Interieur

10x Betonbak maken


Betonbak maken

Ben jij op zoek naar een stoere betonnen bloembak? Een betonbak kan je overal kopen, maar zelf een betonbak maken is véél leuker. Je hoeft er geen doorgewinterde klusser of DIY-er te zijn. Dat laten we hier zien met tien super leuke inspiratie voorbeelden. Bij elk voorbeeld vind je een link naar de handleiding, die laat zien wat voor materialen je allemaal nodig hebt om de desbetreffende betonbak te maken. Heel veel succes!

1. Vierkante betonbak van karton duct tape

Je hebt niet veel nodig om een stoere betonbak te maken. Dat wordt bewezen met dit leuke DIY project. De belangrijkste materialen zijn twee kartonnen dozen en duct tape. De kartonnen dozen worden gebruikt om de vorm te creëren, en met duct tape wordt de betonbak aan de binnenkant waterdicht gemaakt. Goedkoop, snel en super makkelijk. Klik hier voor de volledige handleiding!

Vierkante betonbak van karton duct tape

2. Kleine betonnen bloempotten

Betonnen bloempotten hoeven niet super groot te zijn. Kleine potjes kunnen ook heel leuk zijn, en zijn vooral in huis een goed idee. Fervente DIY-er Muhaimina laat zien hoe je heel eenvoudig onderstaande super leuke kleine bloempotten van beton kunt maken. Ook zij gebruikt kleine kartonnen doosjes voor de vorm van de potten. Ze heeft er zelfs aan gedacht om een waterafvoertje aan de onderkant van de potten te maken. De randen zijn stoer rauw, en met gouden verf heeft ze de potten leuk beschilderd. Klik hier om te zien wat je allemaal nodig hebt en hoe je het kunt maken.

Kleine betonnen bloempotten maken

3. Grote betonbak

Kleine betonbakken maken zijn over het algemeen eenvoudiger dan grote betonbakken. Maar niets is onmogelijk. Elisha, het gezicht achter de blog PneumaticAddict.com, heeft onderstaande grote betonbak gemaakt. Super stoer voor de tuin of de voortuin. De betonbak is maar liefst 81 centimeter hoog en ruim 60 centimeter breed. Ze heeft spaanplaten gebruikt voor het maken mal, waar het cement in gegoten kan worden. Wat heel nice is, is dat ze spleten heeft gemaakt, die je als detail terugziet in de betonbak. Ziet het er niet uit alsof de grote betonbak in de winkel is gekocht? Klik hier voor de handleiding!

grote betonbak maken

4. Houten betonlook bak

Betonbakken zijn stoer, maar een nadeel is dat beton best zwaar is. Wil je een lichte betonbak maken? Dan zou je ook een houten bak kunnen maken, die je een betonlook geeft. Erin heeft onderstaande stoere betonlook bak gemaakt van houten latten. De houten latten zijn eerst aan elkaar geschroefd. Boor verschillende gaten in de bodem van de plantenbak voor een goede afvoer. Vervolgens kan je de plantenbak een betonlook geven met verf. Ook leuk! Klik hier om de handleiding te zien!

Houten betonlook bak

5. Geometrische plantenpot

Geometrische vormen zijn helemaal leuk voor het interieur. Het klinkt heel moeilijk om geometrische plantenpotjes te maken, maar dit valt eigenlijk heel erg mee. Dit laten Brent + Courtney zien van Gray House Studio. Voor het maken van de mal, heeft het duo karton en tape gebruikt. Daarna is het weer een kwestie van het gieten van cement in de kartonnen mal. Laat het vervolgens 24 uur drogen, en je hebt super leuke geometrische plantenpotjes! Vind je deze potjes helemaal leuk? Klik hier om te zien hoe je ze heel eenvoudig zelf kunt maken.

Geometrische plantenpot maken

6. Betonbak met plantenstandaard

Met een plantenstandaard geef je een podium een een plant. Erin Francois had zelf onderstaande betonbak gemaakt voor Homedit, die ondersteund wordt met een plantenstandaard. Hoe leuk! Net als de meeste DIY betonbakken en plantenpotten, heeft Erin voor dit project ook een mal gemaakt met karton. Nadat de vierkante betonbak opgedroogd was, heeft ze de buitenkant opgeschuurd met schuurpapier, zodat het mooi egaal glad wordt. Vind je het wat? De handleiding vind je hier!

Betonbak met plantenstandaard maken

7. Cilindervormige plantenpot

Vind je een cilindervormige plantenpot leuker dan een vierkante of een rechthoekige plantenbak? Shara van Woodshop Diaries laat zien hoe je onderstaande leuke plantenpot kunt maken. De cilindervormige plantenpot heeft een goede hoogte, en met een ronde standaard, kan het nog verder opgehoogd worden. De plantenstandaard hoef je natuurlijk niet te gebruiken. In tegenstelling tot de vierkante plantenbakken en plantenpotten, kan je een cilindervormige mal maken met behulp van emmers. Een kleine emmer die je in een grote emmer kunt plaatsen. Nadat je het cement erin hebt gegoten, moet je het minstens drie dagen laten drogen. Daarna kan je de emmer eruit snijden met een mes. Klik hier om de handleiding van Shara te bekijken.

Cilindervormige plantenpot maken

8. Betonnen plantenschaal

Voor lage planten of bijvoorbeeld siergrassen, zijn plantenschalen een leuk idee. Deze betonnen DIY plantenschaal hebben we gevonden bij Garden Therapy. De mal hebben ze gemaakt met grote kunststof schalen. Voor een kleine plantenschaal gebruik je kleine schalen, en voor een grote plantenschaal gebruik je grote schalen. Volledige handleiding zien? Klik hier!

Betonnen plantenschaal maken

9. Betonnen plantenbak op wielen

Betonnen plantenbakken kunnen dus erg zwaar zijn, vooral als het grote plantenbakken zijn. Dit kan dus een probleem zijn als je van plan bent om het regelmatig te verplaatsen in huis of tuin. Dit kan je eenvoudig oplossen door wielen onder de betonnen plantenbak te monteren. Bij Bobvilla vonden we deze stoere betonnen verrijdbare plantenbak op wielen. De mal kan je maken met spaanplaten of andere platen, zoals MDF. Wat nóg makkelijker is, is om bijvoorbeeld een oude lade te gebruiken die je niet meer nodig hebt. Plaats er een grote foam blok in, met genoeg ruimte aan de zijkanten, zodat de randen van de plantenbak niet te dun wordt. Daarna is het een kwestie van het monteren van de wielen aan de onderkant van de plantenbak. Klik hier om te zien hoe je het kunt maken.

Betonnen plantenbak op wielen maken

10. Betonnen plantenbak op poten

We hebben boven een betonnen plantenbak laten zien met een houten plantenstandaard. Je kunt de plantenbak ook integreren met het onderstel. Deze mooie betonnen plantenbak op poten is gemaakt door Ana White. Toegegeven, dit is niet de meest eenvoudige DIY plantenbak, maar het is wel een hele stoere. In plaats van het gebruik van een zelfgemaakte mal, heeft Ana de plantenbak gemaakt met betonnen tegels. Deze zijn tussen de houten palen van het onderstel geschoven, en vastgeplakt met kit. Tot slot, zijn de poten geverfd in een een mooie bruine kleurtint. Durf jij deze klus aan? Klik hier voor de volledige handleiding, inclusief video.

Betonnen plantenbak op poten maken

Bekijk ook:
Terracotta potjes
Creatieve ideeën om je tuin te ontwerpen met een polyester plantenbak
Plantenbakken van houten vlonders
Houten plantenbakken voor de tuin
Balkon plantenbak

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply