Search and Hit Enter

5x Inspirerende thuiswerkplekken waar nagedacht is over ergonomie

In Nederland is het wettelijk verplicht dat werkgevers zorgen voor een ergonomische werkplek voor hun werknemers. Maar als je freelancer bent of een eigen bedrijf hebt en vaak thuis werkt, dan moet je er zelf voor zorgen. Wat dit betekent, en hoe een ergonomische thuiswerkplek of thuiskantoor er uit kan zien? Dat laten we in dit artikel zien!

Voordat we je meenemen naar de inspirerende thuiswerkplekken, laten we eerst even stilstaan bij het cruciale belang van een ergonomische werkplek. In de hectiek van ons dagelijks leven op kantoor zorgt een werkgever vaak voor een gezonde en vitale werkomgeving, maar zodra we thuis aan de slag gaan, verdwijnt dit bewustzijn soms naar de achtergrond.

We zijn daarom in gesprek gegaan met https://www.havic-kantoormeubelen.nl/, die als doel heeft om hun klanten zo goed mogelijk te adviseren en ondersteunen bij de aanschaf van hun nieuwe kantoorinrichting – Van het kopen van een ergonomische bureaustoel tot een complete kantoorinrichting.

Havic Kantoormeubelen begrijpt het belang van een gezonde werkplek en deelt dan ook graag enkele waardevolle tips om ervoor te zorgen dat jij ook thuis ergonomisch verantwoord kunt werken:

  1. Begin met het instellen van je beeldscherm op de juiste hoogte, zodat je comfortabel kunt werken zonder je nek te belasten.
  2. Een ergonomische bureaustoel is een must-have voor ideaal zitcomfort. Een goede stoel biedt niet alleen de juiste ondersteuning, maar voorkomt ook lichamelijke klachten en verhoogt je productiviteit.
  3. Overweeg een verstelbaar bureau dat je kunt aanpassen aan jouw zithouding, zodat je de hele dag door optimaal comfort hebt.
  4. Vergeet niet om regelmatig op te staan en te bewegen. Zelfs het meest ergonomische meubilair kan niet op tegen de schadelijke effecten van constant zitten. Sta af en toe op, loop een rondje of verander van werkhouding.
  5. Houd een vast ritme aan. Sta op dezelfde tijd op, neem pauzes op vaste momenten en kies een vaste werkplek. Het helpt om structuur te behouden, zelfs als je vanuit huis werkt.

Leestip: Productief thuiswerken? 8x Tips voor het inrichten van een praktische thuiswerkplek!

1. Thuiskantoor van Amy van Homey Oh My

Dit is het mooie thuiskantoor van Amy, een content creator en stylist uit Chicago, én het gezicht van het blog Homey Oh My. Amy is een ware creator, en haar thuiswerkplek straalt dat uit!

Amy’s thuiskantoor is eigenlijk een tijdelijke oplossing, want uiteindelijk wil ze haar droom van een eigen kantoor in de garage verwezenlijken. Maar dat betekent niet dat ze geen aandacht heeft besteed aan de ergonomie van haar huidige werkplek.

Het belangrijkste element van haar thuiskantoor is zonder twijfel het zit-sta bureau. Wat dit bureau zo geweldig maakt, is het feit dat je er zowel zittend als staand aan kunt werken. Het heeft een super soepele motor die het bureau moeiteloos in hoogte verstelt. Amy heeft zelfs haar favoriete hoogtes voorgeprogrammeerd, zodat ze met één druk op de knop kan afwisselen. Onder het bureau vind je een lade, die perfect is om die rommel te verbergen maar toch binnen handbereik te houden.

Maar dat is nog niet alles! Amy heeft wieltjes aan het bureau toegevoegd, waardoor ze het gemakkelijk door de kamer kan verplaatsen. Handig, toch?

Om ervoor te zorgen dat haar nek in de juiste positie blijft terwijl ze werkt, heeft Amy een handige plank op het bureau geplaatst voor haar laptop. En die stekkerdoos onder het bureau? Die heeft niet alleen stopcontacten, maar ook twee handige USB-oplaadpoorten. Weg met die wirwar van kabels!

Leestip: 20x Kabels wegwerken

Om het staand werken af te kunnen wisselen met zitten, is een goede bureaustoel minstens net zo belangrijk. Ze heeft gekozen voor een mooie zwarte fluwelen stoel met een strakke rugleuning en handige wieltjes.

Maar het echte pronkstuk is de mooie houten wandkast. Dit systeem biedt niet alleen ruimte om spullen op te bergen, maar ook om haar favoriete items tentoon te stellen. Het was een beetje een uitdaging om het te monteren, maar het was de moeite waard. Het voegt echt een persoonlijke touch toe aan de ruimte.

Dit thuiskantoor van Amy bewijst dat je niet hoeft in te leveren op stijl om een ergonomische werkplek te creëren. Het is functioneel én prachtig, precies zoals we van Amy gewend zijn! En wie weet wat voor geweldige projecten ze hier in de toekomst zal creëren in haar garagekantoor. We kijken er alvast naar uit!

thuiskantoor amy van homey oh my ergonomie
thuiskantoor amy van homey oh my ergonomie

2. Sarah van Coco Lapine

De tweede thuiswerkplek die we willen laten zien, is die van Sarah Van Peteghem, een Belgische ontwerpster die in München woont. Ze is gepassioneerd door grafisch ontwerp, kunst en interieurontwerp. Haar blog, Coco Lapine, is haar ruimte om alles te delen wat haar inspireert.

Voor Sarah is haar thuiskantoor haar gelukkige plek. Natuurlijk is ze niet altijd voor de volle 100% gelukkig, maar over het algemeen kan ze wel zeggen dat ze houdt van wat ze doet. Hoewel thuiswerken soms uitdagingen met zich meebrengt, heeft ze een comfortabele en inspirerende plek gecreëerd waar ze zowel productief als creatief kan zijn. En dat is zo belangrijk bij thuiswerken, nietwaar?

Een bijzondere element bij haar thuiswerkplek is haar in hoogte verstelbare bureau. Deze oplossing is ontzettend handig als je vele uren per dag aan je bureau doorbrengt. Hetgeen wat ze het meest waardeert aan haar werkplek is dat het bureau zowel staand als zittend gebruikt kan worden. Het maakt echt het verschil om van positie te kunnen wisselen, en het voorkomt dat ze moe wordt als ze constant van houding verandert.

Haar belangrijkste advies voor thuiswerken is om jezelf niet te beperken tot één plek. Sarah heeft dan ook meerdere kleine werkplekken in huis gecreëerd, en hoewel ze het grootste deel van haar werk aan haar bureau doet, met een groot scherm, geeft ze er de voorkeur aan om af te wisselen. Voor haar maakt het echt het verschil om e-mails te beantwoorden in de woonkamer (of zelfs op het balkon), creatief na te denken aan de eettafel, en uitgebreid foto’s te bewerken aan haar hoofdbureau. De variatie houdt haar alert, gemotiveerd en geïnspireerd gedurende de dag.

Het valt ook niet te missen dat het beeldscherm een beetje van de tafel is opgeheven, zodat Sarah, wanneer ze zit, recht op het scherm kan kijken, zonder naar beneden te hoeven kijken. Een oplossing waar iedere ruggengraat van houdt!

Sarah’s thuiswerkplek is niet alleen functioneel, maar ook slim ontworpen om haar gemotiveerd en geïnspireerd te houden. Het is duidelijk dat ze heeft nagedacht over ergonomie en creativiteit bij het creëren van haar ideale werkruimte.

thuiswerkplek sarah coco lapine ergonomisch
thuiswerkplek sarah coco lapine ergonomisch

3. Thuiswerkplek van Emma van All up in my space

Dit is de thuiswerkplek van Emma, de creatieve geest achter All up in my space. Haar blog draait om het verkennen van ruimtes, hoe mensen ze creëren en waarom ze zo belangrijk zijn. Verwacht hier geen eindeloze verhandelingen over chique banken en gordijnen, maar wel een eerlijke blik op geweldige ruimtes en tips om je eigen knusse hoekje thuis te maken.

Laten we meteen met het belangrijkste beginnen: het bureau. Ze heeft gekozen voor verstelbare zit-sta Jarvis desk van Fully, inclusief kruk en lamp. Met een simpele druk op de knop wisselt Emma moeiteloos van zittend naar staand werken, kiest ze een vooraf ingestelde hoogte of gewoon haar eigen ideale hoogte. Regelmatig afwisselen tussen zitten en staan verhoogt niet alleen de productiviteit en concentratie, maar houdt ook het lichaam actiever dan wanneer je als een aardappel in een stoel zit – en laten we eerlijk zijn, dat gebeurt ons allemaal wel eens. Emma’s bureau heeft ook een handige lade en kabelmanagement (lekker opgeruimd) en brengt gewoon meer leven in haar werkruimte.

Wat meteen opvalt in Emma’s werkplek is de prachtige Capisco stoel, ontworpen door Peter Opsvik. Deze stoel ziet er geweldig uit in haar huurappartement. Haar beste tip voor thuiswerken is om duidelijke grenzen te stellen en minstens elk uur even weg te stappen van je bureau. Je thuiskantoor is jouw werkzone, terwijl de rest van je huis bedoeld is om te leven. Oh, en koffie, natuurlijk. Veel koffie.

Wat ze het meest waardeert aan mijn werkplek is dat deze mega-functioneel is, maar tegelijkertijd naadloos opgaat in haar appartement, met rustige kleuren en creatieve accenten. In een compacte open woonruimte is het essentieel dat elk deel perfect past in het grotere geheel.

Leestip: Een productieve en stijlvolle werkplek in de woonkamer: Tips, ideeën en inspiratie

ergonomische thuiswerkplek emma all up in my space
ergonomische thuiswerkplek emma all up in my space

4. Thuiswerkplek van Victor Chen

Hoewel zowel Sam als Victor opgroeiden in Toronto, dezelfde middelbare school bezochten en deelnamen aan hetzelfde naschoolse kunstprogramma, kruisten hun paden pas toen Victor in 2016 naar Hong Kong verhuisde. Met hun gedeelde passie voor fotografie en koffiehuizen begonnen ze samen te freelancen en te reizen. Van de stoffige straten van Jaipur tot een roadtrip door Nieuw-Zeeland, transformeren hun foto’s de meest toeristische ansichtkaartgezichten tot afdrukken die ze hopen dat je in je huis of kantoor zou waarderen.

Sam is individueel een stylist en fotograaf met de focus op merkgerichte content voor sociale media, terwijl Victor een fotograaf is met de nadruk op architectuur, dronefotografie en landschappen. Hun klanten zijn onder andere W Hotels, Grand Hyatt, Moleskine, DFS, Cathay Pacific, de overheid van Tokio en Lavazza.

Naast dat ze ook hele getalenteerde fotografen zijn, hebben ze ook hun eigen Youtube kanaal, waarin ze, hun fans een kijkje laten nemen in hun leven in Hong Kong. Zo had Victor ook een super leuk en inspirerend video gemaakt over de inrichting van zijn thuiswerkplek. In de video laat hij zijn zoektocht zien naar zijn ideale bureau (uiteraard een zit-sta bureau, die elektrisch verstelbaar is), voor welk bureaustoel hij heeft gekozen, hoe hij zijn kabels op een georganiseerde manier verbergt, en welke accessoires hij gebruikt om zijn thuiswerkplek functioneler en esthetisch leuker te maken.

Kortom, de video is absoluut het bekijken waard, vooral als je inspiratie nodig hebt voor de inrichting van een mooi en ergonomische thuiswerkplek in een klein appartement.

5. Thuiskantoor van Jules Meeyoung Acree

Het laatste inspirerende thuiskantoor dat we graag willen delen, behoort tot Jules Meeyoung Acree! Jules is een digitale creator, ondernemer en een liefhebber van matcha die het grootste deel van haar tijd graag thuis doorbrengt. Ze maakt video’s en levensstijltools die je helpen om je meest doordachte leven vorm te geven – een leven dat wordt ondersteund door feel-good systemen en zelfzorg.

Het heeft even geduurd… maar hier is het dan – haar nieuwe thuiskantoor! Het kostte haar een paar maanden om alles in te richten, maar haar kantoor was een van haar eerste prioriteiten bij de verhuizing naar dit nieuwe huis. Het is eindelijk klaar, en ze houdt echt van tijd doorbrengen in deze ruimte.

Jules neemt je graag mee door de verschillende gebieden die haar thuiskantoor tot de feel-good ruimte maken waar ze graag is. Over het algemeen wilde ze dat haar kantoor gezellig aanvoelde, maar ook open, licht, creatief en organisch. Dat zijn de woorden die bij haar opkwamen toen ze de ruimte ontwierp en inrichtte. Daarom was ze bij het samenstellen van deze ruimte superdoelgericht over de elementen die het echt compleet zouden maken.

Als fulltime creator en ondernemer is ze elke dag in haar kantoor, vaak voor lange periodes. Deze ruimte laat haar creatieve sappen stromen, houdt haar geest op het juiste spoor en stelt haar ook in staat om in te pluggen en weg te dromen.

We zijn al behoorlijk onder de indruk van de andere thuiskantoren die we hierboven hebben gezien, maar als het gaat om ergonomie, gaat Jules’ thuiskantoor nog een stap verder.

Naast prachtige details, zoals de glazen wanden en schuifdeuren, kastruimte en de knusse zithoek, zijn we vooral onder de indruk van de inrichting van haar werkplek zelf.

Het hart van haar kantoor is haar bureauruimte – hier brengt ze het grootste deel van haar tijd door! Het is een geweldige plek om te focussen, en ze kan eenvoudig afwisselen tussen zitten en staan. Daarom koos ze voor een sta-bureau en voegde ze de virale loopband onder het bureau toe, zoals te zien op TikTok.

Met een loopband onder het bureau kun je de negatieve effecten van langdurig zitten verminderen, je productiviteit en helderheid verhogen en tegelijkertijd werken aan je fysieke conditie. Het is een efficiënte manier om beweging te integreren in een drukke werkdag.

Jules is dol op haar ergonomische stoel en sta-bureau – het is letterlijk het bureau van haar dromen! Ze wilde dat het samenwerken mogelijk maakte, zodat haar vrienden en assistent kunnen langskomen, een stoel kunnen pakken en aan hetzelfde bureau als zij kunnen werken. Met een extra breed bureau is dit dus mogelijk.

Een van de beste kenmerken van dit bureau is het kabelbeheersysteem. Het was voor haar een must-have, en het is een grote verbetering ten opzichte van haar vorige bureau.

Thuiskantoor van Jules Meeyoung Acree

Een ergonomische thuiswerkplek is niet alleen een luxe, maar een absolute noodzaak voor iedereen die regelmatig vanuit huis werkt. Deze vijf inspirerende voorbeelden van thuiswerkplekken laten zien dat ergonomie en stijl hand in hand kunnen gaan. Of je nu een creatieve geest bent, een digital nomad, of gewoon op zoek bent naar een comfortabelere werkplek, de juiste inrichting kan een wereld van verschil maken. Dus, ga aan de slag met de tips van Havic Kantoormeubelen, laat je inspireren door deze prachtige werkruimtes, en creëer je eigen ergonomische thuiswerkparadijs.

No Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *