Interieur

6 Apparaten en gadgets die niet mogen ontbreken in jouw thuiskantoor


Wanneer je een thuiskantoor gaat inrichten voor jezelf, denk je natuurlijk na over hoe dit eruit moet zien. Je kiest decoratie uit en planten, meubels en andere zaken die bijdragen aan de uitstraling van de ruimte. Maar je moet natuurlijk niet vergeten dat de ruimte ook een functie heeft en dat het vooral ook belangrijk is dat die functie optimaal gefaciliteerd wordt. Daarom zetten we hier zes apparaten en gadgets op een rijtje die niet mogen ontbreken in jouw thuiskantoor.

thuiskantoor apparaten

Printer

Steeds vaker hoor je van (veelal jongere) mensen die zelf geen printer in huis hebben. Steeds vaker hoor je dan ook dat mensen bij een ander aankloppen om even een printje te mogen maken. Om te voorkomen dat jij er daar ook een van wordt, kun je jouw thuiskantoor uitrusten met je eigen printer. Het is immers prettig als je zelf kunt afdrukken op het moment dat dat nodig is. Daarnaast heb je voor niet al te veel geld als een 3-in-1 Brother printer waarmee je ook kunt scannen en kopiëren. Dat is ook nog eens handig als je bijvoorbeeld een scan of kopie van je paspoort nodig hebt. Inktpatronen voor Brother printers zijn zowel in officiële versie als goedkopere imitaties eenvoudig te bestellen. Daar moet je natuurlijk wel even goed bij opletten of de cartridge ook geschikt is voor jouw model printer.

thuiskantoor inrichten printer

Labelmaker

Zeker wanneer je zelfstandig ondernemer bent en je een kantoor aan huis hebt, is het van belang dat je je archief en administratie op een goede, overzichtelijke manier opslaat. Om te voorkomen dat je iedere keer alles af moet zoeken om te vinden wat je zoekt, is het handig om een labelmaker in je kantoor te hebben. Hiermee maak je een net label voor alles wat je wilt bewaren. Dat geeft ook een opgeruimdere uitstraling dan handgeschreven labels en zal het zoeken naar opgeslagen zaken een stuk makkelijker en sneller maken.

Headset of oordopjes

Als je veel thuis werkt, dan zit het erin dat je regelmatig moet bellen of videobellen dan wel vergaderen via Zoom of een soortgelijke dienst. Op zo’n moment wil je goed verstaanbaar zijn en geen last hebben van je omgevingsgeluid. Wanneer je gebeld wordt voor een audio- of videogesprek, is het wel zo prettig als je meteen een headset of oordopjes binnen handbereik hebt. Zorg dus dat hier een plekje voor komt op je bureau. Let wel op: op een computer hebben de microfoon en hoofdtelefoon een aparte ‘ingang’ en op een smartphone niet. Zoek als je dat prettig vindt of nodig denkt te hebben specifiek een ‘noise cancelling’ koptelefoon uit die je de hele dag op kunt houden om geen afleidend geluid te hoeven horen.

thuiskantoor headset

Webcam

In het verlengde van het vorige, is ook de aanwezigheid van een webcam eigenlijk ook noodzakelijk. Veel laptops hebben een ingebouwde webcam, maar als je een setup hebt met een pc en een losse monitor, dan is dit doorgaans niet het geval. Wanneer je moet videobellen of online vergaderen, is het niet fair als jij de rest wel kan zien, maar zij jou niet. Het voordeel van een ‘losse’ webcam is dat je hem ook makkelijk kunt verplaatsen of verwijderen om te voorkomen dat eventuele hackers je kunnen zien.

Bekerverwarmer

Ken je dat, dat je koffie of thee voor jezelf gehaald hebt en vervolgens zo geconcentreerd in je werk komt te zetten dat je je uur een later realiseert dat vergeten bent het te drinken? Dan heb je koude koffie of thee, en dat is natuurlijk smerig. Je kunt dit voorkomen met behulp van een bekerverwarmer. Dat is een verwarmingsplaatje dat je kunt aansluiten op een USB-poort in je computer, zodat hij van stroom voorzien wordt. Zo blijft jouw koffie of thee warm, zodat je ook nadat je even heel diep in je werk zat nog een warme drank hebt die nog steeds het drinken waard is.

thuiskantoor bekerverwarmer

Draadloze oplader voor je telefoon

Kan jouw smartphone draadloos opgeladen worden? Dan is het praktisch om een dock te kopen dat op je bureau kan staan waarin je telefoon kan opladen. Zo houd je altijd zicht op het scherm, staat je dure telefoon op een vaste, veilige plek binnen handbereik en heeft hij altijd voldoende batterij over. Kan jouw telefoon niet draadloos worden opgeladen, kijk dan of er een ander soort dock bestaat voor jouw model smartphone.

thuiskantoor draadloze telefoonlader

Bekijk ook:
Het thuiskantoor en de woonkamer zijn hier gescheiden via een garagedeur
Productief thuiswerken? 8x Tips voor het inrichten van een praktische thuiswerkplek!
20x Ideeën voor het inrichten van een klein kantoor in huis

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply