Niet zo’n fan van tegels? Schilderen is ook een optie, die trouwens een pak goedkoper is dan betegeling. Je kiest een neutrale kleur om je badkamer optisch groter te laten lijken. Het voordeel is dat je dit kleur makkelijk kan overschilderen als je zin hebt in een make-over.

hoe badkamer inrichten douche of bad

Slim opbergen
Een badkamer is vaak niet de grootste ruimte, maar toch liggen er heel wat spullen. Badhanddoeken, badproducten en noem maar op. Slim opbergen is hier dus zeker aan de orde. Gebruik in de eerste plaatst zwevende meubels. Die vergroten je badkamer optisch en het is makkelijk om eronder te poetsen. Lades onder wastafels zijn een prima plek om bijvoorbeeld handdoeken op te bergen. Manden kan je dan weer gebruiken om losse spullen in te steken. Ze zijn er in alle soorten en maten en bovendien een mooi accessoire. Wil je graag nog wat meer plekjes om spullen weg te bergen? Hang dan enkele planken aan de muur, daar kan je heel wat verzorgingsproducten kwijt.

hoe badkamer inrichten slim opbergen

Decoratie
Tot slot moet je ook wat decoratie en accessoires aan je badkamer toevoegen om het gezellig te maken. Een zacht sfeerlichtje en een plantje zijn goede ideeën. Vergeet ook geen badmat op de grond te leggen voor een cozy look én warme voeten. Probeer ook steeds met dezelfde kleuren en kleurtinten te werken en deze door te trekken in de hele badkamer, van tegel tot badmat.

hoe badkamer inrichten decoratie

Bekijk ook:
100x Badkamers voorbeelden
6 Tips om een kleine badkamer praktisch in te richten
Dit kleine appartement van 27m2 is super slim ingericht!
Badkamerverlichting

No Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *