Search and Hit Enter

De beste zonwering voor binnen en buiten

21 Juni was het officieel zomer. De dagen zijn langer en het zonnetje staat hoger aan de hemel. Hoewel we genieten van de warmte buiten, is voor veel mensen een uitdaging om het binnen koel te houden. Met zonwering wordt het een stuk minder warm in huis en blijft de temperatuur aangenaam. Er zijn verschillende soorten zonwering die je binnen of buiten monteert. In dit artikel benoemen we de mogelijkheden, de voordelen en eigenschappen per type zonwering.

soorten zonwering buiten knikarmscherm

Zonwering voor buiten

Zonwering en zonneschermen kunnen zowel aan de binnen- als buitenkant van een woning gemonteerd worden. Daarom maken we onderscheid tussen zonwering voor buiten en binnenzonwering.

Knikarmschermen

Een van de meest bekende soorten zonwering zijn knikarmschermen. Dit zijn grote schermen die ondersteund worden door uitvouwbare knikarmen. Dit type scherm is ideaal voor woningen met een groot tuinterras. Het doek is meters uitschuifbaar, waardoor je eenvoudig een groot oppervlak schaduwvrij maakt. Je hebt hierbij keuze uit handmatige of elektrische bediening.

zonwering knikarmscherm

Uitvalschermen

Een ander voorbeeld van populaire zonwering voor buiten zijn uitvalschermen. Vooral op hoger gelegen locaties zoals bedrijfspanden en appartementencomplexen profiteren van deze zonwering. Het scherm kan echter ook gebruikt worden als zonwering voor een raam aan de begane grond, mits er geen behoefte is om er onder te zitten. Uitvalschermen bedien je handmatig of elektrisch voor meer comfort en gemak. Verkrijgbaar in allerlei kleuren, formaten en stijlen, zodat er voor elke tuin en smaak een stijlvolle optie tussen zit.

Heb je een groot terras? Kies dan voor een uitvalscherm dat je tuin volledig in de schaduw kan zetten. Zo zit je de hele dag heerlijk in de tuin, ook bij tropisch weer. Klap de schermen wel in bij harde regen of storm om schade te voorkomen.

zonwering buiten raam uitvalscherm

Rolluiken

en rolluik is een verticaal bewegende afsluiting die geplaatst kan worden voor een raam of een deur. Doordat de lamellen bevestigd zijn in de boven- en ondergeleiders, zijn ze haast niet gevoelig voor garde windstoten én inbrekers. Rolluiken geven een woning een moderne uitstraling en houden de warmte goed buiten de deur. Met name bij slaapkamers zijn dit type zonwering erg gewild. Naast een uitstekende warmte-isolatie, zijn rolluiken ook verduisterend, wat je slaapkwaliteit ten goede komt. Kies voor meer gemak voor elektrisch bedienbare rolluiken. Met een simpele druk op de knop maak je het lekker donker of extra licht.

zonwering buiten rolluiken

Screens

Net als bij een rolluik zijn screens stevig bevestigd in geleiders. Het enige verschil is dat screens gebruik wordt gemaakt van een doek. De reden waarom veel mensen kiezen voor dit type zonwering heeft alles te maken met de uitstraling. Er ontstaat geen opgesloten gevoel, omdat er nog wel van binnen naar buiten gekeken kan worden. Andersom is het zicht wel beperkt. Je geniet dus van meer privacy.

Tegenwoordig zijn er ook screens op zonne-energie verkrijgbaar. Duurzaam en gebruiksvriendelijk. Voorzien van een solarmotor die middels een batterij en zonnepaneel aangestuurd wordt. Bij deze optie is er geen stroompunt nodig of hak- en breekwerk in de muren.

soorten zonwering buiten screens

Markiezen

Liefhebbers van de traditionele en karakteristieke woonstijl kunnen met markiezen hun hart ophalen. Markiezen hebben een sfeervolle en authentieke uitstraling. Een mooie aanvulling op grote, vrijstaande woningen of boerderijen. Maar ook als je in een twee-onder-een-kapwoning woont, zijn ze een echte aanwinst. Ze weren zonlicht en warmte prima. Het enige nadeel: de prijs. Het is niet de meest voordelige buitenzonwering.

zonwering buiten markiezen

Zonwering voor binnen

Maar je kunt ook binnenshuis raamdecoratie ophangen om zonlicht en warmte te weren, terwijl je geniet van meer privacy. Hieronder benoemen we een van de meest gekozen zonwering voor binnen.

Jaloezieën

Helemaal terug van weggeweest zijn de jaloezieën. Jaloezieën zijn verkrijgbaar in allerlei soorten, afmetingen en materialen, waarvan hout en aluminium het populairst zijn. Ze kleden je woning stijlvol aan en je regelt het lichtinval eenvoudig zelf. Zet de lamellen volledig open, dicht of elke stand er tussenin. Aangezien jaloezieën ook heel gemakkelijk met andere raamdecoratie te combineren zijn, hang je ze in iedere woonruimte in huis op.

soorten zonwering binnen houten jaloezien op maat keuken

Zorg dat jouw huis ook klaar is voor deze zomer

Is jouw woning nog niet helemaal klaar voor de zomer? Geen probleem, alles wat je nodig heb vind je bij Zonweringstopper.nl.

Bekijk ook:
Zijn gordijnen nog hip?
Duurzaam wonen? 40x tips!
5x Tips voor het inrichten van een fijn kantoor

No Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *