Search and Hit Enter

Zijn gordijnen nog hip?

Gordijnen associeer je misschien met je grootouders, maar vergis je niet: raamdecoratie is nog steeds hip. Meer nog, ze zorgen voor extra sfeer in huis en maken je interieur compleet. Bovendien kunnen gordijnen ook een isolerende functie hebben. Zo houden ze de zon en de hitte buiten in de zomer en blijft het lekker warm in huis in de winter door de voering van gordijnen.

hippe gordijnen

Functionele gordijnen

Een gordijn is in de eerste plaats functioneel als het bedoeld is om te verduisteren. Daarnaast hebben gordijnen ook een isolerende functie. Hoe dikker de voering, hoe beter de isolatie. De kou die door spleten in het raam komt, wordt tegengehouden door gordijnen waardoor het lekker warm blijft in huis. Er bestaan zelfs speciale isolerende gordijnen. Die houden de kou buiten en de warmte binnen. In de zomer kan het erg warm worden, maar die warmte houden we liefst zo veel mogelijk buiten. Binnenzonwering is hiervoor uiterst geschikt en de keuze is groot. Je kan kiezen voor jaloezieën, shutters of rolgordijnen. Afhankelijk van de hoeveelheid zonlicht kan je jaloezieën, bijvoorbeeld, meer of minder sluiten. Een gordijn kan ook geluid dempen, wat maakt dat het ook een akoestische functie heeft.

Decoratieve gordijnen

Naast functioneel zijn gordijnen ook decoratief. Ze brengen warmte en sfeer in huis. Bovendien is er voor elk interieur een geschikt gordijn. Bij een landelijke woning passen zeer goed linnen gordijnen, omdat ze een natuurlijke uitstraling hebben. Maar ook een wavegordijn past goed in een rustiekere woning. Bovendien zijn al deze gordijnen in verschillende uitvoeringen verkrijgbaar. Kies je voor gordijnen op maat, dan kies je zelf de stof en kleur zodat je nieuwe gordijnen optimaal bij je interieur passen.

mooie gordijnen woonkamer

Gordijnen kunnen een grote invloed hebben op je interieur. Het is dus van belang dat je ze goed matcht met je meubels, de kleur van de verf op je muren en andere decoratieve spulletjes in huis. Als je een bepaalde kleurgroep en -tint volgt, zorgt dat voor rust in huis. Heb je nood aan wat verandering in huis, dan kan je andere gordijnen kopen. Ofwel kies je dezelfde gordijnen, maar in een andere stof en/of kleur, ofwel kies je een heel andere soort raamdecoratie. Had je altijd al zware overgordijnen in de woonkamer en wil je die nu inruilen voor jaloezieën? Dan zal je wellicht even moeten wennen, maar het geeft direct een heel andere sfeer en je woonkamer ziet er op slag anders uit. Twijfel je over welke gordijnen goed bij je huis en interieur passen? Vraag dan raad aan een expert. Hij of zij komt langs bij je thuis en zorgt niet alleen voor de juiste afmetingen, maar ook voor de perfecte product-en kleurkeuze.

fluwelen gordijnen

Bekijk ook:
Dip dye gordijnen verven
15x Woonkamer inrichting tips
Raamfolies

1 Comment

  1. Sorry hoor, maar als gordijnen niet hip zijn dan hang je ze ineens niet op? Ik hang ze gewoon op of ze nu hip zijn of niet. Mijn huis. Mijn stijl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *