Tuin

10x Waterval in de tuin


Een waterval in de tuin ziet er niet alleen mooi uit, je creëert daarmee een mooie focuspunt in je buitenruimte. Daarnaast maak je met een waterval in de tuin de ideale plek om in de buitenlucht te relaxen en tot rust te komen, dankzij het rustgevende geluid van het stromende water. Watervallen en waterornamenten zijn bovendien in alle tuinen mogelijk – of je nou een kleine strakke tuin hebt of een grote landelijke tuin. Om je een idee te geven van wat er allemaal mogelijk is, hebben we de mooiste watervallen en waterornamenten voor je op een rijtje gezet!

waterval in de tuin

Watervallen zijn prachtige natuurlijke wonderen, die heel veel mensen aantrekken. Water heeft de kracht om je te helpen ontspannen, en het geluid van vallend water zorgt voor echte rust in de tuin. Daarom is het geen wonder waarom zoveel mensen een waterval in de tuin willen hebben. Een echte waterval die je in de natuur tegenkomt gaat veelal gepaard met mooie rotsen en stenen. Hoewel dit ook prachtig is in je eigen tuin, kan je helemaal zelf bepalen hoe de waterval in jouw tuin eruit komt te zien. Maak gebruik van een kruik, een grote schaal, een dier of een auto – alles is mogelijk. Daarom hebben wij de mooiste inspiratie voorbeelden voor je op een rijtje gezet, om jou te inspireren voor de perfecte waterval voor jou en jouw tuin!

1. Waterblad waterval

De Oase Waterfall 90 XL is een compacte maar robuuste waterval van hoogwaardig RVS, die eenvoudig te installeren is; verzonken in de grond of vastgeschroefd aan de muur. Deze waterval, ook wel bekend als een waterblad, geeft een uniform waterpatroon, zelfs op 1 meter hoogte, indien correct geïnstalleerd en waterpas met de juiste pompmaat. De waterval wordt geleverd met een opening met schroefdraad aan zowel de achterkant als de onderkant, evenals een slangpilaar en plug die je volledige flexibiliteit geeft met betrekking tot installatie.

waterblad waterval in de tuin

2. Bamboe waterval

Deze charmante, kleine waterval van bamboe van Oasis zal met zijn elegante uitstraling en eenvoudige functionaliteit zeker een vleugje sereniteit toevoegen aan elke buitenruimte. Intelligent geconstrueerd en puur gemaakt van bamboe, maakt dit het perfecte kleine object om een ontspannen vakantie in je eigen tuin te creëren. Kijk hoe het water van de hoogste scheut naar beneden druppelt over de lippen van 3 andere, steeds grotere scheuten, waardoor de kalmerende waterval ontstaat die het heerlijk ontspannende geluid en de aanblik van stromend water geeft.

bamboe waterval in de tuin

3. Waterval met kommen op zonne-energie

Deze waterval is een prachtig stuk dat een mooie aanvulling zou zijn op elke tuin en een ontspannende waterval van stromend water zou bieden. Door een pomp op zonne-energie te gebruiken om het water in de functie te recirculeren, krijg je een op zichzelf staande waterval die overal op een effen oppervlak kan worden geplaatst, zolang het zonnepaneel toegang heeft tot de zon. Voor die niet zo zonnige dagen bevat het stuk ook een back-upbatterij, zodat je functie kan blijven werken totdat de zon terugkeert. Beginnend vanaf de bovenkant, stroomt water van de ene keramische kom in de andere voordat het uiteindelijk in een grotere keramische kom aan de basis van de functie wordt gemorst die als een reservoir fungeert. Het water wordt vervolgens vanuit dit reservoir naar de bovenkant van het onderdeel gerecirculeerd met behulp van een pomp op zonne-energie die bij het onderdeel wordt geleverd. Alle schalen hebben een stijlvolle keramische blauwe afwerking en worden op hun plaats gehouden door een stevig metalen frame.

waterval in de tuin waterkommen

4. Moderne waterval met led-verlichting

Opvallend in zijn ontwerp, introduceert Ivyline deze moderne Waterval in hun buitenassortiment. Als er water uit het waterblad stroomt, wordt je tuin gevuld met rust. Eigentijds in zijn uiterlijk en chic in zijn kleuren, deze polyresin-functie zal een geweldige aanvulling zijn op je tuinontwerp of patio. Compleet met een pomp en led-verlichting, heeft deze functie alles wat je nodig hebt om een opvallende blikvanger in je tuin te introduceren waar iedereen van kan genieten.

moderne waterval in de tuin led verlichting

5. Zen waterval

Deze Zen waterval met twee kommen in Zen-stijl van Henri Studio heeft twee lange ledematen met kommen bovenop elk met water dat in een trapsgewijze stijl van kom naar kom valt, wat een heerlijk ontspannend effect geeft. Zoals het geval is met alle Henri Studio-waterornamenten, is dit prachtige stuk vervaardigd met behulp van gietsteen voor een uiterlijk dat zowel rijk aan karakter als ingewikkeld gedetailleerd is. Verder gaat hij door zijn constructie jarenlang mee met een beetje hulp van jezelf, zoals het aftappen van de functie in de winter om onvermijdelijke vorstschade te voorkomen die kan optreden door de vriescondities. De waterstroom begint vanaf de bovenste kom, voordat het van kom naar kom stroomt voordat het het bassin aan de basis van het stuk bereikt, vanaf hier wordt het water terug naar boven gecirculeerd door middel van de waterornamentpomp.

zen waterval in de tuin

6. Rots waterval

Deze mooie rots waterval van Kelkay is letterlijk een relaxte functie met een prachtig LED-verlicht stuk water onderbroken door richels en watervallen. Het met mos versierde steeneffect is zorgvuldig gekleurd en ziet er levensecht uit, terwijl het zicht en geluid van de beek bijzonder bevredigend is voor oog en oor. Omdat dit een op zichzelf staande functie is, heb je geen waterleiding nodig, dit betekent dat je het eenvoudig overal in de tuin kunt plaatsen.

rots waterval in de tuin

7. Grote waterval met rotsblokken

Indrukwekkende waterlagen stromen over de substantiële rotsblokken van polyresin van dit op zichzelf staande element dat zeker een dynamische en lichtversterkende toevoeging aan elk landschap zal zijn. De waterval is zo eenvoudig te installeren – gewoon vullen met water en aansluiten op een elektriciteitsvoorziening. Je zult dan zien dat LED’s de ontspannende, vredige en rustige eigenschappen van water nog meer benadrukken, die veel oude en moderne tuinontwerpen hebben geïnspireerd. Deze op zichzelf staande waterval is groot en zal een statement maken in elke tuin, ontworpen om eruit te zien als echte rotsblokken en gemaakt van hars.

grote waterval in de tuin rotsblokken

8. RVS waterval

De is is een op zichzelf staand roestvrijstalen waterval met water dat op een zeer intrigerende en vermakelijke manier stroomt, van gerechten die door ooievaars zijn bevestigd aan een buisvormig frame. Geschikt voor elke tuin met een modern ontwerp. Dit type op zichzelf staande watervallen kunnen het meest alledaagse landschap transformeren, door en door eigentijds van ontwerp en gebouwd met materialen van topkwaliteit.

moderne rvs waterval in de tuin

9. Betonnen waterval

Deze waterval ziet er fantastisch uit en zal door zijn auditieve en visuele kwaliteiten een zeer aangename toevoeging zijn aan elke tuin of buitenomgeving. Water stroomt uit de tuit van de bovenste kom, in en uit de tweede, stroomt over van de derde en bereikt dan het reservoir eronder om te worden gerecycled. Het kabbelende geluid van water en het intrigerende uiterlijk van deze functie zullen ongetwijfeld een prominente plaats innemen in elke tuin.

betonnen waterval in de tuin

10. Rots waterval met waterval

Deze waterval van Red Rock Springs lijkt uit echte steen te zijn gehouwen en is prachtig gedecoreerd om de natuurlijke kleur en textuur weer te geven. Water dat overstroomt en de rotslagen wegslijt, heeft sporen onthuld van het ijzergehalte dat is geoxideerd en een oranjerode kleur heeft gekregen. Toegevoegd aan deze visuele interesse is het geluid van water dat over de rafelige randen van de rots druppelt met LED’s die de doorgang verlichten. Een interne pomp circuleert water in deze op zichzelf staande functie, zodat je geen waterleiding nodig hebt, en de 10 meter lange stroomkabel betekent dat je een ruime keuze aan locaties hebt.

rots waterval met led verlichting

Bekijk ook:
10x Romantische tuin ideeën
Japanse tuin
Bamboe schutting
10x Romantische tuin ideeën
35x Tuin ideeen

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply