Design en interieur

Tips voor het maken van een collage van lijsten aan de muur


Één van de meest populaire vormen van muurdecoratie is het ophangen van lijsten. Niet één, twee of drie lijsten, maar een hele collage van verschillende lijsten. Omdat je helemaal zelf kunt bepalen wat je ophangt en inlijst, is het een hele leuke manier om je interieur persoonlijk te maken. En het leuke is dat je van alles en nog wat kunt combineren. Je hoeft dus niet alleen lijsten te gebruiken, maar je zou ook kunnen denken aan geweien, spiegels, posters, klokken, ceramiek, noem maar op. Je kunt het zo gek niet bedenken. Voordat je daadwerkelijk begint met schroeven en spijkers in de muur slaan, raden we eerst aan om onderstaande tips te lezen.

1. Maak de collage eerst op de vloer

Het is verstandig om de collage eerst op de vloer te creëren. Daar hoef je het natuurlijk niet vast te maken, waardoor het een perfecte manier is om de posities van de verschillende lijsten te bepalen. Probeer meerdere varianten uit, totdat je zeker weet hoe het uiteindelijk op de muur moet worden. Daarna knip je vellen papier (je kunt bijvoorbeeld inpakpapier of kranten gebruiken) uit, in dezelfde formaten als de lijsten. Deze vellen papier kan je op de juiste manier aan de muur plakken met plakband. Op krijgen de lijsten de exacte positie aan de muur, zoals jij het graag zou willen.

Collage lijsten muur

Collage lijsten muur

2. Favoriete items op ooghoogte

Natuurlijk vind je alle lijsten mooi die je op gaat hangen. Maar je zult altijd een aantal items hebben die je net iets leuker vindt dat andere items. Om die leukere items meer in de spotlight te zetten, hang je die op ooghoogte aan de muur. Daar vanuit bepaal je de posities van de andere lijsten en items.

collage lijsten muur

collage lijsten muur

3. Rust of drukte

Bedenk of je een muur wilt hebben die een drukke of een rustige uitstraling moet hebben. Als je een drukke uitstraling wilt, dan kan je van alles en nog wat met elkaar combineren. Kleuren, materialen en formaten. Wil je juist een rustigere muur hebben, dan kan je dat bereiken door overeenkomsten van de lijsten. Dit hoeven niet exact dezelfde lijsten te zijn, maar je kan bijvoorbeeld dezelfde kleur of dezelfde kleurtint nemen.

foto collage lijsten muur

collage muur lijsten zwart

4. Wees niet bang voor fouten

Het is nooit fijn als iets opgehangen is, wat uiteindelijk toch niet erg mooi blijkt te zijn. Wees daar alleen niet te bang voor. Uiteindelijk kan je alles herstellen.

foto collage lijsten muur

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply