Search and Hit Enter

10x Cinewall

Wil jij graag een cinewall (laten) bouwen in je woonkamer of slaapkamer? Nice! Naast dat alle ruimtes anders zijn, kan je een cinewall op verschillende manieren bouwen. Om je een idee te geven van wat er allemaal mogelijk is, hebben we de mooiste cinewall inspiratie voorbeelden voor je op een rijtje gezet, met leuke ideeën en handige tips. Kijk snel verder!

cinewall

Een cinewall is een vrij nieuw woord, maar het idee bestaat eigenlijk al heel lang. Het is feitelijk een extra muur waar je de TV, alle randapparatuur zoals je mediabox en de soundbar, strak in kunt verwerken. Je zou het dus ook een maatwerk TV wandmeubel kunnen noemen. Als je wilt, dan zou je namelijk ook opbergruimte kunnen creëren, bijvoorbeeld in de vorm van open vakken, dichte kasten met deuren of laden. Wil je ook een open haard in je woonkamer? Een cinewall is ook een hele mooie oplossing om de TV met een open haard te combineren. Kortom, net als bij alle maatwerk oplossing, er is heel veel mogelijk.

Voordat je aan de slag gaat om je cinewall te (laten) bouwen is het daarom een goed idee om te na te denken wat je wensen zijn, en hoe je wilt dat jouw cinewall eruit moet komen te zien. Scroll naar beneden en laat je inspireren door de mooiste inspiratie voorbeelden van de mooiste cinewalls.

1. Strakke cinewall met open haard

De meeste mensen die een cinewall willen laten bouwen in hun woonkamer, hebben vaak zo’n ontwerp in hun hoofd. Een plafondhoge cinewall die net breder is dan de TV, met daaronder een ingebouwde open haard. De cinewall zelf is strak gestuukt en in dezelfde kleur geverfd als de rest van de woonkamer muren. Het resultaat is een super strakke cinewall. Het basisidee voor de renovatie van dit appartement in Kopenhagen, ontworpen door Norm Architects, was om het gevoel van een privéhotelsuite te creëren voor een Deens stel dat in Spanje woont. Omdat de eigenaren veel reizen, wilden we een rustige en pure structuur creëren die ideaal was voor ontspanning. Deze strakke cinewall past dus perfect bij dat idee!

strakke cinewall met open haard

 

2. Cinewall betegelen

Wil je jouw cinewall iets meer op laten vallen in de woonkamer? Dan kan je een contrast creeeren tussen de cinewall en de muur erachter. In deze woonkamer is een luxe cinewall gemaakt die volledig betegeld is met kleine vierkante betonlook tegels. Naast een grote nis voor de TV vind je daaronder ook een moderne open haard. Om de cinewall nóg meer in de spotlight te zetten, is het aan de achterkant ook voorzien van verlichting.

cinewall betegelen

3. Cinewall met open planken

Nadat ze hadden overwogen of ze hun huis moesten verkopen of renoveren, besloten Nikki en Adam Yazxhi in het huis te blijven dat ze 15 jaar eerder hadden gekocht en hun droomhuis te creëren. Ze hadden al twee renovaties op deze plek voltooid en voor deze laatste make-over schakelden ze hun vriendin en interieurontwerper, Nina Maya van Nina Maya Interiors, in om de renovatie van het huis te leiden en te stylen. Als onderdeel van deze inspirerende verbouwing, is er ook een mooie cinewall gebouwd in de woonkamer. In het midden is een strakke witte unit gebouwd waar de TV en de soundbar is opgehangen, en gecombineerd is met de open haard. Zowel aan de linker- als rechterkant van de cinewall zijn open planken gecreëerd boven de vloer tot aan het plafond. Daarmee hebben ze een prachtige cinewall kast gerealiseerd.

cinewall met open planken

4. Cinewall met zwevende ladekasten

Ook in deze woonkamer hebben ze een een strakke witte cinewall laten maken. De grote nis is eigenlijk groter dan het nodig is, maar op deze manier is de cinewall wel toekomstbestendig voor als ze later een grotere TV willen kopen. Ook hier hebben ze het gecombineerd met een moderne open haard. De muur links en rechts zijn ingericht met op maat gemaakte zwevende ladekasten, terwijl de muren erboven gedecoreerd zijn met mooie grote schilderijen.

cinewall zwevende ladekasten

5. Luxe cinewall

Heb jij een mooie luxe woonkamer, en wil je een luxe cinewall laten maken die daar perfect in past? In dit luxe loft appartement is een super luxe cinewall gemaakt. De open haard is net zo breed als de cinewall, wat voor een extra luxe uitstraling zorgt. Maar het mooiste is natuurlijk de bekleding met marmeren tegels. Ook de muren naast de cinewall is prachtig bekleed met luxe behang en bijpassende chique wandlampen. Inbouwspotjes in het plafond wordt hier gebruikt als accentverlichting.

luxe cinewall

6. Muurbrede cinewall

Vind je het niet mooi dat de cinewall iets uitsteekt ten op zichte van de muur erachter? Dan zou je ook een muurbrede cinewall kunnen maken. Op die manier lijkt het dat de TV en de open haard gewoon in de bestaande muur is gebouwd. In deze luxe slaapkamer bevindt de muur tussen twee plafondhoge ramen die uitzicht bieden naar de tuin. De volledige breedte van die muur is benut met een muurbrede strak gestuukte witte cinewall.

muurbrede cinewall

7. Cinewall kast als scheidingswand

Een cinewall wordt over het algemeen tegen een bestaande muur gebouwd. Heb je een brede woonkamer, waardoor je de TV niet tegen een muur kan plaatsen? Dan kan het een goed idee zijn om een cinewall kast te laten maken, die je ook als scheidingswand gebruikt in de woonkamer. Deze woonkamer is ontwopren door interieur- & ontwerpbureau Eva Myard Interior, die Lyon een luxe en modern appartement ontworpen hebben. Tussen de keuken en woonkamer is een strakke cinewall kast gemaakt met zowel opbergruimte boven als beneden.

cinewall kast scheidingswand

 

8. Cinewall met glazen open haard

Buiten de kaders denken – dit is het startpunt van dit project van Italiaanse ontwerper Riccardo Gasperoni. Stel je de ruimtes voor als dozen die elkaar kruisen, worden verdeeld en uitgerekt. Het resultaat: zichtbare en onzichtbare omgevingen en nissen, groot maar afgebakend, kasten die badkamers verbergen, keukendeuren die de toegang tot de pantry’s verbergen. Verrassingen en nog meer verrassingen. De cinewall is daar een mooi voorbeeld van, die de woonkamer van de eethoek scheidt. Door de volledige brede glazen open haard, lijkt het alsof het bovenste gedeelte van de open haard aan het plafond zweeft.

cinewall glazen open haard

9. Cinewall met houten wandbekleding

Vind je een gestuukte muur te strak, en vind je tegels ook niks? Wat dacht je van een cinewall met houten wandbekleding? Hout is natuurlijk dé manier om meer sfeer en warmte te creëren in een interieur. In deze slaapkamer is een mooie luxe cinewall gebouwd met open haard die volledig bekleed is met warme houten planken. Op die manier is het nóg sfeervoller en knusser in de slaapkamer.

cinewall houten wandbekleding

10. Cinewall betonstuc

Heb je een industriele woonkamer of wil je jouw woonkamer een stoer industrieel tintje geven? Wat dacht je ervan om een cinewall te bekleden met betonstuc? Betonstuc is mega populair voor badkamers, maar op deze manier kan je het dus ook heel mooi toepassen in de woonkamer. In onderstaande woonkamer is de betonstuc cinewall nog under construction, en de TV moet nog opgehangen worden. Maar dat komt wel goed.

cinewall betonstuc

Bekijk ook:
10x TV aan de muur
18x Plank als TV meubel
TV ophangen
10x TV in de hoek
30x Slaapkamers met TV

No Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *